piotrdeska 01.08.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Witam wszystkich serdecznie! Właśnie jestem w trakcie budowy domku D06 i chciałbym się podzielić swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami podczas budowy. Po pierwsze z uwagi na spadek terenu mojej działki na co w cześniej tak nie zwracałem uwagi wyszło mi podpiwniczenie całego domku czyli mam teraz drugie tyle czyli piwnice i garaż. Piwnice mam wykonane z bloczków betonowych, strop żelbetowy, a parter z ścian prefabrykowanych w technologii RADOŚĆ BUDOWANIA. Aktualnie jestem na etapie kończenia więźby a jutro czyli w środę mam mieć na budowie blachodachówkę. wejście do domu zostało zmienione a mianowicie ganek zodyanie zabudowany i wykorzystany jako przedsionek do domu co napewno zwiększy wizualnie dalszą część domu gdyż w aneksie kuchennym z dużym pokojem nie będzie ścianki działowej czyli wiatrołapu tego małego korytażyka. Okna i rolety w drodze. Informacja dla osób które chcą podpiwniczyć ten domek - wybijcie sobie z głowy zrobienie schodów do piwnicy w tym domku! Po prostu nie da się ich ulokować gdyż pierwotnie ten dom nie jest przygotowany pod piwnicę, a jego mała kubatura i rozmiszczenie pokoii na to nie pozwala. Więc zostałem skazany na wykonanie wejścia do piwnicy z zewnątrz. Tak więc w październiku przeprowadzka. ) Pozdrawiam, Piotr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 01.08.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Chętnie poczytam wszelkie uwagi o d06, gdyż w tym miesiącu rozpoczynamy jego budowę, tutaj jest wątek odnośnie tego maleństwa http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=254&start=360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts