Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najbardziej podoba mi się nalepka  

148 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najbardziej podoba mi się nalepka

Recommended Posts

4 zdecydowanie :wink:

jedyna ktorej nie wstydzilabym sie przykleic na samochod

:wink:

1- ma oczoj... kolorki i z robotami drogowymi mi sie kojarzy a nie z forum czy budowa domu :wink: i jeszcze to miejsce na dane chyba - pod skosem? :-? czemu?

2- banalna do bolu - ten mlotek i ten pedzel - juz bardziej oczywistych atrybutow nie mozna bylo dac (moze kielni brakuje :wink: ) i ten "forumowicz" jak nieprzymierzajac miedzy mlotem a kowadlem :wink: :lol:

w glowe forumowicz dostaje mlotkiem a na dole miotelka zmiatamy to co z niego zostalo.... :lol: taaakie luzne skojarzenia :wink:

3- kojarzy mi sie z kiepskim logo pensjonatu w gorach w sezonie zimowym :-? tylko bacowki i narciarza brak :lol: :wink:

4- fajna - nieoczywista (zadnych nawizan do budowy) niezla czcionka :wink: , taki "dynamiczny" napis :wink: , stylistyka troche jak z Mtv :wink:

5- za bardzo "bajkowa" jak reklama klockow lego dla maluchow (pozatym gryzie sie z kolorem karoserii mojego samochodu :wink: :lol: :lol: :lol: )

6 -???? co to jest????? juz pomijam nawiazanie do sląska nie wiedziec czemu ?!?!!?? jakbysmy nie domy a kombinaty przemyslowe budowali :lol: jakias hybryda slaskiej kopalni "gruby" z okretem podwodnym hitlerowskiej rzeszy - jakims Uboot- em normalnie :lol:

:wink: :p

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze nie głosowałem, a post Zielonookiej sprowokował mnie do napisania mojej oceny przedstawionych nalepek.

Autora, Pedzelito, proszę o wyrozumiałość. To nie krytyka.

Najpierw, czemu służyć ma nalepka?

Ano temu, byśmy sie rozpoznawali na drodze, parkingu, stacji benzynowej. Nalepka MUSI więc rzucać się w oczy. Tak więc musi być albo duża, albo kolorowa by przyciągała wzrok. Duża być nie może ze względów oczywistych. Musi więc być kolorowa.

Nalepka 1 jest kolorowa, ale uwagi mam dokładnie takie same jak Zielonooka.

Nalepka 2 Bardziej przypomina szyld sklepu z materiałami i narzędziami dla majsterkowiczów.

Nalepka 3 Pierwsze skojarzenie jakie mi się nasunęło to widok hali fabrycznej. Były kiedyś takie takie hale z dachami w kształcie piły. Pionowa ściana była przeszklona.

Nalepka 4 Czytelna, ale blada. Trochę więcej koloru i będzie super.

Nalepka 5 Kolorowa, ale trochę dziecinna

Nalepka 6 Klepsydra żalobna przemysłu ciężkiego

I jeszcze jedno, obecny adres forum to forum.muratordom.pl jest wprawdzie przekierowanie, ale...

Pedzelito, odwaliłeś kawał roboty ale może jeszcze coś?

Zaznaczę obecnie ostatnią możliwość. Czekam na następne.

Pozdrawiam

aaa to ups :oops: , myslalam ze to Red wyprodukowala :wink:

dlatego nie powstrzymalam jezora.... :wink:

ogolnie to odrzuca mnie nr 2 i 6 - reszta da rade :wink: (nooo moze po malym liftingu :wink: zwl nr 1 po drobnych zmianach moze byc baaardzo ciekawy :wink: )

Jerzysio

Tak, masz rację że napis typu "marker" pisany od zewnątrz zmyje się bardzo szybko a nawet po jakimś czasie wybleknie od słońca jeśli ktoś furaka nie myje. ;)

Aby było to dobrze zrobione trzeba by wydrukować takie małe naklejeczki z nickiem i po odklejeniu papieru podkładowego naklejki głównej naklejamy "klejem do góry" naklejkę małą po czym ściągamy z niej papier podkładowy i wszystko ląduje na szybie OD WEWNĄTRZ. Coś takiego wytrzyma naprawdę bardzo, bardzo długo.

Problemy tej metody:

- wydrukowane nicki będą tylko dla chętnych ew. tych którzy śledzą temat, innym pozostanie pisanie na naklejce wewnętrznej w tak zwanym "lustrze" (od tyłu do przodu i litery odwrócone)

- utrudnione troszkę klejenie naklejeczki na szybę ale to jest naprawdę malutki problem

Zaleta tej metody jest jedna ale wielka - naklejka będzie BARDZO estetyczna, dopracowana i sakramencko trwała! 8)

zielonooka, tomek 1950

Oczywiście wiedziałem na co się decyduję i Wasze posty traktuję jako konstruktywną krytykę. Zgadzam się z Wami że nie wszystkie projekty są trafione "w dziesiątkę" ale jest "ze dwa" koło dziewiątki. ;)

Dobrej, naprawdę dobrej naklejki nie robi się NIGDY za pierwszym razem! Korekty są konieczne! Proponuję wybrać dwie naklejki które poddamy korektom zgodnie z Waszymi (i nie tylko) sugestiami i powinno wyjść z tego coś bardzo sensownego. Spośród tych dwóch w ostatecznej ankiecie wybierzemy tą, którą będziemy z podniesioną głową oklejać nasze auta. :D

Pozdrawiam!

zielonooka, tomek 1950

Oczywiście wiedziałem na co się decyduję i Wasze posty traktuję jako konstruktywną krytykę. Zgadzam się z Wami że nie wszystkie projekty są trafione "w dziesiątkę" ale jest "ze dwa" koło dziewiątki. ;)

Dobrej, naprawdę dobrej naklejki nie robi się NIGDY za pierwszym razem! Korekty są konieczne! Proponuję wybrać dwie naklejki które poddamy korektom zgodnie z Waszymi (i nie tylko) sugestiami i powinno wyjść z tego coś bardzo sensownego. Spośród tych dwóch w ostatecznej ankiecie wybierzemy tą, którą będziemy z podniesioną głową oklejać nasze auta. :D

Pozdrawiam!

Fajnie to ująłeś :D Szkoda, że w ankiecie można wybrać tylko jedną opcję. Moje typy to 1, 4 i 5

to ja zdecydowanie stawiam na 4 i 1 do ewnetualnego "podkrecenia"

:wink: w gre jeszcze wchodzi ta 3 - ale uczucia mam mieszane :wink: - moje skojarzenia to wlasnie alpy, pensjonat, narty w Dolomitach itp :wink:

hmmm... ta zupelnie niedoceniona piatka .... teraz mi wpadla w oko :wink:

moze jakas zabawa kolorami w czcionce (np jak ta ostastnia niebieska literka - fajny pomysl :wink:

i zdecydowanie inny - PROSTY ksztalt bym proponowala :wink:

moze z tego byc cos ciekawego :wink:

Jeszcze jedna uwaga. Niektórzy forumowicze maja baaaaaaaaaaardzo długie nicki.
Zagłosowałam na 1 ale 4 też brałam pod uwagę właśnie ze względu na prostotę . Tylko te kolory , widziałabym czarny albo ciemnoszary zamiast niebieskiego , pomarańczowy jak najbardziej , może nawet troszkę bardziej ostry .

coś budowa za dużo mi się kojarzy z browarkiem :roll: więc głos oddany

na......sellima :wink:

jakby na trzonkach młotka i pędzla dopisać TyskiŻubr 8) :wink:

1 i 4 ..

1 bo wygląda fajnie

4 bo też wygląd fajnie

a inne nie wyglądają

:lol: :lol:

ale butle browca trzeba na nich jakoś upchnąć .. ew. można nakeljkę wyciąć w kształcie butli browca :lol: :lol: