Evva 29.07.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Sorry za głupie pytanie , ale w warunkach zabudowy mam dach wielospadowy, gdy tymczasem chcę budować dwuspadowy. Czy to będzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIAILIS 29.07.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evva 29.07.2006 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Uff... Gdy dostałam te warunki, to logiczne wydało mi się, że dwuspadowy zalicza się do wielospadowych. Dziś jednak podczas spacerku po okolicy i obserwacji domów i ich dachów zaniepokoiło mnie to, no to wpadłam do domu i się Was zapytałam... W późniejszych postach obiecuję zadawać bardziej błyskotliwe pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 29.07.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Mnie się wydaje że jednak będzie sprzeciw gminy. W wielu MPZP umieszcza się zapis typu: "dach dwu- lub wielopołaciowy" jeśli chce się dopuścić dachy dwupołaciowe. I definicja: DACH WIELOPOŁACIOWY Inaczej WIELOSPADOWY. Dach o krzyżujących się połaciach. Utworzony jest poprzez skrzyżowanie się dwu lub więcej dachów o różnym rozwiązaniu (trapezowych, trójkątnych), które łączą się ze sobą wzdłuż krawędzi poziomych (w kalenicach) i ukośnych, gdzie umieszcza się ukośne krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evva 29.07.2006 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 No to przeszedł mnie dreszcz...Naprawdę zależy mi na TYM właśnie projekcie. Zresztą nie mam dużego wyboru - działka ma 15,5 m. szerokości - TO MUSI BYĆ TEN. A jeżeli w warunkach zabudowy napisane jest "geometria dachu: dach wielospadowy, kąt nachylenia 35-50 st., kalenica główna prostopadła do ulicy ...", czy słowa "kalenica główna prostopadła do ulicy" nie podpowiada, że jednak może również to być dach dwuspadowy??? Proszę, niech ktoś jeszcze napisze co o tym sądzi. Jest sobota wieczór, zanim przejdę się do Urzędu, będzie poniedziałek. Czeka mnie więc półtora dnia zastanawiania się - w tę, czy we wtę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANIAILIS 30.07.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 mimo wszystko wydaje mi się ze dach dwuspadowy jest jednym z rodzajów dachów wielospadowych, dla mnie jest to logiczne i oczywiste i nawet sie nad tym wczeniej nie zastanawiałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 30.07.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 mimo wszystko wydaje mi się ze dach dwuspadowy jest jednym z rodzajów dachów wielospadowych, dla mnie jest to logiczne i oczywiste i nawet sie nad tym wczeniej nie zastanawiałam... też mi się tak wydaje, ale czy nie prościej pójść do gminy i poprostu sie spytać bo może oni inaczej to interpretują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts