Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ROSA pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

• 9 months później...

http://www.apa-domy.com.pl/Rosa/menu.jpg http://www.apa-domy.com.pl/Rosa/par.gif http://www.apa-domy.com.pl/Rosa/pod.gif

Powierzchnia użytkowa duża, tylko nie do końca dobrze wykorzystana.

Parter ponad 100 metrowy a łazienki nie ma, tylko klaustrofobiczny sraczyk :o Za to na piętrze hol, że hoho. Największe tam pomieszczenie. Tylko po co? A pokoiki malutkie :-?

Kominek w nie najszczęśliwszym miejscu - będzie parzył przechodzących.

I po co komu tyle tych drzwi na taras? I jeszcze jedne z przodu domu?

Salon może być ciemnawy

Układ domu jest dosyć ciekawy, ogrzanie go to niemały koszt, ale rozumiem, że to nie problem :wink: w grę wchodzi chyba tylko podłogówka- chociaż nie wiem czy "uciągnie"

Powierzchni górnego hallu nie rozumiem.

Antresola ciekawa sprawa, znajomi mają podobny układ, podczas odwiedzin mi się podoba, ale nie wiem czy chciałbym u siebie.

Zastanawia mnie też 12,5 m2 łazienki- cięzko w niej chyba będzie utrzymać ok. 25 stopni.

Na plus:

-duży salon i jadalnia

-wyjście z kuchni na taras

-liczne szafy i garderoby

Chciałbym zobaczyć taki dom gotowy i porozmawiać z mieszkańcami :wink: to byłoby najlepsze rozwiązanie- zapytaj sprzedawcę projektu.

Ewuniu :wink:

• 2 years później...
  • 5 months później...

Witam,

chciałbym wybudować taki oto domek

http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=783

Zmiany jakie chciałbym w nim wprowadzić to:

- powiększenie tej łazienki na dole, tylko nie wiem jeszcze czy kosztem korytarza czy kosztem kotłowni proszę o porady w tej sprawie.

- całkowicie podpiwniczyć

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek opinie odnośnie tego projektu

A do znawców miałbym jeszcze dodatkowo pytanie:

- Czy możliwe jest podpiwniczenie pod garażem a jeżeli tak to czy jest to jakaś skomplikowana i kosztowna sprawa, czy może bardziej skomplikowane będzie podpiwniczenie częściowe nie obejmujące garażu .

Nic nie mam do projektu, ale troche chaotycznie jak sie pierwszy raz spojży, parter całkiem całkiem ale poddasze troche dziwnie zaprojektowane, no i ten ogromny (20m2) hol na poddaszu, chociaż na dole też ten korytaż nie zabordzo zagospodarowany, nie wiem może to by fajnie wyglądało "na żywo" ale jak dla mnie to marnotrawstwo powierzchni, a co za tym idzie pieniędzy, takie jest moje zdanie, ale nie zniechęcam. pozdrawiam

• 8 months później...

Witam

myśmy kupili taki domek w stanie surowym otwartym

Również powiększamy łazienkę na dole (kosztem korytarza, ustawimy skośną ścianę aż do pokoju), bo kotłownia już teraz może być nawet za mała na nasze "wymagania.."

Likwidujemy też połowę ściany między kuchnią a jadalnią (powstanie barek), do którego od strony kuchni chcemy przymocować mały stolik. Otworzy to kuchnie na jadalnie i salon, ale jednak będize delikatne oddzielenie:)

Projekt był powiększony o drugi garaż, na dachu którego teraz jest taras (wyjście na taras od strony pokoi na poddaszu) oraz o wielkie okno w salonie.

Aha - powiększony jest też taras na dole..

Dom jest ogromny, wielki i.. nie zamienilibyśmy go na żaden inny :))))

Czy ktoś jeszcze na forum buduje/wykańcza ten projekt ?:)

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 months później...
  • 5 months później...