Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kredyt

Recommended Posts

Witam. Własnie jestem na etapie gonitwy po bankach w celu dokonania niemozliwego czyli wyboru najlepszego kredytu hipotecznego. Chodzi mi o kwotę 100 tys. kredyt w CHF na 20-25 lat. Mamy fundamenty, cegłe na całość i mieszkanie wlasnościowe na wykończenie. Najlepszą ofertę dał mi MULTIBANK (oprocentowanie 2,45% prowizja 2,0%), ale są tam dodatkowe opłaty jak ubezpieczenia, operat szacunkowy itp. Trochę gorszą DOMBANK (oproc. 2,60 prow. 2% ale w tym wszystkie ubezpieczenia tzn. na życie, od utraty pracy itp.) oraz GI MONEY BANK(oprocentowanie 2,80 % i prowizja 2%). Któs ma doswiadczenia z tymi bankami???Waham sie który wybrać. Pozdrawiam Gosia

gosia0107 napisał:
Witam. Własnie jestem na etapie gonitwy po bankach w celu dokonania niemozliwego czyli wyboru najlepszego kredytu hipotecznego. Chodzi mi o kwotę 100 tys. kredyt w CHF na 20-25 lat. Mamy fundamenty, cegłe na całość i mieszkanie wlasnościowe na wykończenie. Najlepszą ofertę dał mi MULTIBANK (oprocentowanie 2,45% prowizja 2,0%), ale są tam dodatkowe opłaty jak ubezpieczenia, operat szacunkowy itp. Trochę gorszą DOMBANK (oproc. 2,60 prow. 2% ale w tym wszystkie ubezpieczenia tzn. na życie, od utraty pracy itp.) oraz GI MONEY BANK(oprocentowanie 2,80 % i prowizja 2%). Któs ma doswiadczenia z tymi bankami???Waham sie który wybrać. Pozdrawiam Gosia

witam

byłem wczoraj w w Expanderze i Pani doradca dała do wyboru dwa banki do których trzeba złożyc dokumenty prawie ,że jednocześnie.To tylko jest tak w moim przypadku....2,45% i 1% prowizji w CHF w mBanku z takim wkładem własnym ,dadzą Ci spokojnie.Warunki są naprawde konkurencyjne...Drugim bankiem ku mojemu zaskoczeniu jest Forist Bank Polska SA. popytaj ich.Te o których mowa w Twoim poście w moich warunkach są nie do przeskoczenia.

pozdro :D

Co do EXPANDERAto Pan nie potrafil mi pomóc. Zrobil wielki problem z wkladu wlasnego w postaci mieszkania. Powiedzial ze zaden bank na to nie pojdzie-musze miec umowe wstepna sprzedazy lub mieszkanie wstawione do posrednika nieruchomosci. O dziwo zaden z wspomnianych bankow nie zrobil z tego zadnego problemu i mjieszkanie zaliczyki jak wklad wlasny.:-)

gosia0107 napisał:
Co do EXPANDERAto Pan nie potrafil mi pomóc. Zrobil wielki problem z wkladu wlasnego w postaci mieszkania. Powiedzial ze zaden bank na to nie pojdzie-musze miec umowe wstepna sprzedazy lub mieszkanie wstawione do posrednika nieruchomosci. O dziwo zaden z wspomnianych bankow nie zrobil z tego zadnego problemu i mjieszkanie zaliczyki jak wklad wlasny.:-)

Ja mam kredyt w GE Money Bank i nie było problemu z zabezpieczeniem na mieszkaniu. Natomiast w PKO BP takiego zabezpieczenia nie chcieli. Wszystko zależy więc od banku.

Natomiast jeśli chodzi o Expandera - też kiedyś korzystałam. Pracują tam bardzo młodzi i niedoświadczeni ludzie, często niezbyt ruchawi i kożystanie z ich pośrednictwa tylko wydłuża czas oczekiwania na kredyt. Lepiej załatwiać to bezpośrednio.

Cegła jest w trakcie zużywania tzn. dom juz idzie w górę.Jednak GE nie dał mi tak dobrej oferty, za to poważnie zastanawiam sie nad Deutsche bank (ma ktos jakieś doświadczenia z tym bankiem?????) dośc dobra oferta i marza gwarantowana w umowie a nie jak w przypadku Multi. Mbank czy Raiffeisen Banku zalezna od decyzji zarządu.