Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ALABASTER 2G pracownia KRAJORAZY

Recommended Posts

Z tym planowaniem u nas podobnie jak u Moniki - po prostu ręce opadają... nie wiem kiedy się wprowadzimy... Zrobiliśmy badanie wody z naszej studni i okazało się, że jest tak zażelaziona i zamanganiona, że facet z sanepidu dzwonił do mnie natychmiast, żebyśmy tylko nie pili tej wody !!! Wyniki przyjdą lada dzień, ale już wiem, że żelazo przekracza normę 15 razy, musimy kupić specjalne filtry, a to koszt ok. 4-6 tys. :( Łazienka zaczęła się robić, ale ogólnie idzie wszystko bardzo wolno :(

Mam wrażenie, że wszystko obraca się przeciwko nam - idzie jak z kamienia.

Może ktoś kupi od nas AUDI A3 2001 ROK ???

Edytowane przez Joanna&Mariusz

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to kiepsko Joanno z tą wodą. taka niespodzianka.

Pisałam Wam kiedyś - mamy na działce różne urzadzenia z prądem. Chciałam, żeby vatenfal podpisał z nami korzystniejszą umowę na dostawy prądu. Dostaliśmy odpowiedź, ze za służebność mogą nam zaproponować 500 zł jednorazowo, a ze wzgledów prawno-formalnych zniesienie opłaty za przesył w umowie jest niemożliwe. Cos mi się zdaje, że próbują nas przekupić ochłapami.

Z wodą to historia taka, że dopiero teraz dowiedzieliśmy się, że można było składać wniosek gdy kupiliśmy działkę i dziś może byłaby woda z wodociągów.

Chciało nam się studni, to jest, ale duży koszt też. Teraz też mogą poprowadzić nam wodę, ale jak chcemy już, to musimy zapłacić - jutro będziemy wiedzieć ile.

Niektórzy "fachowcy" biorą grube pieniądze, a zupełnie nie mają pojęcia o robocie...

Też jesteśmy tego zdania, że płacąc zbyt mało nie wymagaj zbyt wiele, ale czasem trafisz na partacza i materiał tylko marnuje..., a to ma swoje sprawy do załatwienia..., a to nie wiem, dupa go boli itd. Ale w liczeniu metrów i kasy jaka mu się należy, jest ekspresowy

Mnie już ręce opadają...

Och,gdyby nie okno okrągłe,które w czasie montażu kazałem "zabierać",mielibyśmy dzisiaj SSZ,a tak trzeba czekać na reklamację.

Bierzemy się teraz za ocieplenie poddasza.

Gdy zameldowano mi "dach skończony" uderzył mega wiatr i ulewa,a ja skwitowałem "tak miało być".

Wcześniej pogoda była łaskawa i pozwoliła dokończyć daszek.

pozdrawiam

Poczytałem trochę na forach i jednak można,tylko regipsy później coby się nie powykrzywiały.Myślę,że od dzisiaj dni coraz dłuższe,więc idzie ku wiośnie,a na wiosnę wszystkie dachowe w górę,a jest ich 10,wszystkie okna otwarte ,wszystkie kominki dachowe (10)do roboty i szczelnie zrobiona paroizolacja przeciwstawią się wilgoci tynków cementowo-wapiennych.Styro na zewnątrz i wełna w dachu pozwoli mi na grzanie trociniakiem w zimie i robienie wszystkiego co sie da,aby na wiosnę ostro przyatakować i kończyć przed wakacjami.

pozdrawiam

• 2 weeks później...