perka 31.07.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jestem szczęśliwą posiadaczką działki o pow. 1h. Na nasze potrzeby budowlane odgrodziliśmy tylko część płotem tymczasowym i teraz jest dylemat - z czego zrobić ogrodzenie "na stałe". Jeżeli moglibyście mi podpowiedzieć, najlepiej jakieś fotki, będę wdzięczna. Dodam tylko, że jeden bok działki graniczy z lasem i z jednej strony nie chcę zasłaniać tego pięknego widoku a z drugiej , wiecie - dziki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 31.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja mam działkę 25x80. Niżej podanym sposobem ogrodziłam 80+25m. W Bruk -becie zakupiliśmy bloczki, z których ułożyliśmy murek 2 warstwowy (ok 40cm) - oczywiście na wcześniej wylany fundamencik. Co 2,5m jest wmurowany słupek metalowy. Co 10m jest zrobiony murek też z bloczków. I do tego doszły drewniane sztachety. Kosztowało to niestety ok 20tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perka 31.07.2006 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Zapewne nieźle się prezentuje (system Uni Split?)! Z tym, że mój budżet nie przewiduje aż takich wydatków Co teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 02.08.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Zapewne nieźle się prezentuje (system Uni Split?)! Z tym, że mój budżet nie przewiduje aż takich wydatków Co teraz? Tak. Uni-split. Nawet ogrodzenie z siatki kosztuje niemało. Może w stylu rancho, dziki zachód itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 02.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Nie odpowiem na pytanie ale napiszę jaki ja zrobiłem błąd. Miałem do zrobienia trochę ponad 100 m ogrodzenia pełnego, brama, furtki i 40 m podmurówki (granica z sąsiadem). Planowany budzet chyba ok. 10.000. Zrobiłem podmurówkę bez zbrojenia - błąd i dałem siatkę ocynkowaną -też chyba błąd. Posadziłem żywopłot ale jest jeszcze mały i żeby osłonić się do drogi na siatkę dałem maty (część z bambua, część z trzciny). Wydaje mi się, że trzabyło od razu zrobić płot ze sztachetami - pewnie nie byłoby dużo drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekSz 06.08.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 tanim (niedrogim) a sprawdzonym jest rozwiązanie które sprawdziło się u mnie: siatka druciana z drutu min 3mm ocynkowanego na słupkach stalowych wbetonowanych w ziemię a pomiędzy słupkami wzdłuż całości wkopany krawężnik chodnikowy dotykający siatki od dołu. Super sie sprawdza a kosztuje sporo mniej niź płot. Mam to juz 5 lat i ani sładu rdzy ani podkopów. A siatka ocynk a nie zielona w pcv bo ta potrafi pękac w miejscach zagięc i wdaje się atm rdza. Z ocynkiem nie ma takich problemów tyle tylko aby pamietac o wybraniu grubszego drutu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 07.08.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 u mnie tez tanio wyszła siatka ocunkowana i słupki metalowe plus mała podmurówka, 20 cm na wierzchu i 20 w ziemi (tylko słupki na 80cm w zziemi) dziki też mam , dobralismy fajny kolor na słupkii wygląda całośc bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.08.2006 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Ja mam tak;http://images4.fotosik.pl/83/f5041c62dd8fdb15m.jpg Slupki kwadratowe 50x50, na koncu dzialki będzie rozpieta siatka, z przodu po bokach przęsła spawane. działka 43ary, ogrodzenia z przodu- długo nie będzie, no może do wiosny przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts