kuband 27.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Że o górnej łazience i pralni nie wspomnę Że o górnej łazience i pralni nie wspomnę i dodatkowym pom. gosp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 30.09.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam,Mama pytanie do wszystkih budujących Alabastra 2G. Jaką dachówkę zamierzacie położyć? My rozważamy Roben Plus lub Roben typ "S" (kolor miedziany)? Pozdrawiam,Pawe_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 30.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam, Mama pytanie do wszystkih budujących Alabastra 2G. Jaką dachówkę zamierzacie położyć? My rozważamy Roben Plus lub Roben typ "S" (kolor miedziany)? Pozdrawiam, Pawe_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 02.10.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam, Mama pytanie do wszystkih budujących Alabastra 2G. Jaką dachówkę zamierzacie położyć? My zakupiliśmy RuppCeramikę Angobę miedzianą, Majster od dachówki mówił, aby tylko nie kupować Robena, bo jak ostatnio kładł to nic mu nie pasowało. Była krzywa, ale to pewnie wina jakiejś partii, a nie ogólnie produktu. Moim zdaniem ceramika będzie lepsza. Zawsze to ceramika, a nie cement i podobno dłużej opiera się zębowi czasu, ale to jest moje zdanie i tych co się radziłem, choć i byli zwolennicy cementowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 02.10.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 My zakupiliśmy RuppCeramikę Angobę miedzianą, Majster od dachówki mówił, aby tylko nie kupować Robena, bo jak ostatnio kładł to nic mu nie pasowało. Była krzywa, ale to pewnie wina jakiejś partii, a nie ogólnie produktu. Moim zdaniem ceramika będzie lepsza. Zawsze to ceramika, a nie cement i podobno dłużej opiera się zębowi czasu, ale to jest moje zdanie i tych co się radziłem, choć i byli zwolennicy cementowej. Też jestem zwolennikiem ceramiki. Właściwie już zdecydowaliśmy, że położymy Roben-a. Plus jest bardziej ekonomiczny, ale "esówka" bardziej nam się podoba. Dostawca dachówki też raczej bardziej poleca "esówkę" ze względu na dość skomplikowany dach Alabastra. Twierdzi, że mniejsza dachówka to mniej odpadów i będzie ładniej wyglądać. Mam jeszcze jedno pytanie - ile m2 dachówki zakupiliśmy. U nas co oferent to inna powierzchnia dachu, u jednego 276 m2 u innego 296 m2 ? Będę wdzięczny za jakieś fotki i oczywiście za poradę. Pozdrawiam, Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 03.10.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Pytanko do Grajkowaików. Jakie wymiary ma wasze okno tarasowe w salonie. Też myślimy o podwójnym tylko nie wiemy czy zmniejszyć wymiar czy też pozostawić jak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 04.10.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Pytanko do Grajkowaików. Jakie wymiary ma wasze okno tarasowe w salonie. Też myślimy o podwójnym tylko nie wiemy czy zmniejszyć wymiar czy też pozostawić jak jest ? Okno ma wymiary takie jak są w projekcie. Nie pamiętam w tej chwili dokładnie, ale na pewno niczego tam nie zmienialiśmy poza tym, że wybraliśmy okno typu patio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 26.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 [/img] Witam, stan surowy zamknięty zakończony! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 28.10.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 GRATULUJE !!!Wyglada super.Mam pare pytan, czy kolor dachowki to czarny czy antracyt?Okna to zloty dąb?Jaki kolor reszty planujecie?Jestesmy przed kupnem dachowki i caly czas mamy dylemat.Dziekuje z góry za odpwiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 29.10.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dziękujemy! Z wyborem kolorów i materiałów było mnóstwo dylematów, dachówka to brass grafitowa z powłoką cisar, okna złoty dąb z M&S,a jeśli chodzi o kolor elewacji to narazie zastanawiamy się nad kolorem coś pomiędzy oliwkowym a zielonym groszkiem, nie za ciemnym i nie za smutnym ale również nie za jaskrawym. Chociaż do tego dachu i okien pasuje wiele kolorów, żółte, kremy, pomarańcze... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 29.10.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 stan surowy zamknięty zakończony! GRATULACJE ! ! ! Będziemy Was gonić . My za miesiąc będziemy mieć okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 29.10.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 BRAWO Alabaster33. A my za jakieś 2-3 tygodnie również zakończymy stan zamknięty. Pochwalimy się fotkami. Coraz nas więcej już widać z ziemi. BRAWO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 30.10.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 jasabar, kuband, dzięki ! Będę teraz czekać z niecierpliwością na Wasze zdjęcia! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klocu8 02.11.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam, Mama pytanie do wszystkih budujących Alabastra 2G. Jaką dachówkę zamierzacie położyć? My rozważamy Roben Plus lub Roben typ "S" (kolor miedziany)? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 05.11.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 My kładziemy NELAKAMP LONGLIFE - brązową (taki kolor musimy mieć wg warunków zabudowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 11.11.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 hej!!!!! Czy coś sie stało z galerią wozików czy tylko mi nie chce się otworzyć ????? do ALABASTER33 Właśnie wpadliśmy na pomysł żeby w jadalni zrobić wyjście wchodzimy w neta a tu takie fotki. Także napewno je zrobimy. Sądząc ze zdjęć widzę, że jest szerokości okna tylko czy one są otwierane czy przesuwane ???, bo tak myslę czy można zrobić takie szerokie otwierane bez dodatkowych poprzeczek Dodatkowo na poddaszu też chyba zrobimy tylko okno a nie wyjście bo i tak wzorem wozików zrezygnowalismy z balkonu. ps.Jak lecą u was prace bo u nas po małym poślizgu kończymy fundamenty - oby przed zimą - u nas jeszcze śnieg nie spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 12.11.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ja też nie mogę otworzyć galerii wozika . W naszym domu, na piętrze jak już kiedyś mówiłam z holu zrobiliśmy garderobę. Po podniesieniu ścianki kolankowej zrobiła się w tym miejscu dodatkowa wnęka i w ostatniej chwili wpadliśmy na pomysł zrobienia tam wc, zamiast w łazience . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 12.11.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Pawel.B masz rację, wyjście z jadalni jest szerokości okna, są to drzwi przesuwne (tak samo drzwi na główny taras), a to z uwagi na oszczędność miejsca, ponieważ nadal chcemy tam postawić stół, przy otwieranych byłoby to bardziej uciążliwe. Co do rezygnacji z balkonu od frontu to z tej decyzji jesteśmy bardzo zadowoleni. Wyszło lepiej niż się spodziewaliśmy. Tylko uwaga: rezygnując z balkonu należy dołożyć okno połaciowe! Obecnie "kładą się" u nas tynki tradycyjne. Mamy zamiar wprowadzić się wiosną, jest szansa że nam się uda. Galeria wozika faktycznie nie działa!!! Mam nadzieję, że to chwilowe. Szkoda, że od dawna nie było żadnych nowych zdjęć, liczyłam na zdjęcia kuchni i ścianki telewizyjnej "zamieszkałej oczywiście" ale trudno. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 12.11.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Co do galerii wozika to zdjęć już nie dodawali bo w sumie budową się skończyła Jak jeszcze działała to można było podejrzeć jakieś drobiazgi oglądając np. zdjęcia Hani Co do dodatkowego okna połaciowego to od razu o nim pomyślałem bo może być troche ciemno, a i u was też je zauważyłem. Co do wyjścia z jadali to my być może zdecydujemy się jednak na otwierane choćby i z poprzeczką. (ale muszę wszystko jeszcze wymierzyć i przemyśleć) Zamierzam z boku zrobić tai ładny zadaszony taras wtedy tylko otworzyć "drzwiczki" i ze stołem wyjechać na tarasik - sobotnie sniadanko w promieniach rannego letniego słoneczka hmmmmmmm ALABASTER33 - Mam jeszcze małe pytanko ! Czy znacznie powiększają się pomieszczenia po podniesieniu ścianki kolankowej. Czy zmieniliscie rozmieszczenie urządzeń w łazience na górze??? bo trochę się nad tym głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 12.11.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ja też nie mogę otworzyć galerii wozika . W naszym domu, na piętrze jak już kiedyś mówiłam z holu zrobiliśmy garderobę. Po podniesieniu ścianki kolankowej zrobiła się w tym miejscu dodatkowa wnęka i w ostatniej chwili wpadliśmy na pomysł zrobienia tam wc, zamiast w łazience . hmmm to w końcu macie tam garderobę czy WC, czy może to i to - bo sie pogubiłem My te wnękę z przedpokoju przypisujemy do łazienki, będzie to ala pralnia z miejscem na rzeczy sanitarne (chemikalia, ręczniki itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts