Talbot 09.06.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Talbot - potrzebowalabym ok. 50 stempli na ogrordzenie tymczasowego - ile by to kosztowało? Poszło na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 09.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Witam Grupe Wolomin, Tluszcz. Planuje w przyszlym roku budowe na terenie Kobylki dokladnie na Maciolkach w poblizu glinek. Dziekuje za wiele uwagi i spostrzezen dotyczacych skladow budowlanych i waznych kontaktow z tych okolic. Pozdrawiam Jacek Hej, ja sporo towaru kupiłem w Mir Bud Bis na Krótkiej w Zielonce, zawsze udawało mi się wynegocjować dobre ceny, polecam. W Twoim przypadku skoro transporcik będzie góra 2-3km to pewnie będziesz mógł zbić jeszcze więcej. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 09.06.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Hej, ja sporo towaru kupiłem w Mir Bud Bis na Krótkiej w Zielonce, zawsze udawało mi się wynegocjować dobre ceny, polecam. W Twoim przypadku skoro transporcik będzie góra 2-3km to pewnie będziesz mógł zbić jeszcze więcej. Pozdrawiam Brzuzens dzieki Brzuzens za info. Oczywiscie udam sie do Mir Budu jak bede mial juz zestawienie materialow. Widzialem Twoj domek na forum bardzo mi sie podoba. My przymierzamy sie do budowy APIS 3 po drobnych korektach. Pzdr Jaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 10.06.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam wszystkich Widze że koleini forumowicze przybywaja to fajnie że będzie nas wiecej. Ja już mieszkam na swoim jestem w trakcie robienia inwentaryzacji po wykonawczej, następnie czeka mnie złożenie papierów do starostwa i co sie okazało od rolnienie działki bo była rolna. Dostałem pozwolenie na budowę na działce rolnej hehehehe, w tym starostwie w wydziale budownictwa to chyba jacyś ludzie nie douczeni siedzią. Ja np. z kolesiem który siedzi i obsługuje min gminę Kobyłke aż się kłóciłem ws. wiaty bo walił mi sciemy, że muszę pozwolenie na budowe złożyć że po granicy wiaty nie moge postawić itp co wszystko okazało się nie prawdą. Powiem wam że mam dość już tego starostwa w Wołominie mało jest tam ludzi którzy znają się na rzeczy i potrafią człowiekowi powiedzieć od początku do końca, więc uważajcie na to co w starostwie wam mówią bo robią tak jak im jest lepiej. Brzuzens jak tam postepy u ciebie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 10.06.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 kruz - ale fajnie że juz mieszkasz na swoim - gratuluję my też mamy działkę rolną ale w urzędzie kazali nam wyłączyć z produkcji rolnej tylko częśc zajęta przez dom my wciąż czekamy na pozwolenie na budowę - wniosek zlożony w połowie maja a wczoraj urzędniczka mówiła mi że "robi" dopiero wnioski z połowy kwietnia więc jeszcze trochę czasu to potrwa geodeta wyzacza nam działkę i rozglądamy sie za wykonawca studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 10.06.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Dostałem pozwolenie na budowę na działce rolnej hehehehe, w tym starostwie w wydziale budownictwa to chyba jacyś ludzie nie douczeni siedzią. Ja np. z kolesiem który siedzi i obsługuje min gminę Kobyłke aż się kłóciłem ws. wiaty bo walił mi sciemy, że muszę pozwolenie na budowe złożyć że po granicy wiaty nie moge postawić itp co wszystko okazało się nie prawdą. Powiem wam że mam dość już tego starostwa w Wołominie mało jest tam ludzi którzy znają się na rzeczy i potrafią człowiekowi powiedzieć od początku do końca, więc uważajcie na to co w starostwie wam mówią bo robią tak jak im jest lepiej. Brzuzens jak tam postepy u ciebie?? Kruz23, nie pisz takich rzeczy bo Cię namierzą :D:D U nas... podłogi skończone, instaluję osprzęt elektryczny, później drzwi wewnętrzne, i malowanie. Na dniach mają być meble do kuchni, czyli też na finiszu Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 10.06.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Kruz23, nie pisz takich rzeczy bo Cię namierzą :D:D Brzuzens Kto mnie namierzy starostwo?? Co mi moga zrobić pisze tylko prawde. Z nimi kłócic się trzeba bo nic ci nie pomogą zapewne sam przeszedłeś przez to?? A prawdą jest żę w urzedzie pracuje mało osób takich którzy znają sie na tym co robią. U nas... podłogi skończone, instaluję osprzęt elektryczny, później drzwi wewnętrzne, i malowanie. Na dniach mają być meble do kuchni, czyli też na finiszu Pozdrawiam Brzuzens No to fajnie niedługo pewnie też siębedziecie wprowadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 10.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 Witam po długiej nieobecności wszystkich co się już wprowadzili , co za chwile się wprowadzają i tych co rozpoczynają zmagania z budową własnego domu. W naszym domu jakos powoli sie wykańczmy: kominek obudowany , glazurnik robi łazienkę, klepka już czeka na parkieciarza, drzwi się robią u producenta, a ja powoli przewiduję termin wprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 10.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 A ja bede mial niedlugo duzo desek, drzewa i troche stempli do oddania po taniosci jak by ktos potrzebowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 10.06.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 W naszym domu jakos powoli sie wykańczmy: kominek obudowany , glazurnik robi łazienkę, klepka już czeka na parkieciarza, drzwi się robią u producenta, a ja powoli przewiduję termin wprowadzenia. Bluszczowcy, zdjęcia poprosimy z wnętrz Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 11.06.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 W naszym domu jakos powoli sie wykańczmy: kominek obudowany , glazurnik robi łazienkę, klepka już czeka na parkieciarza, drzwi się robią u producenta, a ja powoli przewiduję termin wprowadzenia. Bluszczowcy, zdjęcia poprosimy z wnętrz Pozdrawiam Brzuzens chwilowo nie mamy zdjęć bo aprat sie popsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 11.06.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Hej Grupo, ktoś mnie pytał o parkieciarzy jakiś czas temu... Pamiętam że ktoś z grupy mnie pytał czy polecam, odpowiedziałem że póki nie skończyli roboty to reklamy im nie robię... Teraz mógłbym im śmiało zrobić reklamę bo podłogi są super i to chyba była jedna z najlepszych ekip w naszej budowlanej historii... ale nie pamiętam komu miałem dać te namiary, a nie mogę znaleźć tamtych wiadomości Jak ktoś chętny, odzywajcie się. A zdjęcia podłogi będą jak dorwę aparat, bo własnej cyfry to się jeszcze nie dorobiłem (mamy chwilowo inne priorytety :)) Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 13.06.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Witam,Jak wcześniej pisałem jestem zainteresowany POŚ. Ale mam problema -gdzie na działce ja umiejscowić. Odległości drenażu od ujęcia wody sa bardzo duże. Mam działkę 50x30 i nie wiem jak i gdzie ja postawić.Wprawdzie mam obok dwie kolejne działki ale chciałem je sprzedać i jeśli zrobię przy ogrodzeniu od strony którejś z nich to skutecznie uniemożliwię komuś ujęcie wody - chybaRóżne firmy różnie podająPoniżej wklejam fotkę planu działki - myślę że jest czytelna - poradźcie jak możeciehttp://img75.imageshack.us/img75/9834/dzialka2mw7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 16.06.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 cześć, chciałem się przywitać i "zapisać" do Waszej grupy pochodzę z Wołomina, aktualnie mieszkam w Tłuszczu a budował się będę w Zagościńcu ... więc chyba przynależę terytorialnie do grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 16.06.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 cześć, chciałem się przywitać i "zapisać" do Waszej grupy pochodzę z Wołomina, aktualnie mieszkam w Tłuszczu a budował się będę w Zagościńcu ... więc chyba przynależę terytorialnie do grupy Cześć Darek, my to się chyba nawet znamy z widzenia Witaj w grupie, jak będziesz potrzebował namiarów to pytaj. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 16.06.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 twarz skądś kojarzę ... ale nie do końca moge sobie przypomnieć skąd słyszeliście może jakieś opinie na temat firy Pana Oleksiaka z Zagościńca ? firma ta produkuje stropy terriva, bloczki fundamentowe, pustaki keramzytowe itd a także zajmuje się budową domów .... mam od niego wycenę na robotę SSO i szukam opinii na temat jego pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 16.06.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 twarz skądś kojarzę ... ale nie do końca moge sobie przypomnieć skąd Hehe, nawet na wspólnej imprezce raz byliśmy (u Zbyszka i Agnieszki), ale mamy prawo nie pamiętać To był chyba Sylwester... A Twoja małżowinka zdaje się że chodziła z moją siostrą i Agnieszką do jednej klasy - to tak żebyś skojarzył No i mieszkaliśmy kiedyś prawie w sąsiednich blokach... słyszeliście może jakieś opinie na temat firy Pana Oleksiaka z Zagościńca ? firma ta produkuje stropy terriva, bloczki fundamentowe, pustaki keramzytowe itd a także zajmuje się budową domów .... mam od niego wycenę na robotę SSO i szukam opinii na temat jego pracy Nasz strop pochodzi od niego (belki i gary keramzytowe), wszystko było w porządku. Co do robocizny - nie wiem, nie korzystałem z usług... Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 16.06.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Hehe, nawet na wspólnej imprezce raz byliśmy (u Zbyszka i Agnieszki), ale mamy prawo nie pamiętać To był chyba Sylwester... A Twoja małżowinka zdaje się że chodziła z moją siostrą i Agnieszką do jednej klasy - to tak żebyś skojarzył No i mieszkaliśmy kiedyś prawie w sąsiednich blokach... teraz już kojarzę ... jaki ten świat mały Nasz strop pochodzi od niego (belki i gary keramzytowe), wszystko było w porządku. Co do robocizny - nie wiem, nie korzystałem z usług... zadowolony jesteś z tego typu stropu ? jest cichy ? ja po doświadczeniach ze stropem w "gettcie" - osiedle u zycha - gdzie mieszkałem chcę zrobić taki strop przez który nie będzie słychać rozmów na górze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 16.06.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 teraz już kojarzę ... jaki ten świat mały Ano zadowolony jesteś z tego typu stropu ? jest cichy ? ja po doświadczeniach ze stropem w "gettcie" - osiedle u zycha - gdzie mieszkałem chcę zrobić taki strop przez który nie będzie słychać rozmów na górze ... Nie wiem czy jest cichy, jeszcze nie mieszkamy. Mam nadzieję że tak. Jak wiercę na górze to na dole słychać Póki co dźwięki się rozchodzą, ale to raczej nie wina stropu, tylko braku drzwi wewnętrznych i innych wygłuszaczy (meble itp). A co do ogólnego zadowolenia - jak się przyjrzę dokładnie, to miejscami widać rysy, teriva czasem "klawiszuje". Na przykład w salonie, gdzie belki mają bodajże 4,6m a szerokość stropu to ponad 7m. Jest oczywiście żebro rozdzielcze i wszystko było robione zgodnie ze sztuką i projektem, ale mimo wszystko małe ryski się pojawiają. Ale z tego co widzę w pomieszczeniach, które malujemy - po gruntowaniu tynku przestają być praktycznie widoczne... to tyle o terivie Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 17.06.2008 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam wszystkich a szczególnie NOWYCH !!! mam małe pytanko, szczególnie do tych, którzy mają już ten etap za sobą ...jak to jest , czy po tynkach (tradycyjnych) kładzie się coś jeszcze na ściany? czy trzeba całość gipsować? ile musza wysychać takie tynki, jak się sprawdza, czy są już dostatecznie suche? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts