JoannaMariusz 05.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 (edytowane) Z tym planowaniem u nas podobnie jak u Moniki - po prostu ręce opadają... nie wiem kiedy się wprowadzimy... Zrobiliśmy badanie wody z naszej studni i okazało się, że jest tak zażelaziona i zamanganiona, że facet z sanepidu dzwonił do mnie natychmiast, żebyśmy tylko nie pili tej wody !!! Wyniki przyjdą lada dzień, ale już wiem, że żelazo przekracza normę 15 razy, musimy kupić specjalne filtry, a to koszt ok. 4-6 tys. Łazienka zaczęła się robić, ale ogólnie idzie wszystko bardzo wolno Mam wrażenie, że wszystko obraca się przeciwko nam - idzie jak z kamienia. Może ktoś kupi od nas AUDI A3 2001 ROK ??? Edytowane 5 Grudnia 2011 przez Joanna&Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 06.12.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 a nie mozna bylo u was robic wody z normalej sieci czy w tych stronac nie ma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 06.12.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 No to kiepsko Joanno z tą wodą. taka niespodzianka. Pisałam Wam kiedyś - mamy na działce różne urzadzenia z prądem. Chciałam, żeby vatenfal podpisał z nami korzystniejszą umowę na dostawy prądu. Dostaliśmy odpowiedź, ze za służebność mogą nam zaproponować 500 zł jednorazowo, a ze wzgledów prawno-formalnych zniesienie opłaty za przesył w umowie jest niemożliwe. Cos mi się zdaje, że próbują nas przekupić ochłapami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Z wodą to historia taka, że dopiero teraz dowiedzieliśmy się, że można było składać wniosek gdy kupiliśmy działkę i dziś może byłaby woda z wodociągów.Chciało nam się studni, to jest, ale duży koszt też. Teraz też mogą poprowadzić nam wodę, ale jak chcemy już, to musimy zapłacić - jutro będziemy wiedzieć ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 07.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 tak to jest jak sie nie chce lazic z papierami a uprze sie na jedno troche szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 07.12.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Bardzo szkoda nieprzelewającej się kasy przy wykończeniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 07.12.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 no niestety chcac zeby cos ladnie wygladalo trzeba placic i to grube pieniadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 13.12.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Niektórzy "fachowcy" biorą grube pieniądze, a zupełnie nie mają pojęcia o robocie...Też jesteśmy tego zdania, że płacąc zbyt mało nie wymagaj zbyt wiele, ale czasem trafisz na partacza i materiał tylko marnuje..., a to ma swoje sprawy do załatwienia..., a to nie wiem, dupa go boli itd. Ale w liczeniu metrów i kasy jaka mu się należy, jest ekspresowyMnie już ręce opadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 13.12.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 trzebabylo najac nas :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 15.12.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Bardzo chętnie, właśnie podziękowaliśmy za pracę dotychczasowemu wykonawcy i szukamy innego "na wczoraj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 15.12.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 proste ze tak !! haha jak sie opierdziela i nic dobrego nie robi nie ma co trzymac !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 16.12.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Och,gdyby nie okno okrągłe,które w czasie montażu kazałem "zabierać",mielibyśmy dzisiaj SSZ,a tak trzeba czekać na reklamację.Bierzemy się teraz za ocieplenie poddasza. Gdy zameldowano mi "dach skończony" uderzył mega wiatr i ulewa,a ja skwitowałem "tak miało być".Wcześniej pogoda była łaskawa i pozwoliła dokończyć daszek.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 16.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 ocieplasz poddasze jak jeszcze nie masz tynkow ?? wylewek ani nic innego ?? cala wilgoc w welne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 17.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Sprawdzimy,co jest warta paroizoilacja Doerkena Reflex,dowalimy do pieca na maxa ,otworzymy 10 okienek w dachu ,damy radę.Dlaczego ma się nam nie udać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max_bartnik1234 18.12.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 a po co jest sens dawac welne jak jeszcze nie ma hydrauliki tynkow i wylewek ?? pozniej przy tynkowaniu przeciez agregate ociapia wszytsko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 22.12.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Poczytałem trochę na forach i jednak można,tylko regipsy później coby się nie powykrzywiały.Myślę,że od dzisiaj dni coraz dłuższe,więc idzie ku wiośnie,a na wiosnę wszystkie dachowe w górę,a jest ich 10,wszystkie okna otwarte ,wszystkie kominki dachowe (10)do roboty i szczelnie zrobiona paroizolacja przeciwstawią się wilgoci tynków cementowo-wapiennych.Styro na zewnątrz i wełna w dachu pozwoli mi na grzanie trociniakiem w zimie i robienie wszystkiego co sie da,aby na wiosnę ostro przyatakować i kończyć przed wakacjami.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 30.12.2011 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 A co tu tak cicho? wszyscy popędzili już na bal sylwestrowy? Szczęśliwego Nowego Roku 2012 - obyśmy wprowadzili się do naszych nowych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 02.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Najlepszego!!! dużo siły i wytrwałości w dążeniu do celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo70 02.01.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ale numer !Wracając z Sylwka ,ujrzałem w okolicach Kłodzka dwa Alabasterki i to stojące obok siebie !pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 02.01.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Arturo70 a gdzie dokładnie ? Może jeden to mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts