Jakub Wilkoński 02.08.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jak zabezpieczyć przejście [otwór] rury kanalizacyjnej w ścianie fundamentowej.Ściana to bloczki, styropian i folia.Myślałem o jakiejś piance montażowej - ale czy są specjalne pianki do takich warunków ???ewentualnie jakaś inna metoda Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.08.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wsadzić rurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 02.08.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Rozumiem, że przepust masz zrobiony i rura kanalizacyjna jest wystawiona.Wg mnie pianka powinna wystarczyć (ja też mam ścianę z bloczka ocieploną styropianem, na to siatka i podwójnie dysperbit) i właśnie w taki sposób zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub Wilkoński 02.08.2006 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 to może uściślerura jest wystawiona i nawet podłączona do studzienkimajstry szalują schody pod którymi wychodzi ruratak więc chce to teraz zabezpieczyć bo potem już nie będzie jak Qba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.08.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Pianka -klej-siatka-klej-dysperbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inwestor128 02.08.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Najlepiej wsadzic w sciane betonowa na etapie wylewania przejscie szczelne - kawalek rury z uszczelka w srodku, ktore szczelnie przeprowadzi rure o dowolnej srednicy przez mur. Na priva moge podac namiary na firmy, ktore takie cos produkuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 02.08.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Jest to tego celu specjalna pianka. Nie wiem czy jest dostępna w Polsce, ja dostałem taką od znajomego pracujacego w Niemczech. Ma niebieski kolor. Same zakończenie zabezpieczyłem auto-kitem (takim trwale elastycznym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.08.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 a na jakiej glebokosci macie wyjscia kanalizy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 02.08.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 zrob przepust o wiekszej srednicy niz rura kanalizacyjna [ przypuszczam ze rure kan. dasz 110] uszczelnij pianką i obsmaruj np dysperbitem .... a na jakiej glebokosci macie wyjscia kanalizy?? sugeruje nie wkopywac sie za gleboko ...zalezy jak daleko bedziesz mial szambo/kanalizacje ...na kazdy metr min 2% spadku rury [2cm] ...wiec jesli grunt masz "bogaty w wode " szambo bedziesz musial miec SZCZELNE i dosyć płytko ....inaczej zamiast fekali bedziesz wybierać wode nachodzącą z gruntu chyba ze dasz zbiornik plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts