Waldek_00 29.07.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Czy mogę wycofać złozony w US wniosek o zwrot Vat,z powodu nie ukońzonej inwestycji.Czy jest za to kara? Proszę odpowiedzcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 29.07.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Nie musisz mieć ukończonej budowy , by starać się o zwrot VAT, można to robić raz w roku w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek_00 29.07.2006 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Kupiłem sporo materiału bo remontuje stary dom i w przyszłym roku zamierzam dobudować taras.Jeszcze nie mam pozwolenia ,troche materialu poszło mi w budynek niemieszkalny.Pani w urzędzie powiedizala mi ,ze za materiał niewykorzystany nie moze być zwrotu.I dlatego pomyslałem ,zeby wycofać wniosek ,az wszystkie roboty ukończe.Martwie się,ze mnie za to ukarają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 29.07.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 PIerwsze słyszę, że materiały mają "być wykorzystane", w ustawie jest mowa o "zakupionych materiałach". Musisz mieć tyluł prawny do lokalu. Poszukaj w starych wątkach w tym temacie, było to wałkowane na wszystkie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts