pitbull 23.09.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Moze chodzi o projektowany wjazd z drogi czyli podlaczenie dzialki do drogi a nie o projektowanie nawierzchni utwardzonej czy podjazdu do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.09.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Jeśli chodzi o wjazd na działkę to faktycznie wymaga to uzyskania pozwolenia, tak samo jak ewentualne zrobienie chodnikow wzdłuż ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 25.09.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Pitt, mam tzw." podłączenie" do drogi , to jeszcze do pozwolenia na budowe domu , mam opinie o tym, i ze przy budowie nowego domu ( stary zburzyłem ) zostaje stary wjazd itp. Tez tak myślałem, ale kobita tłumaczyła co innego, tak wygląda informacja w WA w Krakowe. Dzisiaj ide odebrać z poczty pismo od nich to, zobaczymy co "wysmażyli" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.09.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 To napisz czego oni chca. Bo to co poisujesz to jakies dziwum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 27.09.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Pitt, sorry ale zapomniałem Pani zapytac, bo się spieszyłem do pracy. Wniosek złozyłem ponowny i mam odczekac 30 dni. Oby była pogoda w listopadzie i bez przymrozków To co przyszło, to był "sprzeciw:", bo podania o uwzglednienie przedłużenia terminu nie uwzglednili. Pani mnie przepraszała, ze ktoś mnie zle poinformował, ale moje ogrodzenie to skomlikowanas sprawa ( bo otoczona z dwóch stron ulicami ( jedna ZDiK-u, druga ZGK) ) i opinia jest b. wazna z WGKiOŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Czyli jednaj inna inszosc . Pogode bedziesz mial ... chyba zeby nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.09.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Pitt, no licze na pogodę... zwłaszcza brak przymrozków w nocy , coby betonu nie poniszczyło ( albo dodam specjalne dodatki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.11.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 ... Jednocześnie definicja budynku zapisana w art. 3 ustawy p.b.wskazuje na to, że wiata nie może być zaliczona do budynku, a więc nie podlega rygorom rozporzadzenia " o warunkach technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie". Stąd można wnioskować, że zapis o odległości 3 lub 4m od granicy działki też nie obowiązuje. Na pewno obowiązuje zakaz odprowadzania wód opadowych na działkę sąsiada." Co o tym sądzicie? Bentul A możesz podac dokładnie źródło gdzie znalazłeś definicję? Jestem też zainteresowany tym jak wygląda sprawa budowy np pergoli i przepierzeń w strefie <3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 20.11.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Powinna być minimum 3m od granicy. Rafalek ma tu sprzeczną informację ale tez nie podaje dokładnie źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 28.12.2006 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 A ja mam taka i nie zwiazaną z gruntem (deski przybite do dolnej kantówki i wbite w ziemię) na ok. 20m3 będzie jeszcze ażurowa obłozona deskami na przemian tu były te 2 zdjęcia Fajne. Robiłeś to według jakiegoś projektu ? Ile Ci materiału na to poszło ? A i czym masz wysypana ziemie wokół tej drewutni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.12.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 projekt to był zbiorowy żony i tescia Wokół drewutni żwirek . Materiału troche poszło. Podam wymiary. dł. 10 m , szer 1,0 m; wys. do belki 1,9 m max do kalenicy ok.2,6 m. Dach na 2 i 3 dachowki (Brassa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 29.12.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 projekt to był zbiorowy żony i tescia Wokół drewutni żwirek . Materiału troche poszło. Podam wymiary. dł. 10 m , szer 1,0 m; wys. do belki 1,9 m max do kalenicy ok.2,6 m. Dach na 2 i 3 dachowki (Brassa) Tym większe gratulacje że to własne rozwiązanie. Ja mam zamiar je podpatrzeć. Tylko zastanawiam się czy nie zrobić 2 m szerokości, na dwie pełne metrówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.12.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Noto, oczywiście, mnie ograniczała odległość do granicy.Chociaz wtedy będziesz miał drzewo w 4 rzędach (porąbane), trochę mnie przewiewnie i potrzeba trochę mocniejszy dach (konstrukcja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.12.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Noto jeszcze 2 zdjęcia mam w albumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 29.12.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Noto jeszcze 2 zdjęcia mam w albumie Zapodaj proszę linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.12.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Noto poniżej postu jest ikonka domek z www kliknij tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.12.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Jak chcesz to parę (konstrukcyjnych ) fotek moge przesłac na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 22.01.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jak chcesz to parę (konstrukcyjnych ) fotek moge przesłac na priva Poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.01.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Moja przewymiarowana nie jest... pale drewnem i ma się tu zmiesciś 2x tyle drewna ile spaliłem ubiegłej zimy. Do emek słupy sa przytwierdzone za pomocą profili - to tak na wypadek gdyby mogły się z nich zsunąć, a tak śpię spokojnie. Co najwyzej wiata mi odleci jak będzie tornado Szkielet wykonany w dwie osoby przez upalny tydzień. No i ciekawe, czy po ostatnich podmuchach nie odleciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 22.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 ... Jednocześnie definicja budynku zapisana w art. 3 ustawy p.b.wskazuje na to, że wiata nie może być zaliczona do budynku, a więc nie podlega rygorom rozporzadzenia " o warunkach technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie". Stąd można wnioskować, że zapis o odległości 3 lub 4m od granicy działki też nie obowiązuje. Na pewno obowiązuje zakaz odprowadzania wód opadowych na działkę sąsiada." Co o tym sądzicie? Bentul A możesz podac dokładnie źródło gdzie znalazłeś definicję? Jestem też zainteresowany tym jak wygląda sprawa budowy np pergoli i przepierzeń w strefie <3m Nie należy zapominać, że w Prawie Budowlanym jest jeszcze to: tymczasowy obiekt budowlany – należy przez to rozumieć obiekt budowlany przeznaczony do czasowego użytkowania w okresie krótszym od jego trwałości technicznej, przewidziany do przeniesienia w inne miejsce lub rozbiórki, a także obiekt budowlany niepołączony trwale z gruntem, jak: strzelnice, kioski uliczne, pawilony sprzedaży ulicznej i wystawowe, przekrycia namiotowe i powłoki pneumatyczne, urządzenia rozrywkowe, barakowozy, obiekty kontenerowe; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts