aladin07 29.07.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 witam pewnie podobne tematy byly poruszane wielokrotnie ale w zwiazku z czestymi zmianami obowiazyjacego prawa pewnie rownie czesto sie dezaktualizuja pytanie jeste nastepujace jak w dniu dzisiejszym ( no prawie bo sprawa bedzie zalatwiana na jesień roku 2006 ) przeprowadzic przepisanie dzialki z matki na syna zeby bylo to najtaniej i najsensowniej pod katem przyszlego kredytu??? dzialka ma prawie 9,5 ara w terenie miejskim, wszystkie media dookola sa wiec w trakcie budowy ktora mam nadzieje zaczac w przyszlym roku nie powinno byc problemu wiec przepisanie powinno byc wiadomo jak najtansze ale z drugiej strony nie wiem jak sie tu bedzie pozniej zachowywac wartosc dzialki wobec bankow z ktorych bede chcial skredytowac 50-60% budowy chodzi mi o to zeby dzialka zachowala jak najwieksza wartosc biorac pod uwage ja jako czesc ( poza gotowka ) wkladu wlasnego jak to zrobic zeby mialo to odpowiednia wartos, ile to trwa i jakie sa z tym problemy i koszty? z gory dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylazbarc 09.08.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Mam podobną sytuację, tylko chciałabym aby działkazostała przepisana na mnie i mojego nażeczonego, bo najpierw chcemy rozpocząć budowę a potem wziąć ślub, a ja nie mam zdolności kredytowej.Proszę o pomoc. pozdrawiam sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 09.08.2006 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 no my z moja ukochana tez nie mamy slubu i najpierw chcemy wybudowac zeby zamieszkac ( chocby na parterze a poddasze zrobic pozniej ) apozniej wziasc slub - na razie nie mamy gdzie razem mieszkac wiecpo co sluba moze nieco zbaczajac z tematu znacie jakis sposob na uzyskanie lepszego kredytu ( zdolnosci kredytowej ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts