martaa.w 29.11.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 witam wszytkich. mam wielką prośbę do Państwa Wozików czy mogłabym prosic o zdjecia jadalni i salonu od strony kuchni. bardzo mi się podoba wasz dom i pewnie juz nie długo tez bedziemy taki budowac tylko my chcielismy bez garażu obok tylko garaz w piwnicy. mamy działkę na górce i taki projekt by nam odpowiadał. tak ze wracajac do tych zdjec bardzo bym prosiła jak wyglada jadalnia juz urzadzona. naprawde swietny domek i pięknie urzadzony. pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 30.11.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Kuband Twoje schody powaliły mnie na kolana !!!! Spójrz proszę na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 30.11.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Kuband właśnie obejrzałam twój dziennik i widzę, że będziemy mieć podobne schody. Fajnie jest zobaczyć je w rzeczywistości . Mówisz, że pokój syna zagospodarowany, ale nie powiedziałeś, że w jadalni macie już stół . Masz rację, stół już jest, nawet go nie zauważyłem gdy robiłem fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nastki 02.12.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Witam wszystkich! razem z mężem przymieżamy się do zakupu projektu alabaster czy ktoś z Państwa może napisać jakie mniej więcej są koszty fundamentów i stanu surowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 02.12.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Co do kosztów stanu surowego, to myślę, że będzie on bardzo rozbieżny u różnych osób. Wszystko zależy za ile wytargujecie materiały, kto Wam będzie budował, czy firma, czy też murarz wraz ze swoją ekipą i czy znajdziecie fachowców w dobrej cenie. Nam udało się znaleźć murarza w rewelacyjnej cenie, bo tylko 15.000 za stan sur.(poleconego z forum), a do tego jest bardzo dobrym fachowcem. Będzie nam nawet wykańczał dom - taka złota rączka.Nasz stan surowy otwarty to 132 tyś. Ktoś, komu budowała firma zapłacił 220 tyś. za ten sam stan. (patrz: http://forum.muratordom.pl/post2172166.htm?highlight=#2172166) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 03.12.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 witam wszytkich. mam wielką prośbę do Państwa Wozików czy mogłabym prosic o zdjecia jadalni i salonu od strony kuchni. bardzo mi się podoba wasz dom i pewnie juz nie długo tez bedziemy taki budowac tylko my chcielismy bez garażu obok tylko garaz w piwnicy. mamy działkę na górce i taki projekt by nam odpowiadał. tak ze wracajac do tych zdjec bardzo bym prosiła jak wyglada jadalnia juz urzadzona. naprawde swietny domek i pięknie urzadzony. pozdrowienia. Proszę zaglądać do galerii, być może coś się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nastki 03.12.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 jasabar bardzo dziekuje za informacje, jutro zamawiamy projekt i zabieramy się do zezwoleń na budowe a na wiosne chcemy ruszać z budową Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 03.12.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 witam wszytkich. mam wielką prośbę do Państwa Wozików czy mogłabym prosic o zdjecia jadalni i salonu od strony kuchni. bardzo mi się podoba wasz dom i pewnie juz nie długo tez bedziemy taki budowac tylko my chcielismy bez garażu obok tylko garaz w piwnicy. mamy działkę na górce i taki projekt by nam odpowiadał. tak ze wracajac do tych zdjec bardzo bym prosiła jak wyglada jadalnia juz urzadzona. naprawde swietny domek i pięknie urzadzony. pozdrowienia. A ta fotka? http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_09_20_008302.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaa.w 03.12.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 dzieki wielkie. to zdjecie co mi Pan wskazał ogladałam ale głuwnie chodzi mi o jadalnie jesli było by mozliwe to bym była bardzo wdzieczna. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaa.w 03.12.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 przepraszam za bład "głównie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel_S 03.12.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 czy ktoś z Państwa może napisać jakie mniej więcej są koszty fundamentów i stanu surowego. Nasz stan surowy otwarty okolo 173 tys. PLN.Murarz - 24.000 PLN;Cieśla - 5.000 PLN;Dekarz - 8.000-9.000 PLN.Reszta to materialy wliczają nawet gwoździe i inne pierdoły.Nie liczyłem działki.Dom z pustaka ceramicznego MAX 29 cm, na dachu będzie również ceramika Roben typ "S". Te 520 tyś. podcieło mi skrzydła... Pozdrawiam,Pawel_S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek44 03.12.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Witam,właśnie sobie obliczam koszt wykonania fundamentów dla Alabastra 1G. Mam pytanie do tych co już budowali: jaki był ilości materiałów w przypadku lanych z betonu a jakich w przypadku z bloczów. Tzn ile poszło betonu na ławy, ile kubików desek, ile betonu na główne fundamenty, a ile szt poszło bloczków, ile zaprawy, itp. Bez robocizny, fundament ok 50 cm nad poziom ziemi, woj.podkarpackie (głębokość przemarzania 110 cm). Oraz proszę o napisanie jakie to były bloczki fundamentowe (pełne, szalunkowe - zalewane betonem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 13.12.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Ja w sprawie węźby dachowej. Wcześniej Gajkowianie napisali, ze trzeba coś przedlużyć gdy sie podniosło ścianę kolankową. Ale ja tego nie rozumiem, dlaczego trzeba przedłużać, skro sciana została podniesiona i dach zostaje podniesiony, zmienia się tylko wysokość. Czy może mi ktoś to wytłumaczyć tak na chłopski (babski) rozum , będę bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster33 13.12.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 my nic nie zmienialiśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 13.12.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Jeżeli kolankówka została podniesiona o daną wysokość, to należy wydłużyć cztery słupy pionowe: S1,S2,S3 (i jeszcze jakiś nie pamiętam) o tą samą wysokość oraz wydłużają się poziome jętki (na nich montuje się sufit), gdyż dla zachowania właściwej wysokości w pomieszczeniach na poddaszu należy je opuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.B 14.12.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Podnosząc kolanówkę podnosimy dach do góry - dla zachowania zewnętrznej estetyki należy wydłużyć również krokwie żeby sięgały do tego samego poziomu "nad oknami" co przed podniesieniem. pozwoli to zachować ogólne proporce w wyglądzie budynku. Przy okazji zmienia się powierzchnia dachu co tez należy uwzględnić przy ........ wydawaniu pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 14.12.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 czy ktoś z Państwa może napisać jakie mniej więcej są koszty fundamentów i stanu surowego. Nasz stan surowy otwarty okolo 173 tys. PLN. Czyli pomnóż to x3 i wyjdzie Ci mniej więcej wykończony dom. Niestety takie są realia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 14.12.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Jeżeli kolankówka została podniesiona o daną wysokość, to należy wydłużyć cztery słupy pionowe: S1,S2,S3 (i jeszcze jakiś nie pamiętam) o tą samą wysokość oraz wydłużają się poziome jętki (na nich montuje się sufit), gdyż dla zachowania właściwej wysokości w pomieszczeniach na poddaszu należy je opuścić. Można też jętki obniżyć, wtedy strych będzie sporo większy. Miejsce tam na pewno się przyda. Myśmy to przegapili i musieliśmy robić specjalne mocowanie włazu na strych i potem dodatkowy stopień, aby dało się na stryszek dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wozik 14.12.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Podnosząc kolanówkę podnosimy dach do góry - dla zachowania zewnętrznej estetyki należy wydłużyć również krokwie żeby sięgały do tego samego poziomu "nad oknami" co przed podniesieniem. pozwoli to zachować ogólne proporce w wyglądzie budynku. Przy okazji zmienia się powierzchnia dachu co tez należy uwzględnić przy ........ wydawaniu pieniędzy Sprawny cieśla powinien sam zadbać o wszystko. Nam się taki właśnie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flucha 14.12.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Dziekuje wszystkim za pomoc, teraz zrozumialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts