Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi z domu do garażu - robić czy nie???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

drugie drzwi przydają się, aby nie wychładzać domu. Żadne smrody sie nie przedostają, w każdym razie w moim domku nic nie czuć.

PS. Naprawdę sa zony, które:

- nigdy nie noszą zakupów?

- nie odśnieżają?

- zawsze licza na męża :o

Te drzwi muszą być tak bezpieczne (albo i lepiej) jak "główne". Powód? Często zapominamy, że jest to również wejsie do domu - złodziej nie i ma wiecej czasu na pokonanie ich. Bramy garażowe (te tańsze) nie posiadają zabezpieczeń i są stosunkowo łatwe do sforsowania. Nie bez znaczenia jest również sprawa roszczeń odszkodowawczych (oby nie), o czym agent ubezpieczeniowy nie informuje.

Pozdrawiam

No nie... "Kaszlaka" tam chcesz trzymać czy co :wink: :lol:

He,

mam takie dziwaczne 18-letnie trupiszcze, które potrafi oleju zgubic, dać czadu z rury niedopaloną benzynką lub ogólnie wydać z siebie dziwny dźwięk lub zapach.

Ale jakoś ciężko nam się rozstać :wink:

I tutaj potrezbne mi drzwi - dłubię sobie w samochodziku, walka na całego z zapieczonymi szczękami hamulcowymi.

Nagle.....

Awaria!!!! Piwo się skończyło!!!!

Jak będę tak biegał ogrodem, to zapalenia płuc dostanę.

Q.

Ja jestem przeciwny drzwiom z domu do garażu. Argumenty typu masz bliżej z domu do samochodu, możesz w papuciach wskoczyć do autka, w tychże samych papuciach lecisz po młotek, noszenie zakupów z samochodu do domu, wogóle mnie nie przekonują. Po prostu nigdy ich nie chciałem w moim wymarzonym domu.

Proponuję jeszcze dorzucić do wyposażenia domu ruchome schody na poddasze, podajnik drewna z drewutni do domu, urządzenia transportujące Was z kuchni do jadalni, zestaw domofonowy w każdym pomieszczeniu (no i korytarzu oczywiście). :-?

Ja jestem przeciwny drzwiom z domu do garażu. Argumenty typu masz bliżej z domu do samochodu, możesz w papuciach wskoczyć do autka, w tychże samych papuciach lecisz po młotek, noszenie zakupów z samochodu do domu, wogóle mnie nie przekonują. Po prostu nigdy ich nie chciałem w moim wymarzonym domu.

Proponuję jeszcze dorzucić do wyposażenia domu ruchome schody na poddasze, podajnik drewna z drewutni do domu, urządzeuchni do jadalni, zenia transportujące Was z kstaw domofonowy w każdym pomieszczeniu (no i korytarzu oczywiście). :-?

Tia... proponuje zimą odebrać dzieciaka z przedszkola i do tego zrobić podrodze zakupay... pech chciał że dzieciak w samochodzie zasypia... już widze jak to wygląda... najpierw zabieramy dziecko potem jeszce lecimy po te nieszczęsne zakupy... Ja niestety wiem jak to jest i dla mnie to jest problem nawet nie chce wyobrażać sobie jaki to jest problem dla mojej żony...

Proponuję jeszcze dorzucić do wyposażenia domu ruchome schody na poddasze, podajnik drewna z drewutni do domu, urządzeuchni do jadalni, zenia transportujące Was z kstaw domofonowy w każdym pomieszczeniu (no i korytarzu oczywiście). :-?

Tia... proponuje zimą odebrać dzieciaka z przedszkola i do tego zrobić podrodze zakupay... pech chciał że dzieciak w samochodzie zasypia... już widze jak to wygląda... najpierw zabieramy dziecko potem jeszce lecimy po te nieszczęsne zakupy... Ja niestety wiem jak to jest i dla mnie to jest problem nawet nie chce wyobrażać sobie jaki to jest problem dla mojej żony...

wszelkie wyjazdy np. na narty

skrzynia na dach, potyem zapakować 4 pary nart, buty, torby...... a na zewnatrz plucha lub zamiec śniezna.

pakujesz w garazu, nikt nie widzi, ze wyjeżdżasz dalej niz do pracy

Dzieci mam już w wieku szkolnym, rzekłbym, że niedługo gimnazjalnym. Z zakupami jakoś sobie radzę idąc z parkingu do mieszkania (20m od parkingu klatka i 3 piętro). Nie narzekam, poza tym trochę wysiłku w dzisiejszych czasach się przyda bo niedługo osiągniemy otyłość jak amerykanie :evil:

wszelkie wyjazdy np. na narty

skrzynia na dach, potyem zapakować 4 pary nart, buty, torby...... a na zewnatrz plucha lub zamiec śniezna.

pakujesz w garazu, nikt nie widzi, ze wyjeżdżasz dalej niz do pracy

:D a potem okazuje się, że brama garażowa za niska

Codziennie do pracy jeździsz z nartami??

chociaz zastanawiam sie czy az tak by mi było to potrzebne

ale kazdy według potrzeb

Święte słowa.

qdlaty - czy każde rozwiązanie które masz w domu ma same plusy???????

Po prostu, aby były drzwi z domu do garażu, to garaż powinien byc odpowiedniej wielkości (sorry, ale większość gotowych projektów ma tak mikruśne garaże że o....., nawet te dwu dtanowiskowe), szczelność jest bardzo ważna, zapachy niestety wchodzą, itp. itd