MaroW 02.08.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam serdecznie, mam pytanko do tych którzy już są po ostatnich wylewkach: czy pod wylewkę na poddaszu użytkowym, na stropie z Terivy kładzie się jakiś styropian czy można lać samą warstwę wylewki? Dodam, że pierwsza wylewka na stropie nie jest równa, posiada ogromną ilość "glutów" po wyrównywaniu łopatą i położenie styropianu wymaga wcześniejszego wyrównania. Jak Wy to robicie, robiliście? Pytanie drugie: czy do zabezpieczenia wylewki przed pękaniem lepij zastosować siatki stalowe czy włókna polipropylenowe? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.08.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Na strop połóż albo wełnę albo styropian akustyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 02.08.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 U mnie jest 5 cm FS-20. Trzeba, bo C.O. idzie w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 02.08.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 raz że rury wodne, CO i przewody elektryczne przeważnie "idą" w styropianie ( mają np CO wtedy możliwość rozszerzania ) a styropian jest po to aby wytłumić dźwięki , i najważniejsza rzecz to to że wylewka ma być pływająca , oddylatowiona od ścian i stropu , a więc styropian jako warstwa poślizgowa głównie. a co lepiej , to obojetnie chyba,, ja dałem włókna , raz że wyszły taniej , spełniły swoje zadanie, bo od 3 miesięcy po wykonaniu nic nie popękało , pozatym włókna zbroją wylewkę w całej objętości i we wszystkich kierunkach , a siatka w jednej płaszczyźnie tylko . Oba rozwiązania dobre , z włuknami mniej zabawy , nie trzeba wnosić, układać , przywozić, tylko wsypać do miksokreta i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.08.2006 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Zwykły styropian nie wytłumi hałasów.Może je wzmóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 02.08.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Zwykły styropian nie wytłumi hałasów. Może je wzmóc. powinno sie dać specjalny lub wełnę , ale nawet jak nie to duże znaczenie dla przenoszenia dźwięków ma dokładnie zrobiona dylatacja wokół ścian, wtedy drgania z wylewki nie przenoszą się na ściany a ze ścian dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaroW 02.08.2006 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Nie przypuszczałem, że to takie ważne. Po,yślałem, że skoro Teriva ma prawie 40 cm grubości to nie trzeba nic więcej na to kłaść, wylać beton na gładko i po sprawie. Dużo się jeszcze trzeba nauczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekk74 02.08.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 pozatym włókna zbroją wylewkę w całej objętości i we wszystkich kierunkach , a siatka w jednej płaszczyźnie tylko . Oba . nie... siatka zbroi wylewke i w jednej plaszyczyznie zabezpiecza przed pekaniem przy wysychaniu a wlokna tylko spelniaja swoja role przy wysychaniu... chyba ze mowisz o innych wloknach niz te tanie z allegro/marketow Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaroW 18.09.2006 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jeszcze jedno pytanko dot. wylewki, otoz czy pod styropian na podlodze poddasza mieszkalnego daje sie folie izolacyjna czy juz nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 18.09.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Jeszcze jedno pytanko dot. wylewki, otoz czy pod styropian na podlodze poddasza mieszkalnego daje sie folie izolacyjna czy juz nie? W ODPOWIEDZI STYROPIAN FOLIA JASTRYCH pozdro JZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.09.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 ... czy pod styropian na podlodze poddasza mieszkalnego daje sie folie izolacyjna czy juz nie? nad pomieszczeniami "mokrymi" typu pralnia, łazienka, WC stosuje sie folie w pozostałych przypadkach folia jest zbędna pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bredka 19.09.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 a ja na terriwie mam perlibeton odmiany 300, na tym wylewkę- jest 1000 razy lepszy od styropianu, żałuję, że nie zrobiłem tak we wszystkich pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts