sylvo 30.07.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 W ogrodzeniu mam podmurówkę z klinkieru, nad nią płot ze sztachet stalowych. Sztachety pokryte są tłustym smarem - brudzą. Stwierdziłem, że nie ma sensu od razu malować bo farba i tak zejdzie. Chcę by najpierw delikatnie podrdzewiało. Obawiam się jednak że spływający syf pobrudzi klinkier. Nakryłem podmurówkę folią ale jakoś tak zbyt ładnie to nie wygląda, a proces rdzewienia przy tej pogodzie jakoś nie następuje szybko Może pomalować podkładową farbą a później poprawić jak już stal się odtłuści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 30.07.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 jest środek do impregnacji klinkieru "Delfin" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 30.07.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 uzywalem roznych do czyszczenia i konserwacji klinkieru .......ale nic narazie lepiej nie konserwuje jak .............olej sojowy z "lidl-a" ...za 2.49/za litr ..........pieknie sie swieci i nie pije wody. ....nie zmienilo koloru i jest git ps ...nie smarowac gdy wieje wiart i kurzy sie .....klinkier musi byc suchy , najlepiej w sloneczny dzien ....szybko wysycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 31.07.2006 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Koniecznie sojowy?Przed kurzem, brudem, zaprawą podczas malowania wierzę że zabezpiecza, ale czy przed syfem na stali nie jestem przekonany. Spróbuje z tym olejem, bo ta folia mi zbrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts