AnonimGall 30.07.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 w tym tygodniu muszę podjąc decyzję z jakich materiałów wkonać elewację....chcę ocieplić dom styropianem 10cm, zastanawiam się nad tynkiem mineralnym i pomalowanie go farbą i tu mam wątpliwości... 1)jaka jest różnica pomiędzy silikatową i silikonową, która jest prostsza w utrzymaniu czystości. Ma może ktoś doświadczenie jak takie farby zachowuję się po latach, czy za 5-10 lat nie będę znowu musiał malować? 2)czy nie lepszym rozwiązaniem było by odrazu położenie tynku silikatowego bądź silikonowego (znowu czym one się różnia...???) barwionego w masie? 3)no i producent... w grę wchodzą trzy fimy kreisel, teranova, greinplast, (te systemy mogę kupić z dobrym upustem) który z nich jest godny polecenia przy tynkach mineralnych a który przy silkatowych czy silikonowych a i jeczcze zależy mi na jak najgładszej strukturze tynku... HILFE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khermorh 30.07.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Zdecydowanie proponuję kupno tynku Silikatowego (niewielka różnica pomiędzy tynkiem silikonowym, natomiast pewna oszczędnoś).\ Jeśli tynk silikatowy to jedynie barwiony w masie. Podane tynki nie są bynajmniej widącymi na rynku. Jeżeli jestes zainteresowany lepszymi tynkami z dobrym rabatem odezwij się na priv podam Ci namiary na hurtownie w Twojej okolicy, ceny możesz uzyska podobne do wymienionych. Najgładsza struktura to baranek 1 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.07.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Przejrzyj archiwum, wielokrotnie o tym pisałem. polecam hasło farby silikonowe.W razie dalszych wątpliwości po lekturze służe informacjamiOgólnie - obie dobre, farba silikatowa b. wrażliwa na wykonawstwo i staranność zabezpieczeń (alkaliczność) i przy złej robocie może wyjść w placki, dlatego uważam lepszą - silikonową. Obywiema da się zrobić dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnonimGall 31.07.2006 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 25% na terranove extra clean to przyzwoity upust....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts