aresior 31.07.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 witam wszystkich serdecznie,otrzymałem wstępny kosztorys wykonania więźby od firmy specjalizjącej się w tego typu pracach. Co do fachowości to raczej nie mam wątpliwości. Dach czterospadowy - połączony z dachem garażu - również czterospadowym. Powierzchnia 230 m2. Koszt brutto to 27 PLN za 1 m2 (VAT 7%). Obejmuje wykonanie i montaż (w tym wykonanie kulawek -75 szt. i krokwi koszowych i narożnych 55 m) konstrukcji dachowej. Z ciekawości zapytam co o tym myślicie. PROJEKT wm 05 z kolekcji muratora. Jeszcze jedna sprawa. Czy znacie preparat do impregnacji Adolit Bor Fluessig firmy Remers? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikrusek 31.07.2006 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja za swój dach (230m) płaciłem 18 zł za m2. Wprawdzie nie robiła mi tego firma z prawdziwego zdarzenia, ale jestem z nich zadowolony.Więcej szczegółów jest w moim dzienniku i na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raru1 01.08.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Właśnie jestem po rozmowach z czterema wykonawcami-mam dach 2-spadowy 200 m2 na budynku mieszkalnym i 90m2 na wolnostojącym garażu ,dwa kominy ,4 okna połaciowe i jeden mały daszek nad wejściem.Ceny od 40,- do 55,- za m2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REMIGIUSZ 01.08.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Właśnie jestem po rozmowach z czterema wykonawcami-mam dach 2-spadowy 200 m2 na budynku mieszkalnym i 90m2 na wolnostojącym garażu ,dwa kominy ,4 okna połaciowe i jeden mały daszek nad wejściem. Ceny od 40,- do 55,- za m2 . chłopaki ze śląska zrobią za 38 zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts