Asslann 14.01.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Witam wszystkich budujących i planujących i już mieszkających - GRATULACJE Brzuzens:). My na razie zakończyliśmy na stanie zero w październiku ubiegłego roku. Murarze ruszają u nas w tym roku jak tylko się ociepli - oby to było jak najszybciej . Czy znacie jakąś dobrą cegielnię (myślałem o tej w Radzyminie na Jana Pawła). Chcę kupić U220 lub Max'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 15.01.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam Dawno sie nie odzywałem bo nie było czasu. Niewiem czy wiecie ale zapewne słyszeliście o certyfikacie energetycznym, w zeszłym tygodniu odbierałem dokumenty z PINB wraz z odbiorem budynku, przy okazji zapytałem o w/w certyfikat czy jak bym w roku 2009 składał dokumenty to musze przedstawić ten dokument na co Pani odpowiedziała że TAK musiał bym przedstwić i bez tego dom nie zostanie odebrany. Co gorsza niespotkałem jeszcze żadnej osoby która mogła by wystawić taki certyfikat, jak zadałem pytanie Pani kto moze wydac taki certyfikat i czy są osoby na to Pani powiedziała że niesłyszała o nikim takim. Mi sie udało bo dokumenty składałem w zeszłym roku juppi. PsJak tak patrze na ilośc stron która jest w naszej grupie to aż miło się robi że tyle osób się udziela i oby było nas wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 15.01.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Kruz23, pisałeś kiedyś o problemach z odbiorem, że wymyślają itp. Mi poszło bez problemu, złożyłem dokumenty pod koniec października i po 3 tygodniach było pozamiatane - zero jakichkolwiek uwag, problemów itp Czyli nie taki diabeł straszny pzdr Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 15.01.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Wszystko zalezy na jaką osobe trafisz ja najwidoczniej trafiłem na niekompetetną. Kwestia jest osoby która przekazuje informacje tak jak jest przy odbieraniu pozwolenia tam to wogóle nie ma o czym rozmawiać. brzuzens kiedy składałes dokumenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 15.01.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 brzuzens kiedy składałes dokumenty? Napisałem przecież pod koniec października, napewno po Tobie, bo dopytywałem Cię o szczegóły pzdr Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 15.01.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 brzuzens kiedy składałes dokumenty? Napisałem przecież pod koniec października, napewno po Tobie, bo dopytywałem Cię o szczegóły pzdr Brzuzens Sorry nieuważnie przeczytałem bo myślalem że w tym roku. Gratuluje tempa robót, fajnie zrobiony pokój dziecka oraz fajne balustrady na schodach. Ciekawie wyszło połączenie drzewa z metalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 15.01.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam grupę, bo dłuższej mojej tu nieobecności U mnie budowa powolutku idzie do przodu, przez wszystkie święta oraz mrozy zwolniła nieco tempo, ale mam nadzieję do końca lutego mieć stan surowy otwarty i zadaszony Mam pytanie dotyczące elektryki. Czy to prawda, że trzeba wziąć kogoś z Zakładu? Czy może to być osoba nie związana z Zakładem? Słyszałam, że jeżeli ktoś z zewnątrz kładzie instalację elektryczną to później jest problem z odbiorem. Czy to prawda ? Będę wdzięczna za odpowiedzi tych, którzy tę drogę już przeszli brzuzens ... fajny domek ... taki ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 15.01.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Mam pytanie dotyczące elektryki. Czy to prawda, że trzeba wziąć kogoś z Zakładu? Czy może to być osoba nie związana z Zakładem? Słyszałam, że jeżeli ktoś z zewnątrz kładzie instalację elektryczną to później jest problem z odbiorem. Czy to prawda ? Będę wdzięczna za odpowiedzi tych, którzy tę drogę już przeszli brzuzens ... fajny domek ... taki ciepły Dzięki A co do elektryki - kto Ci to powiedział? Pewnie ktoś z ZEWT zaproponował Nie ma żadnych problemów, Zakład sprawdza wybudowane przyłącze przed podłączeniem i czy masz w wewnętrznej instalacji różnicówkę i przepięciówkę. Reszta niespecjalnie ich obchodzi. Odbiór z PINB też praktycznie bez problemu, ważne żeby elektryk wykonujący instalację wewnętrzną miał uprawnienia i był wpisany do stosownej izby. Ja wewnątrz robiłem większość sam, rozdzielnie zrobili znajomi z roboty (z uprawnieniami). pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 15.01.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dzięki ... bo już się bałam, że jestem skazana na jakiegoś "wybrańca" a tak mogę poszukać kogoś dobrego i cenowo konkurencyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aslan 15.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Proszę podzielcie się doświadczeniami dotyczącymi cegły. Czy w okolicy można kupić dobra cegłę i czy ta z Radzymina jest ok?? Chciałbym nabyć ją jeszcze w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 15.01.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Tak, w Radzyminie jest kilka składów budowlanych. Ten o którym wspominasz ma cegłę z Różewa bodajże, ja brałem cegłę U220 z Cegielni na Weteranów ze składu przy cmentarzu starym czyli ul. Wyszkowska 1 - myślę że ten skład ma najtaniej ale zaznacz im że ma być ładna cegiełka, mi jeden transport przywieźli trochę potłuczonej i przez wrodzoną niechęć do kłótni darowałem im Poza tym kobieta w tym składzie to stara handlara więc ustalaj jasno wszystko wcześniej, ale faktem jest że w Radzyminie mają najczęściej najtańsze ceny .. Adamkiewicz się zwą Czołem PS. Aha spokojnie z tymi dużemi literemi miałem już ci odpisywać PS2 Cegła z Radzymina jest średniej moim zdaniem jakości, najlepiej niech Ci pokażą i tu i tu (Tą z Różewa) i sobie porównasz czy prosta nie spękana itd. Ta z Radzymina trochę kiepsko z trzymaniem wymiarów ale jak sie muruje na zwykłą zaprawę to ma mniejsze znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aslan 15.01.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Dzieki Manieq tak jak sugerowałeś poszukam i porównam sobie tę cegłę. Twoja wygląda bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bugie1234 19.01.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witam!!! Właśnie przymierzamy się do budowy domu koło Dobczyna 10 km za Wołominem w stronę Klembowa. Obecnie szukam sprawdzonej ekipy do postawienia stanu surowego. Jeżeli możecie mi kogoś polecić to będę bardzo wdzięczny. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 19.01.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Ja juz wiem co było z piecem...robotnicy ustawiali mu tempertaure, zamiast regulować czujnikami w domu Wrrrrrrrr....nie wiem ile mojej kasy poleciało w eter wrrrrrr Teraz jest wsyztko ok ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 19.01.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Witajcie my jeszcze nie mieszkamy, zostało nam niewiele do zrobienia, cyklinowanie i malowanie parkietu i przeprowadzka - gdzieś za 2 miesiące wklejam zdjęcia, które udał mi się zrobić ostatnio, przepraszam za bałagan -kuchnia jeszcze nie skończona, muszę jeszcze zaolejować blat i pomalować deskę okapu na kolor dębu -kominek -widok z salonu na jeszcze nie skończoną łazienkę, schody prowadzą na poddasze http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wi/xf/6lfa/Bb8lavmDa6FILivEFB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wi/xf/6lfa/roAQaWrNLdyI3hfmwB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wi/xf/6lfa/pPOEI9MfTB5sMUy2AB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annasz76 20.01.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Witam!!! Właśnie przymierzamy się do budowy domu koło Dobczyna 10 km za Wołominem w stronę Klembowa. Obecnie szukam sprawdzonej ekipy do postawienia stanu surowego. Jeżeli możecie mi kogoś polecić to będę bardzo wdzięczny. Pozdrowienia. Poszlo na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 20.01.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Słoneczny suuuper Masz piękny okap w kuchni. Jak jest zrobiony? Ja się nad takim zastanawiam bo bardzo mi siępodoba. Czy musi do tego być specjalny okap? Czy obudowa to własna twórczość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 21.01.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Słoneczniki, bardzo fajna kuchnia, podoba się. Szwedzka? pzdr Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 21.01.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 witajcie, kuchnia to oczywiście Ikea okap kupiłam w firmie Romark w Wołominie, to chyba firma Teka, jest on gotowy, kupiłam tylko z niepomalowaną listwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 22.01.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam.Ja już mam za sobą fundamenty z wiosną ruszam z resztą i w zwiąsku z tym mam pytanie odnośnie materiałów.Gdzie w okolicy Radzymina polecacie kupić materiał.RURY KANALIZACYJNEPAPAPOROTHERM 25 P+WCEMENTCEGŁA PEŁNA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts