Bigbeat 30.07.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Witam ponownie Forumowiczów i pozwalam sobie znów zawrócić głowę Mój dom jest w trakcie montowania okien połaciowych. Dzisiaj odkryłem, że okna mocowane są tylko w czterech punktach - dwóch na dolnej "belce" ramy i dwóch na górnej. Mocowane są one jakimiś systemowymi (chyba) kątownikami z blachy 1.5 lub 2mm (tak na oko) do łat poniżej i powyżej okna. Niby ramy trzymają się dobrze i mocno - ale co będzie po wstawieniu skrzydeł, które przecież trochę ważą? Czy rzeczywiście to wystarcza, czy też powinienem zażądać od wykonawcy, żeby zrobił to solidniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 30.07.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nic nie będzie!!Tak zaleca producent i udziela gwarancji!!Tylko pow. 140cm długości okna dodają jeszcze po jednym kątowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 30.07.2006 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Dzięki za info - uspokoiłeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts