Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za wykończenie takiego poddasza?

Tytusdj

Recommended Posts

Hej

mam takie poddasze (rysunek poniżej) , rysunek przedstawia aranżację, wykończenie developera niestety nie obejmuje praktycznie niczego

stan jest taki, że muszę

1. najlepiej docieplić dach styropianem (będzie 25cm wełny i folia) potem położyć kratownicę i płyty gipsowe

2. wymurować ścianki wewnętrzne

3. pociągnąć wszystkie instalacje (będą końcówki na poddaszu)

4. położyć gips (chyba, że postawię ścianki rigips)

5. położyć końcową szlichtę

6. no i wykończyć, parkiety, glazura itp

podłoga ma coś 10,5/5,4m

ile to wszystko może kosztować???

http://brandtsa.pl/development/img/wierzba_rzut_poddasze_5.jpg

Jeśli chcesz to zrobić w przyzwoitej jakości (a warto) to nie sądzę że się zmieścisz w tej sumie, z tego co mówisz to tam nic nie ma...

Jakiś czas temu przymierzałem się do kupna mieszkania bez instalacji i tynków jakieś 70 mkw (nie musiałem nic docieplać, i budować ścian) po wstpnej wycenie wyszło prawie 70 tys. , wykończeniówka jest bardzo droga...

Pozdrawiam

Jeśli chcesz to zrobić w przyzwoitej jakości (a warto) to nie sądzę że się zmieścisz w tej sumie, z tego co mówisz to tam nic nie ma...

Jakiś czas temu przymierzałem się do kupna mieszkania bez instalacji i tynków jakieś 70 mkw (nie musiałem nic docieplać, i budować ścian) po wstpnej wycenie wyszło prawie 70 tys. , wykończeniówka jest bardzo droga...

Pozdrawiam

no to lekka załamka, że tak powiem...

na aż tyle to tego nie liczyłem...

w tym momencie to ten segment przestaje sie opłacać...

Dzięki wielkie!

• 3 weeks później...