bogdans1 01.08.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Zastanawiam się nad budową domu, ale słyszałem, że duża opłata jest za podatek od nieruchomości.Czy możecie mi powiedzieć ile taki podatek wynosi, np od działki 1000m2 i domu na niej ok 140m2?Chyba ten podatek jest różny w różnych miastach, ale jak możecie to podajcie ile on wynosi tak mniej więcej. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 02.08.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Nie pamietam dokładnego rozbicia, bo za dom jest inna kwota niż za niezabudowany teren, ale mniej wiecej: dom 120m2, działka 906m2, Robakowo gmina Kórnik, powiat poznański: 265 zł, płatne w 4 równych ratach Jeśli kiedyś wejdzie podatek katastralny bedzie on płacony od wartości a nie od powierzchni, ale plany trwają od lat 90-tych i na szczęście konkretów nie ma. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 02.08.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Płacę bardzo podobnie jak poprzednik i nie wydaje mi się aby był to czynnik decydujący o podjęciu decyzji o budowie domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 02.08.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 może pomyliłeś się i chodziło Ci o wszelakie koszty związane z zakupem: notarialne, sądowe itp??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts