gosia0107 31.07.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Witam. Własnie jestem na etapie gonitwy po bankach w celu dokonania niemozliwego czyli wyboru najlepszego kredytu hipotecznego. Chodzi mi o kwotę 100 tys. kredyt w CHF na 20-25 lat. Mamy fundamenty, cegłe na całość i mieszkanie wlasnościowe na wykończenie. Najlepszą ofertę dał mi MULTIBANK (oprocentowanie 2,45% prowizja 2,0%), ale są tam dodatkowe opłaty jak ubezpieczenia, operat szacunkowy itp. Trochę gorszą DOMBANK (oproc. 2,60 prow. 2% ale w tym wszystkie ubezpieczenia tzn. na życie, od utraty pracy itp.) oraz GI MONEY BANK(oprocentowanie 2,80 % i prowizja 2%). Któs ma doswiadczenia z tymi bankami???Waham sie który wybrać. Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.08.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 gosia0107 napisał: Witam. Własnie jestem na etapie gonitwy po bankach w celu dokonania niemozliwego czyli wyboru najlepszego kredytu hipotecznego. Chodzi mi o kwotę 100 tys. kredyt w CHF na 20-25 lat. Mamy fundamenty, cegłe na całość i mieszkanie wlasnościowe na wykończenie. Najlepszą ofertę dał mi MULTIBANK (oprocentowanie 2,45% prowizja 2,0%), ale są tam dodatkowe opłaty jak ubezpieczenia, operat szacunkowy itp. Trochę gorszą DOMBANK (oproc. 2,60 prow. 2% ale w tym wszystkie ubezpieczenia tzn. na życie, od utraty pracy itp.) oraz GI MONEY BANK(oprocentowanie 2,80 % i prowizja 2%). Któs ma doswiadczenia z tymi bankami???Waham sie który wybrać. Pozdrawiam Gosia witam byłem wczoraj w w Expanderze i Pani doradca dała do wyboru dwa banki do których trzeba złożyc dokumenty prawie ,że jednocześnie.To tylko jest tak w moim przypadku....2,45% i 1% prowizji w CHF w mBanku z takim wkładem własnym ,dadzą Ci spokojnie.Warunki są naprawde konkurencyjne...Drugim bankiem ku mojemu zaskoczeniu jest Forist Bank Polska SA. popytaj ich.Te o których mowa w Twoim poście w moich warunkach są nie do przeskoczenia. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 01.08.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 2% prowizji to chyba dużo. Wręcz bardzooo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia0107 01.08.2006 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Co do EXPANDERAto Pan nie potrafil mi pomóc. Zrobil wielki problem z wkladu wlasnego w postaci mieszkania. Powiedzial ze zaden bank na to nie pojdzie-musze miec umowe wstepna sprzedazy lub mieszkanie wstawione do posrednika nieruchomosci. O dziwo zaden z wspomnianych bankow nie zrobil z tego zadnego problemu i mjieszkanie zaliczyki jak wklad wlasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolka009 01.08.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 gosia0107 napisał: Co do EXPANDERAto Pan nie potrafil mi pomóc. Zrobil wielki problem z wkladu wlasnego w postaci mieszkania. Powiedzial ze zaden bank na to nie pojdzie-musze miec umowe wstepna sprzedazy lub mieszkanie wstawione do posrednika nieruchomosci. O dziwo zaden z wspomnianych bankow nie zrobil z tego zadnego problemu i mjieszkanie zaliczyki jak wklad wlasny. Ja mam kredyt w GE Money Bank i nie było problemu z zabezpieczeniem na mieszkaniu. Natomiast w PKO BP takiego zabezpieczenia nie chcieli. Wszystko zależy więc od banku. Natomiast jeśli chodzi o Expandera - też kiedyś korzystałam. Pracują tam bardzo młodzi i niedoświadczeni ludzie, często niezbyt ruchawi i kożystanie z ich pośrednictwa tylko wydłuża czas oczekiwania na kredyt. Lepiej załatwiać to bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 02.08.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 tez mam w GE większych problemów nie mam umowe podpisywałem w marcu mam 50 % wkładu własnego marza 1% oprocentowanie 2,2 % u ciebie wkład własny będzie duzo większy , moze byc problem c cegłami tzn muszą byc zuzyte do budowy domu jak wszystkie materiały juz kupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 02.08.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 a moze ktoś "podrzuci" dobry kredyt w zł ....na ok 60 000 zl na 5-6 lat .......ma ktoś doswiadczenie i bral coś podobnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 02.08.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 jolka009 napisał: często niezbyt ruchawi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia0107 02.08.2006 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Cegła jest w trakcie zużywania tzn. dom juz idzie w górę.Jednak GE nie dał mi tak dobrej oferty, za to poważnie zastanawiam sie nad Deutsche bank (ma ktos jakieś doświadczenia z tym bankiem?????) dośc dobra oferta i marza gwarantowana w umowie a nie jak w przypadku Multi. Mbank czy Raiffeisen Banku zalezna od decyzji zarządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts