Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nalepka na samochód "Forumowicz MURATORA"

pedzelito

Najbardziej podoba mi się nalepka  

148 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najbardziej podoba mi się nalepka

Recommended Posts

4 zdecydowanie :wink:

jedyna ktorej nie wstydzilabym sie przykleic na samochod

:wink:

1- ma oczoj... kolorki i z robotami drogowymi mi sie kojarzy a nie z forum czy budowa domu :wink: i jeszcze to miejsce na dane chyba - pod skosem? :-? czemu?

2- banalna do bolu - ten mlotek i ten pedzel - juz bardziej oczywistych atrybutow nie mozna bylo dac (moze kielni brakuje :wink: ) i ten "forumowicz" jak nieprzymierzajac miedzy mlotem a kowadlem :wink: :lol:

w glowe forumowicz dostaje mlotkiem a na dole miotelka zmiatamy to co z niego zostalo.... :lol: taaakie luzne skojarzenia :wink:

3- kojarzy mi sie z kiepskim logo pensjonatu w gorach w sezonie zimowym :-? tylko bacowki i narciarza brak :lol: :wink:

4- fajna - nieoczywista (zadnych nawizan do budowy) niezla czcionka :wink: , taki "dynamiczny" napis :wink: , stylistyka troche jak z Mtv :wink:

5- za bardzo "bajkowa" jak reklama klockow lego dla maluchow (pozatym gryzie sie z kolorem karoserii mojego samochodu :wink: :lol: :lol: :lol: )

6 -???? co to jest????? juz pomijam nawiazanie do sląska nie wiedziec czemu ?!?!!?? jakbysmy nie domy a kombinaty przemyslowe budowali :lol: jakias hybryda slaskiej kopalni "gruby" z okretem podwodnym hitlerowskiej rzeszy - jakims Uboot- em normalnie :lol:

:wink: :p

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze nie głosowałem, a post Zielonookiej sprowokował mnie do napisania mojej oceny przedstawionych nalepek.

Autora, Pedzelito, proszę o wyrozumiałość. To nie krytyka.

Najpierw, czemu służyć ma nalepka?

Ano temu, byśmy sie rozpoznawali na drodze, parkingu, stacji benzynowej. Nalepka MUSI więc rzucać się w oczy. Tak więc musi być albo duża, albo kolorowa by przyciągała wzrok. Duża być nie może ze względów oczywistych. Musi więc być kolorowa.

Nalepka 1 jest kolorowa, ale uwagi mam dokładnie takie same jak Zielonooka.

Nalepka 2 Bardziej przypomina szyld sklepu z materiałami i narzędziami dla majsterkowiczów.

Nalepka 3 Pierwsze skojarzenie jakie mi się nasunęło to widok hali fabrycznej. Były kiedyś takie takie hale z dachami w kształcie piły. Pionowa ściana była przeszklona.

Nalepka 4 Czytelna, ale blada. Trochę więcej koloru i będzie super.

Nalepka 5 Kolorowa, ale trochę dziecinna

Nalepka 6 Klepsydra żalobna przemysłu ciężkiego

I jeszcze jedno, obecny adres forum to forum.muratordom.pl jest wprawdzie przekierowanie, ale...

Pedzelito, odwaliłeś kawał roboty ale może jeszcze coś?

Zaznaczę obecnie ostatnią możliwość. Czekam na następne.

Pozdrawiam

Jerzysio

Tak, masz rację że napis typu "marker" pisany od zewnątrz zmyje się bardzo szybko a nawet po jakimś czasie wybleknie od słońca jeśli ktoś furaka nie myje. ;)

Aby było to dobrze zrobione trzeba by wydrukować takie małe naklejeczki z nickiem i po odklejeniu papieru podkładowego naklejki głównej naklejamy "klejem do góry" naklejkę małą po czym ściągamy z niej papier podkładowy i wszystko ląduje na szybie OD WEWNĄTRZ. Coś takiego wytrzyma naprawdę bardzo, bardzo długo.

Problemy tej metody:

- wydrukowane nicki będą tylko dla chętnych ew. tych którzy śledzą temat, innym pozostanie pisanie na naklejce wewnętrznej w tak zwanym "lustrze" (od tyłu do przodu i litery odwrócone)

- utrudnione troszkę klejenie naklejeczki na szybę ale to jest naprawdę malutki problem

Zaleta tej metody jest jedna ale wielka - naklejka będzie BARDZO estetyczna, dopracowana i sakramencko trwała! 8)

zielonooka, tomek 1950

Oczywiście wiedziałem na co się decyduję i Wasze posty traktuję jako konstruktywną krytykę. Zgadzam się z Wami że nie wszystkie projekty są trafione "w dziesiątkę" ale jest "ze dwa" koło dziewiątki. ;)

Dobrej, naprawdę dobrej naklejki nie robi się NIGDY za pierwszym razem! Korekty są konieczne! Proponuję wybrać dwie naklejki które poddamy korektom zgodnie z Waszymi (i nie tylko) sugestiami i powinno wyjść z tego coś bardzo sensownego. Spośród tych dwóch w ostatecznej ankiecie wybierzemy tą, którą będziemy z podniesioną głową oklejać nasze auta. :D

Pozdrawiam!

zielonooka, tomek 1950

Oczywiście wiedziałem na co się decyduję i Wasze posty traktuję jako konstruktywną krytykę. Zgadzam się z Wami że nie wszystkie projekty są trafione "w dziesiątkę" ale jest "ze dwa" koło dziewiątki. ;)

Dobrej, naprawdę dobrej naklejki nie robi się NIGDY za pierwszym razem! Korekty są konieczne! Proponuję wybrać dwie naklejki które poddamy korektom zgodnie z Waszymi (i nie tylko) sugestiami i powinno wyjść z tego coś bardzo sensownego. Spośród tych dwóch w ostatecznej ankiecie wybierzemy tą, którą będziemy z podniesioną głową oklejać nasze auta. :D

Pozdrawiam!

Fajnie to ująłeś :D Szkoda, że w ankiecie można wybrać tylko jedną opcję. Moje typy to 1, 4 i 5

to ja zdecydowanie stawiam na 4 i 1 do ewnetualnego "podkrecenia"

:wink: w gre jeszcze wchodzi ta 3 - ale uczucia mam mieszane :wink: - moje skojarzenia to wlasnie alpy, pensjonat, narty w Dolomitach itp :wink:

hmmm... ta zupelnie niedoceniona piatka .... teraz mi wpadla w oko :wink:

moze jakas zabawa kolorami w czcionce (np jak ta ostastnia niebieska literka - fajny pomysl :wink:

i zdecydowanie inny - PROSTY ksztalt bym proponowala :wink:

moze z tego byc cos ciekawego :wink:

Jeszcze jedna uwaga. Niektórzy forumowicze maja baaaaaaaaaaardzo długie nicki.