slawciol 29.07.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 witam mam maly problemik, mam tynk gipsowy KNAUF-a i niestety ale w jednym jejscu ( caly filar) tynk ten mi sie odparzyl . Majstry co to robili nie sa juz dostepni(zmienili numer telefonu) a chce to teraz naprawic, tylko jak?? Tynk gipsowy kladzie sie jedna warstwa i minimum 8milimetrow, mi odpadlo dlatego, ze zakladali kontowniki na styropianie(musieli wyrownac do innej sciany) i wlasnie tylko w tych miejscach odpadlo (na bloczkach sie trzyma). I teraz czym to naprawic, przedzial w grubosci ubytkow jest od 1 do 10milimetrow.warstwa tynku co trzyma kontowniki trzyma bardzo dobrze tylko to co polozyli na nim odpadlo(2 warstwa) ALE ZAMOTALEM Jak ktos zrozumial co napisalem niech podpowie czym to najlepiej naprawic aby znowu nie odpadlo. Z gory dzieki[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 29.07.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 zrozumialem ze polozyli tynk gipsowy na styropianie ?? - to sie w zyciu nie bedzie trzymac i o ile dobrze zrozumialem, to musisz wywalic ten styropian z tego filaru, i nakleic go od nowa na rzadana powierzchnie, aby potem zaciagnac klejem i wtopic siatke. Ew. jeśli się da na ten nakleić kolejną warstwe styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 30.07.2006 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 zrozumialem ze polozyli tynk gipsowy na styropianie ?? - to sie w zyciu nie bedzie trzymac i o ile dobrze zrozumialem, to musisz wywalic ten styropian z tego filaru, i nakleic go od nowa na rzadana powierzchnie, aby potem zaciagnac klejem i wtopic siatke. Ew. jeśli się da na ten nakleić kolejną warstwe styropianu. Styropian sluzyl jako dystans dla kontownikow, tam sie trzyma bardzo dobrze, tylko jak przykleili kontowniki narozne na tym styropianie(kostki styropianu co okolo 30 cm) srodek uzupelniali tynkiem, i to wszystko sie bardzo dobrze trzyma, na tym 2 warstwa wyrownujaca juz do gladkiego odpadla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 30.07.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Ale ta druga warstwa wyrównująca poszła po styropianie i po tym wypełnieniu pomiedzy styropianem? Odpadła cała druga warstwa czy tylko części ze styropianu czy z wypełnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.07.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 czyli nalozyli 1 warstwe tynku i ta sie trzyma. A od niej odpadla druga warstwa ? usun wiec ta druga warstwe, powierchnie zarysuj ostrym narzedziem, czy nawet grubym papierem potraktuj, zagruntuj, i na to naluz tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.07.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 a nie lepiej byłoby zamiast tynku połozyć na to siatkę z włókna i klej?? jak się pomaluje to nie będzie widać różnicy siatka jest dobra na wszystko albo siatkę Rabitza czy jak tam się to pisze i na to tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 30.07.2006 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 czyli nalozyli 1 warstwe tynku i ta sie trzyma. A od niej odpadla druga warstwa ? TAK Ta pierwsza warstwa jest i wypelnieniem i sluzyla tez do zamontowania kontownikow. Na to przyszla 2 warstwa tynku ktora odpadla ,dokladnie czy akurat w miejscu gdzie sa te kostki styropianu to nie wiem bo nie widze styropianu tylko gips. Tynk ma 2 lata.Teraz nie wiem czy zatynkowac tez tym samym tynkiem czy czyms innym. A nie chce zeby znowu odpadlo.Przedzial grubosci ubytkow jest od 1 milimetra do 1 centymetra. I jeszcze jedno odpadlo tylko i wylacznie tam gdzie jest tynk na tynk (szerokosc filaru 1 metr odpadlo na szerokosci liczac od kontownika okolo 10do25cm na calej wysokosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 30.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Ja bym użył gładzi gipsowej do wyrównania tego co masz teraz, na to gładz szpachlowa, przeszlifować, zagruntować i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 30.07.2006 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Cekol, Goldband,Gipsar....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 30.07.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Ja u siebie używam gładzi gipsowej ASPOLu a gładż szpachlowa to Kreisel lub Acryl Putz. Pamietaj że gładzie szpachlowe będą znacznie mieksze jak tynk gipsowy, ja żeby je lekko utwardzić to dodaje podczas mieszania gładzi szpachlowej troszke gładzi gipsowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.07.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 najlepiej wypelnij to tynkiem gipsowym. Moze byc taki sam. Tylko dobrze przygotuj podloze. Zarysuj (im bardziej tym lepiej) i zagruntuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 30.07.2006 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 najlepiej wypelnij to tynkiem gipsowym. Moze byc taki sam. Tylko dobrze przygotuj podloze. Zarysuj (im bardziej tym lepiej) i zagruntuj Dzieki,tez tak myslalem ze tym samym mam to zrobic, tylko czy znowu nie odpadnie, ale tak jak piszesz "Tylko dobrze przygotuj podloze" to musi zdac egzamin WIELKIE DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts