Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile się spodziewać za meble kuchenne w okleinie?

Recommended Posts

Mam do zrobienia 2mb szafek wiszących i 6,3 mb szafek stojących - płyta w okleinie w kształcie U, plus tyle samo blatu laminowanego oraz 4,4mb cokołu , proste uchwyty relingowe, jedna półeczka 1,5mb , bez ekscesów, szuflady bez bajerów bluma, 2 x po 60cm

jakich cen się spodziewac za taką kuchnię, na gotowo, z montażem?

ile płaciliscie za swoje, fronty z okleiny?

Mam do zrobienia 2mb szafek wiszących i 6,3 mb szafek stojących - płyta w okleinie w kształcie U, plus tyle samo blatu laminowanego oraz 4,4mb cokołu , proste uchwyty relingowe, jedna półeczka 1,5mb , bez ekscesów, szuflady bez bajerów bluma, 2 x po 60cm

jakich cen się spodziewac za taką kuchnię, na gotowo, z montażem?

ile płaciliscie za swoje, fronty z okleiny?

1300-1500 zł za metr biezacy folia

1800-2500 zł masyw ,fornir

Do ogólnej ceny kuchni należy doliczyc 15% za montarz,ceny pochodzą z Chobotu można jeszcze dostac upust do 18% ale to jest juz sprawa indywidualna i do dogadania ....

pozdrawiam...

U mnie będzie ok. 7 mb szafek stojących, w tym dwie 60-tki wysokie. Do tego ok. 3 mb szafek wiszących. 2 razy cargo, zabudowana zmywarka, piekarnik i płyta ceramiczna. Dostałem wycenę - szafki z montażem 6500 zł (bez AGD, zlewozmywaka i baterii). I myślę że to dobra cena. Meble z płyty MDF z Black Red White.

Ja mam fajną kuchnie z płyty mdf, jest rewelacyjna nic się nie odkleja, nic się nie uszczerbiło, super się czyści. Do domu też sobie taką kupię.

4 lata temu kosztowała 4 tyś a składa się z:

elementy wiszące:

1 szafka narożna,

1 normalna podwójna,

1 pojedyncza

elementy stojące:

1 wolnostojąca,

miejsce na piekarnik z szufladą od spodu,

1 taka wysuwana na mąkę, kasze, cukier,

1 pojedyncza,

narożna pod zlewem (kosz na śmieci i inne syfy)

szuflady,

i kolejna pojedyncza

i jeszcze jest blat (taka pół wyspa, odgradzająca pokój od kuchni), i do tego 2 taborety.

Wykończenia są z metalu i szyb matowych, wygląda naprawdę super.

Ostatnio chodząc po sklepach widziałam ceny kuchni od 3 tyś do 16 tyś, na droższe nie patrzyłam i musze powiedzieć że wykonanie mojej jest naprawdę dobre i solidne, bo przez te 4 lata nic się nie poluzowało.

Podobają mi się Wasze wypowiedzi. To tak jakby porównać, mam samochód: ma cztery kółka, kierownicę, trochę blachy, 4*SRS itp., itd (a jeden mówi o BMW a drugi o maluchu :):):) ). Przecież cena zależy od tylu czynników, że o .............

Ja mam kuchnię dębową, więc o moich kosztach sie nie wypowiadam, ale:

stwierdzenie anpi: mam 2 x cargo - co nam mówi: ano tyle, że ma 2 cargo, ale jakiej wysokości, czy szerokości???? ja za małe cargo (15cm szerokości i 75cm wysokości płaciłam 250,00PLN ekstra, a np. takie wysokie na 180cm i szerokie na 30cm to kosztuje już około 2000,00PLN :):):) ).

Sorry anpi, że wyciągnęłam akurat Ciebie do tablicy, ale Twój przykład najlepiej obrazuje bezsens takich porównań - czy 6000PLN za kuchnię to dużo czy mało???

Może akurat to dużo, a może to okazja. Znam ludzi co za 6mb mebla do kuchni zapłacili 30kPLN i uważają że to była okazja, a znam i takich co wydali 3kPLN i uważali że to bardzo dużo kasy.

Już się tłumaczę :lol:

Dostałem wycenę na kuchnię, o której napisałem. Wczoraj dostałem nową wycenę od konkurencji. Bardzo podobna zabudowa, ale bez cargo, za to meble z płyty MDF fornirowanej, czyli wyglądają, jak drewniane. Tym razem 6700 z montażem. Za chwilę wysmażę jakąś wizualizację, więc zobaczycie, o co chodzi.