obcyrm 24.03.2003 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Mam małe poddasze. na dole krokwie do połowy wypełnione karamzytem (5cm), na górze (dach) krokwie wypełnione watą szklaną (5cm). Jak to docieplić ?. Pod spodem są pomieszczenia ogrzewane (t 20C). Czy możecie mi pomóc? Ściany na poddaszu są nieocieplone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 24.03.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Mam cos podobnego, tylko bez keramzytu nad pomieszczeniem użytkowym. W lipcu bedę zmieniał konstrukcję dachu, ale poddasze nieuzytkowe zostanie, mam zamiar ocieplić je tak:- pomiędzy krokwie nad pomieszczeniem uzytkowm folia paroizolacyjna,- na folię wełna mineralna 15 cm- na to może (jak strczy kasy) wełna mineralna 5 cm w poprzek,- pomiędzy krokwie dachu nie daję juz nic (tylko uszczelnienie przy murach i murłatach przeciw ptakom i owadom)- na krokwiach dachu folia paroprzepuszczalna i na to kotrłaty, łaty i dachówki.Pozdr.ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts