bobo30 29.07.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Mam do zrobienia 2mb szafek wiszących i 6,3 mb szafek stojących - płyta w okleinie w kształcie U, plus tyle samo blatu laminowanego oraz 4,4mb cokołu , proste uchwyty relingowe, jedna półeczka 1,5mb , bez ekscesów, szuflady bez bajerów bluma, 2 x po 60cmjakich cen się spodziewac za taką kuchnię, na gotowo, z montażem?ile płaciliscie za swoje, fronty z okleiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 30.07.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Mam do zrobienia 2mb szafek wiszących i 6,3 mb szafek stojących - płyta w okleinie w kształcie U, plus tyle samo blatu laminowanego oraz 4,4mb cokołu , proste uchwyty relingowe, jedna półeczka 1,5mb , bez ekscesów, szuflady bez bajerów bluma, 2 x po 60cm jakich cen się spodziewac za taką kuchnię, na gotowo, z montażem? ile płaciliscie za swoje, fronty z okleiny? 1300-1500 zł za metr biezacy folia 1800-2500 zł masyw ,fornir Do ogólnej ceny kuchni należy doliczyc 15% za montarz,ceny pochodzą z Chobotu można jeszcze dostac upust do 18% ale to jest juz sprawa indywidualna i do dogadania .... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 31.07.2006 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 ludziska, ile płaciliscie za mb Waszej kuchni (szafki góra i dół)? mdf w okleinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.07.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 U mnie będzie ok. 7 mb szafek stojących, w tym dwie 60-tki wysokie. Do tego ok. 3 mb szafek wiszących. 2 razy cargo, zabudowana zmywarka, piekarnik i płyta ceramiczna. Dostałem wycenę - szafki z montażem 6500 zł (bez AGD, zlewozmywaka i baterii). I myślę że to dobra cena. Meble z płyty MDF z Black Red White. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 31.07.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Myślę, że wycena szafek na metry to jak kupowanie samochodu na kilogramypzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 31.07.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja mam fajną kuchnie z płyty mdf, jest rewelacyjna nic się nie odkleja, nic się nie uszczerbiło, super się czyści. Do domu też sobie taką kupię.4 lata temu kosztowała 4 tyś a składa się z: elementy wiszące:1 szafka narożna,1 normalna podwójna,1 pojedyncza elementy stojące:1 wolnostojąca,miejsce na piekarnik z szufladą od spodu,1 taka wysuwana na mąkę, kasze, cukier,1 pojedyncza,narożna pod zlewem (kosz na śmieci i inne syfy)szuflady,i kolejna pojedynczai jeszcze jest blat (taka pół wyspa, odgradzająca pokój od kuchni), i do tego 2 taborety. Wykończenia są z metalu i szyb matowych, wygląda naprawdę super. Ostatnio chodząc po sklepach widziałam ceny kuchni od 3 tyś do 16 tyś, na droższe nie patrzyłam i musze powiedzieć że wykonanie mojej jest naprawdę dobre i solidne, bo przez te 4 lata nic się nie poluzowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 03.08.2006 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Dziekuję za odpowiedzi, mam już 1 wycene mojej kuchni - 7000zł. Wydaje mi sie to drogo. Za te kilka szafek...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 04.08.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Podobają mi się Wasze wypowiedzi. To tak jakby porównać, mam samochód: ma cztery kółka, kierownicę, trochę blachy, 4*SRS itp., itd (a jeden mówi o BMW a drugi o maluchu :) ). Przecież cena zależy od tylu czynników, że o ............. Ja mam kuchnię dębową, więc o moich kosztach sie nie wypowiadam, ale: stwierdzenie anpi: mam 2 x cargo - co nam mówi: ano tyle, że ma 2 cargo, ale jakiej wysokości, czy szerokości???? ja za małe cargo (15cm szerokości i 75cm wysokości płaciłam 250,00PLN ekstra, a np. takie wysokie na 180cm i szerokie na 30cm to kosztuje już około 2000,00PLN :) ). Sorry anpi, że wyciągnęłam akurat Ciebie do tablicy, ale Twój przykład najlepiej obrazuje bezsens takich porównań - czy 6000PLN za kuchnię to dużo czy mało??? Może akurat to dużo, a może to okazja. Znam ludzi co za 6mb mebla do kuchni zapłacili 30kPLN i uważają że to była okazja, a znam i takich co wydali 3kPLN i uważali że to bardzo dużo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 04.08.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Już się tłumaczę Dostałem wycenę na kuchnię, o której napisałem. Wczoraj dostałem nową wycenę od konkurencji. Bardzo podobna zabudowa, ale bez cargo, za to meble z płyty MDF fornirowanej, czyli wyglądają, jak drewniane. Tym razem 6700 z montażem. Za chwilę wysmażę jakąś wizualizację, więc zobaczycie, o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts