Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz dom...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam pytanie o podłogi - w salonie to chyba jakiś egzotyk? merbau?

Jak sprawują się panele z Kronopolu? Przymierzam się do kupna paneli na całe poddasze czyli ok. 130 m i nie wiem jaka firmę wybrać. Wybrałem wstępnie z Kronoploa - dobra cena i wzór tez mi się podoba ale poczytałam na forum opinie i kilka znalazłam negatywnych. Sama struktura paneli jest pewnie bardzo podobna we wszystkich firmach. Chodzi o wykończenie krawędzi. Czy nie podchodzi pod nie woda po zmywaniu mopem (oczywiście lekko wilgotnym)? Czy łączenia sa mocno widoczne?

W salonie położony jest panel drewniany z wierzchnią warstwą drewna egzotycznego wenge bardzo twarde...

Trochę się rysuję i oczywiście wyblakł w miejscach najbardziej nasłonecznionych ale to chyba zaletę bo teraz wygląda ciekawiej.

Co do paneli to sam jestem zdziwiony bo chyba się mniej rysują niż drewno i wyglądają tak samo jak zaraz po ułożeniu (1,5 roku temu) jedyne co bym zmienił to listwy te są tandetne...

P.S . Dziękuję wszystkim za miłe słowa.

Paweł mam pytanie na jakiej wysokości wiszą szafki w kuchni, np. te obok okapu. Na jakiej wysokości wisi okap (Tzn. od płyty do okapu - nie szkła tylko okapu :wink: :wink: :wink: ).

Czy piekarnik to jest GORENJE symbol B50EP z grafitowymi bokami???

Szafki górne są na wysokości 135 cm, okap natomiast jest na wysokości 70 cm od blatu a piekarnik jest dokładnie ten sam ale go nie polecam jest w nim za dużo elektroniki i czasami wariuje od gorącej pary (raz naprawiany 800 zł za części całe szczęście że jest jeszcze na gwarancji)

bardzo fajny domek gratuluję. Mam pytanie: jakiej firmy macie zlew w kuchni jaki to model, czy dobrze się uzytkuje. Bardzo ładna kostka brukowa.

Zlew jest firmy Pyramis model Dymitra, warto było wydać więcej na zlew granitowy, praktycznie nie do zużycia nie ma żadnych rys.

Na początku obawiałem się koloru, za ciemny ale teraz wiem, że dobrze wybrałem bo znajomi mają podobny ale jasny beż i strasznie zachodzi brązowym nalotem od kawy a ciemny nie :D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Przepraszam czy może mi Pan powiedzieć jaki był koszt tego cudnego kominka?

Witam po urlopie :D

Za kominek zapłaciliśmy 5 tys. za obudowę i 2,5 tys. za wkład...

Przepraszam, ze tak męczę Z ciekawości co można trzymać w takiej wysokiej szufladzie? Jaki wymiar zewnętrzny mają te szuflady (wys./szer.), czy macie specjalny wkład na sztućce?

Jeśli chodzi o szuflady to mają 90 cm szerokości na 15 cm wysokości a głęboka ma 30 cm... W głębokiej szufladzie można trzymać duże gabarytowo przedmioty, z szuflady jest lepszy dostęp niż z szafki...

W górnej szufladzie mamy wkład na sztućce kupiony w Ikei i po małych przeróbkach.

Pawle gratuluję pięknych wnętrz !

a ja mam pytanko czy jestescie zadowoleni ze zlewu umieszczonego pod oknem, nie chlapie woda na okno? Jaki macie kran i czy nie przeszkadza przy otwieraniu okna? Ciagle się zastanawiam jak to rozwiazać u nas w domku Z góry dziękuje więc za odpoiedz

Co do zlewu pod oknem to nie jest to uciążliwe, okno się otwiera bez problemu czasami się pochlapie ale rzadko. Bateria tak jak i zlew są firmy Pyramis :D

Super kuchnia! Ja bedę miała podobną :) Za wzór służy mi ta aranżacja:

http://nozowniczka.w.interia.pl/k2.jpg

Pokazuję tą fotkę, bo układ tej kuchni bardzo mi przypomina Twoją kuchnię :)