Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zalety i wady mieszkania na ostatnim piętrze

columb

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My sprzedaliśmy ostatnio dwupokojowe mieszkanie na parterze, bo ciągle były z nim jakieś problemy. Mamy dom, a mieszkanie wynajmowaliśmy studentom. Ci co chwilę się wyprowadzali, bo okna nie można otwartego zostawić, bo wszystko słychać. W końcu mieszkanie kupiło starsze małżeństwo, które wcześniej mieszkało na 4 piętrze bez windy, no i sami rozumiecie - było im coraz ciężej z wchodzeniem. Teraz udało nam się kupić mieszkanie na os. Bajkowym na ostatnim piętrze. Też z myślą o wynajmie, potem chcemy dać dzieciakom gdy dorosną i pójdą na studia. Jak na razie lokatorzy nie narzekają, jest winda, więc w tym kontekście też nie ma żadnych problemów. Generalnie - podsumowując moje wywody :D - mam lepsze wspomnienia z ostatnim piętrem, niż z parterem. Edytowane przez Elfir

• 1 month później...
Minusem mieszkania na ostatnim piętrze może być przede wszystkim zimno - ja mieszkałam w mieszkaniu szczytowym i zimą trzeba było je naprawdę dobrze dogrzewać, bo ciepło ucieka. A poza tym - sam plusy - lepsze widoki, brak komarów, ciszej, mniej ludzi się kręci. No chyba że nie ma windy - to wtedy jest minus. Wnoszenie zakupów czy np. roweru kilka pięter po schodach niestety bywa uciążliwe. Poza tym, na starość może być trudniej wejść.

• 2 weeks później...
E tam, wcale nie jest tak zimno. U nas na czwartym piętrze z wielkiej płyty nie było tak źle. Nie wiem czemu ludzie tak bardzo narzekają, że jest tak zimno. Płaciliśmy tyle samo co sąsiedzi pod nami. Może to bardziej kwestia szczytu niż ostatniego piętra akurat. Ale fakt, że wchodzenie po schodach męczące.

• 1 month później...
  • 11 months później...
Chcemy kupic mieszkanie w Domaszczynie na osiedlu rodzinnym jednak zastanawiamy się nad tym które mieszkanie wybrać, to na parterze http://www.domaszczyn.com.pl/nieruchomosc/mieszkania/mieszkanie-dm11a czy może to na piętrze z balkonem i antresolą http://www.domaszczyn.com.pl/nieruchomosc/mieszkania/mieszkanie-dm11b. Jak uważacie jakie są za i przeciw?