lagerfeld 01.08.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 macie może jakiś niezawodny sposób. wypróbowałem: a) ajaks double action, b) ajaks tripple action; c) płyn do mycia szyb; d) mleczko cif; e) płyn do czyszczenia stali nierdzewnej; f) płyn do czyszczenia inox I NIC, po przetarciu znowu występują jakieś takie smugi, zacieki itp. boję się że jak dojdę do demestosa to zetrę satynę z luksfera. POMÓŻCIE !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 07.08.2006 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 hej ludzie, nikt nie ma luksferów czy ich się po prostu nie czyści ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2006 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Gdzieś chyba czytałam, że do usuwania plam za szkła piaskowanego dobra jest terpentyna, ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 07.09.2006 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Spróbuj dobry preparat odtłuszczający i wycieranie do sucha szmatką do szyb i ewentualnie płynem. Może masz zapaprane jeszcze fugą i dlatego nie puszcza na te preparaty, które stosowałeś. na resztki fugi radzi tylko kwas, rzeczywiście Cilit lub preparaty HG, Mapei (tylko nie Szop - maże!). Satyny nie zetrzesz, bo to faktura, a nie powłoka, tylko staraj się omijać fugi i szybko z nich zmywać, szczególnie jeśli są kolorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts