malgosimi 31.07.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 no ok, pewnie nei pracują jak drewno... lale przeciez wygladają gorzej... dlaczego więc są tyle droższe? i jeszcze pytanie o sosnę - cyz to akceptowalny pomysł na drzwi?bardzo dziekuję z góry za odp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 31.07.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 no ok, pewnie nei pracują jak drewno... lale przeciez wygladają gorzej... dlaczego więc są tyle droższe? i jeszcze pytanie o sosnę - cyz to akceptowalny pomysł na drzwi? bardzo dziekuję z góry za odp! Kwestia co porównujemy do czego. Generalnie drzwi drewniane będą droższe od fornirowanych i to sporo... Sosna to dobry materiał na drzwi wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 01.08.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Drewno sosnowe jest miękkie - widać później wgłębienia od uderzeń i zadrapań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 01.08.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Gorzej wyglądają????!!!! Chyba żartujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 01.08.2006 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 no cóż, fornirowane mi się zupełnie nie podobają a po co drapac drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HVPS 01.08.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 malgosimi czy nie mylisz slowa fornirowane z laminowane? przy dobrze polozonym fornirze nie jestes w stanie odroznic fornirowanych od tych wykonanych z pelnego drewna. laminat tylko udaje nature czyli drewno, fornir i wyglada hm- tandetnie nawet bardzo tandetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 01.08.2006 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 ok, to przyjmując nawet wersję, że nie jestes w stanie odroznic fornirowanych od tych wykonanych z pelnego drewna. po co mam więc płacić dwukrotnie niemal więcej za drzwi fornirowane, skoro wyglądają identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.08.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Czy widziałaś kiedyś z bliska fornirowane drzwi wysokiej klasy?Nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 02.08.2006 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wlasnie stąd moje pytanie się wzięło, wiesz? Bo wydaje mi się, ze drzwi za 3500 zl, fornirowane, powinny byc juz wysokiej klasy (jelsi nie, to ile mialyby kostzowac wysokiej klasy w takim razie?). Nie widzialam w nich nic co by bylo atrakcyjniejsze od ladnych drzwi drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia 02.08.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Dzwi fornirowane mają "oklejke" z drzewa przyczepiopną do płyty, laminowane-coś jakby folię, która "udaje" drzewo. Wersja fornirowana jest lepsza, bo w razie zadrapania łatwiej można to naprawić- i po drugie nie wygląda tak "plastykowo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 02.08.2006 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 "tak plastikowo" jets trafnym okresleniem. Dla mnie i laminowane i fornirowane (nawet te za 3500, co wydaje mi się dużą kwotą na drzwi, ale moze się nie znam) wyglądają plastikowo... stąd moje pierwotne pytanie, czmeu są tyle droższe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.08.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Czemu Maybach jest taki drogi?Przecież jest taki brzydki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 02.08.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 malgosimi,nie wiem co porównujesz do czego.Bo drzwi drewniane sosnowe, to co innego niż drzwi fornirowane szlachetnymi gatunkami drewna. Nie ta klasa... nie da się porównaćDrzwi drewniane potrafia byc bardzo drogie, ale to są drzwi z drewna klejonego, wysokogatunkowego....A może masz na myśli jakieś konkretne drzwi konkretnych producentów? Może podasz przykłady Wtedy łatwiej będzie zrozumieć o co masz pretensje...?pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 02.08.2006 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Czemu Maybach jest taki drogi? Przecież jest taki brzydki! A czy mógłbys/moglabys wreszcie jakos rzeczowo odniesc sie do tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 02.08.2006 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 malgosimi, nie wiem co porównujesz do czego. Bo drzwi drewniane sosnowe, to co innego niż drzwi fornirowane szlachetnymi gatunkami drewna. Nie ta klasa... nie da się porównać Drzwi drewniane potrafia byc bardzo drogie, ale to są drzwi z drewna klejonego, wysokogatunkowego.... A może masz na myśli jakieś konkretne drzwi konkretnych producentów? Może podasz przykłady Wtedy łatwiej będzie zrozumieć o co masz pretensje...? pozdrawiam, gaga2 nie mam pretensji, po prostu nie rozumiem zaleznosci... skoro kuchenne ronty z drewna są drozsze od fornirowanych, to czmeu ta zasada nie dotyczy drzwi wewnętrznych. gdzie tkwi roznica. To chcialabym wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.08.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Mógłbym.Sam fornir egzotyczny np.heban barwiony na drzwi kosztuje więcej niż drzwi drewniane.Do tego kilkukrotne lakierowanie,środek MDF lub HDF . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 02.08.2006 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 OK, więc wrócmy do pytania, to dlaczego w takim razie drzwiczki kuchenne fornirowane nawet fornirem egzotycznym sa tańsze niż drewniane? po prostu czegos tu nei rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 02.08.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Małgosimi, chyba porównujesz drzwi drewniane z drzwiami fornirowanymi róznych firm. Wtedy drzwi fornirowane od Klimek &Kluś rzeczywiści beda duuuuuuuuzo droższe od drewnianych z np. Interno. Ale jesli porównujesz drzwi drewniane z Interno z fornirowanymi z Interno to ceny bedą zblizone, bardziej istotne będzie co to za fornir i co to za drewno, zapewne fornirowane zebrano beda droższe od drewnianych dębowych. Ale jeśli porównasz w TEJ SAMEJ firmie ceny drzwi drewnianych i fornirowanych to różnice nie bedą zbyt duże. Zwykle jest wiekszy wybór jesli chodzi o fornirowane (wiecej modeli i kolorów) i pewnie dzieki temu dobrze sioe sprzedaja, a skoro klienci kupują to czemu nie podnieść ceny? No i duzym plusem drzwi fornirowanych jest to, że sie nie paczą i jeżeli chcesz kupić drzwi płaskie to masz wybór tylko w fornirowanych - drewnianych sie chyba nie produkuje ze względu na mozliwość wypaczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 02.08.2006 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Juka, wlasnie stąd ten watek, ze porównuję jednej firmy wyroby (z pawilony 16a na bartyckiej) spytalam o cenę pewnych drzwi i pan mi powiedzial, ze kosztują 3500 zl. Skrzywilam sie i zauwazylam, ze wygladaja nieco plastikowo. Na co uslyszalam, ze identyczne z debu moge miec za 2000 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juka11 02.08.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Hmm, a może w pawilonie 16a sprzedają drzwi różnych firm? Nie pytam złosliwie, często tak jest, że jedna firma handluje np. Portą, Dewro i Urzędowskim. Poza tym dziwi mnie, że drzwi fornirowane wyglądały "nieco plastikowo" Zwykle jest tak, że tzw. "człowiek z ulicy" nie jest w stanie odróżnic prawidłowo zrobionych drzwi z forniru od drzwi drewnianych. Coś tu jest nie tak. Cos czuje, że w czasie najbliższej wizyty na Bartyckiej z ciekawości zajrze do pawilonu 16a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts