Gość 08.02.2002 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2002 WitamCzy elektrownia może robić łaskę na dostawę prądu?Czy mogą odmówić np. tłumacząc się brakiem możliwości technicznych (wiem że możliwości tech. istnieją) Z pozdrowieniamiArturChrzanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 08.02.2002 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2002 Oni zawsze mogą robić łaskę, tak jak TPSA, gazownia i wiele innych podobnych firm.Mi instalację układał facet, który wszystko pozałatwiał w rejonie i ja nie dotknąłem żadnego papierka. Mimo, że mam gołe mury mam taryfę G11 jakbym mieszkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2002 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Obecnie nie mają prawa wydać negatywnej decyzji o przyłączeniu do sieci rozdzielczej. Obecnie zgodnie z obowiązująca taryfą koszt to 90 zł/kW mocy przyłączeniowej, co w moim przypadku spowodowało zmianę w kosztach z ok. 12 tys. do 1080zł. Korzyść wynika z obowiązku stosowania cen określonych w taryfie, a nie np. wg. rzeczywistego kosztu złącza kablowego ZK-1, lub ZK-2, pętli kablowej i przyłącza, a czasami kosztu transformatora. Oczywiście całkowity koszt (liczony poprzednio) to udział w kosztach kabla na pętlę i transformatora w zależności od mocy przyłączeniowej np. 10/131 ceny 1 mb kabla na pętlę kablową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.02.2002 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 dzieki za odpowiedzspadł mi kamulec z serca z pozdrowieniamiArturChrzanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts