Krzyniu 31.07.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Mam działke rekreacyjną i dowiedziałem się że moge postawić pomieszczenie gosp. do 25 lub 30 m2 ( w zależności gdzie pytałem ) na każde 500m2 działki. Czy ktoś wie czy tu chodzi o pow.na gruncie czy może pow użytkowej czy może pow. całkowitej. W urzędzie miasta nie byli pewni, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 31.07.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Możesz postawić PARTEROWY WOLNOSTOJĄCY budynek gospodarczy o powierzchni ZABUDOWY do 25 m2 czyba że jest to zwiazane z jakimiś rolniczymi sprawami to wtedy 35 ale to chyba na działce siedliskowej, w prawie bud. wszystko pisze. Mówimy o budynku bez zezwolenia a tylko na zgłoszenie jak sądze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 01.08.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 dowiedziałem się że moge postawić pomieszczenie gosp. do 25 lub 30 m2 25 lub 35, przy czym rozpiętość konstrukcyjna takiego budynku nie może byc większa niż 4,8m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyniu 01.08.2006 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 tak chodzi mi o budynek na zgłoszenie na działce rekreacyjnej. a rozpietość tzn wysokość maksymalna tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 01.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 tak chodzi mi o budynek na zgłoszenie na działce rekreacyjnej. a rozpietość tzn wysokość maksymalna tak? Rozpiętość to raczej odległość między ścianami na których spoczywa konstrukcja dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyniu 02.08.2006 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 aha a jakas wysokosc jest podana?chcialem sobie zrobic na poddaszy sypialnie i wlasnie nie wiem czy mozna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 02.08.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 PARTEROWY może być ( patrz prawo budowlane) czyli z poddasza nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 03.08.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 PARTEROWY może być ( patrz prawo budowlane) czyli z poddasza nici Dla ścisłości: poddasze to sobie może być, ale tzw. nieużytkowe. Co nie zmienia faktu, że potem można go użytkować A wysokość określona jest w WZZiT, a nie w prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts