Świerzak 31.07.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 witam.. jak w temacie... chciałem sie dowiedzieć jak to u was wyglądało- a może raczej jak owinno sie to zrobić? biorąc pod uwagę że np. góra fundamentu to pozimom 0 jak się mają do tego wartwy podsypki, betonu, styropianu,folii wylewki wierzchniej (metoda pół sucha) itd.. np. fundament 0 podsypka - ileś tam do -10 cm folia -10 beton -10 do 0 ewentualnie dysperbit na beton styropian 0 do +10 folia +10 wylewka od +10 do +18 myślę że bedzie to jasne.. a może nawet prawidłowe? czy ten układ jest taki sam dla podłogi w piwnicy jak i na parterze (nie podpiwniczonym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 31.07.2006 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 nikt nie wie?? czy pytanie nie jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 31.07.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 z uwagi na blad poziomu wylania law i upor mej bylej by podloga w salonie byla na tym samym poziomie co grunt na zewnatrz oraz najwazniejszej rzeczy jaka byla dla mnie wysokosc pomieszczen piwnicznych (pelne podpiwniczenie) u mnie jest ciekawie dolny poziom lawy fundamentowej jest gornym poziomem posadzki - zabraklo nam 50 cm Fakt, ze posadzka ta to plyta betonowa grubosci prawie 100 cm by swym ciezarem napor gruntu spod law wyeliminowala i tym samym ruch, niekontrolowany ruch, calego budynku Ale czego sie nie robi dla kobiet nie upieralbym sie gdyby bylo na odwrot czyli posadzka powyzej lawy W sumie kto powiedzial ze tak zawsze musi byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michu808 31.07.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Podstawa to zachować ciągłości izolacji poziomej ścian funamentowej i posadzki na gruncie. Wiec w przypadku jaki opisujesz jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts