Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Panele podłogowe. Panele ścienne ze szkła

ShadowWinter

Recommended Posts

Witam wszystkich!!

Właśnie jestem na etapie zmiany wykładzin na panele, moja wiedza o nich jest dość szczątkowa :-? prosiłbym Was o wszelkie rady w związku z tematem tzn nie jak je kłaść a jakie panele wybrać, jakiego producenta i jaki rodzaj? Panele ścienne ze szkła kolorowego - czy warto? Ważna rzecza jest, iz mam w domu psa i czy panele w tym wypadku nie ulegna szybkiemu zniszczeniu??

Za wszelkie rady dziekuje:) Pozdrawiam!!

kwestia podstawowa jest okreslenie srodkow na m2. ceny paneli wahaja sie od 18zl-140zl. jedno jest pewne przy piesku AC4 i raczej ulozone nie na piance czy papierze tylko plyty wyciszajace bo od stukotu psich pazorkow oszalejesz. w klasie sredniej lub sredniej niskiej proponuje wyroby classena sa naprawde bardzo dobre cena 30-40zl

• 2 weeks później...

oczywiscie ze jesli kogos stac to najlepiej naturalne drewno np. jotoba i zaolejowane ale co jesli ktos ma do dyspozycji np. 50zl/m2?

panele wspomnianego classena spokojnie znosza chodzenie w butach i psa. sprawa kolejna jest podklad nalezy unikac kladzenia tylko na piance bo podloga bedzie sie uginac co z czasem skutkuje szczepieniem sie brzegow paneli i latwiejsza penetracja wody a to oznacza koniec zywota dla nich

• 2 weeks później...

Położyłam panele równo rok temu (KRONOPOL). Miały być super wytrzymałe, ale.... już widzę, że w kilku miejscach są miniaturowe "odłupane" cząsteczki...

Do tego to przyciąganie kurzu i "koty" co drugi dzień

:roll:

Gdybym mogła cofnąć czas - wolałabym zapłacić kilka razy więcej i położyć parkiet !!!!!!