FREDY 22.03.2003 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 W trakcie załatwiania pozwolenia na budowę musiałem załatwić odrolnienie fragmentu mojej działki. Do 500m2 to odrolnienie jest bezpłatne. W planach zagospodarowania działka jest określona jako budowlana Bp. Dowiedziałem się że na reszcie działki muszę uprawiać rolniczo - tzn nie mogę mieć drzewek iglastych czy trawy. Tylko drzewa i krzewy owocowe, oraz warzywa. Powinno być w przeliczeniu ok. 600 drzewek owocowych na 1ha. Podobno odnosi się to większości działek które nie były odrolniane. Słyszałem już o kontrolach zagospodarowań ogrodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Cześć!Z tego co wiem jako działalność rolniczą uznaje się też sadownictwo, warzywnictwo, kwiaciarstwo, nasiennictwo, szklarnie, grzyby itp .Ogródki działkowe w planach zagospodarowania przestrzennego traktowane są jak tereny rolne(ogrodnictwo) a nie jak rekreacyjne.Normy zagęszczenia sadzonek to napowno używa się przy wypłacie odszkodowań za zniszczenia i przy uprawach państwowych opłacanych z budżetu.Ale ,żeby pratnej osobie dyktować ile ma mieć kłosów zboża na swoim polu to uważam jest sprzeczne z konstytucją. W Polsce leżą tysiące hektarów gruntów rolnych odłogiem a nie słyszałam o żadnym przypadku, aby właściciel był zmuszony do odrolnienia lub płacił karę za nieuprawianie ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Drzewa iglaste to chyba podchodzą pod leśnictwo. Natomiast trawa to łąka a więc na pewno grunt rolny.Kup sobie jedną gęś i powiedz , że to dla niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Kozy nie polecam, trzeba doić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 No,chyba że będzie to cap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 23.03.2003 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Lepiej strusia to dziś na topie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2003 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 A kontrolę bez nakazu sądowego poszczuć psami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2003 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Nie bardzo rozumiem: nakaz uprawiania roli???Na jakiej podstawie?A nieużytki i odłogi to skąd się biorą?Bzdura. Pzdr.Posiadacz 1,7 ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania2 24.03.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Co wy za glupoty gadacie, kontrola sadzenia dzewek !!!!! Odrolninie to jest zniana uzytku ( wiaże sie z podatkami i z przeznaczeniem dzialki )tylko na terenie odrolnionym mozesz budowac i robic chodniki , . Ale twoja sprawa czy bedziesz mial kwiatki czy truskawki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofjeleniec 15.12.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Kontrole i kary za niezagospodarowanie ziemi? Nigdy również o tym nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 15.12.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2015 Bo to było prawie 13 lat temu - możesz nie pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts