Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ANIAILIS- komentarze do dziennika

Recommended Posts

• 1 month później...

Będą podkładki a w narożnikach rzeczywiście jeszcze nie ma L :-? Jutro idzie wszystko do skończenia, bo i ufndamentpod jeden z kominów przygotowany źle, na zdjęciach nie widać. nie wiem,dlaczego odłączyli go od całego fundamentu i zrobili jako "wolnostojący" w dodatku reszta fundamentów na chudziaku, a temu zbrojenie położyli na ziemi...To też jak dla mnie do poprawki, bo wydaje mi się ze może inaczej pracować niż reszta ta na chudziaku. Jeszcze kierownika muszę nasłać :)

Dzięki za uwagę :)

Dzięki za pocieszenie, ale ja w sumie itak jestem optymistycnie nastawiona do budowy mimo ze rzeczywiście w dzienniku może tego nie widac :)

Projekt nie jest typowy, sama go robiłam :) jest baaardzo prosty, z dwuspadowym dachem, może w wolnej chwili uda mi się wkleić rzuty i elewacje. Pozdrawiam!

• 4 weeks później...
wykonawca, mówił, że przez to nie popęka, a mogłoby, skoro ściany fundamentowe takie wysokie i dużo piachu zasypane. A to błąd?

Bład to może w sensie budowlanym nie ale w ekonomicznym tak - mówiąc po ludzku powinno raczej się skupiać na czym innym czyli np. dobrym zagęszczeniu - rozmieszxczenie tego zbrojenia na pewno jest mocno losowe a co za tym idzie funkcja tez i czesto sprowadza sie do funkcji zbrojenia na skurcz, który de facto w chudym betonie jest niewielki - ogólnie jak dla mnie jest to wrzucanie kasy w błoto ale nie jest jakiś tragicznie wielki koszt.