Liseczek 04.03.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam czy ktokolwiek budował, buduje lub będzie w najbliższym czasie budował z thermomuru lub może w podobnym systemie np izodom.Szukam wszelkich danych na taki temat. Doświadczeń z budowy i z mieszkania. No i szukam kierownka budowy, który ma doświadczenie w domach w tym systemieInfo proszę bezpośrednio na maila [email protected]pozdrawiamLiseczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 08.03.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Przyłączam się do poszukiwań brukarzy. Jeśli ktoś ma kogoś godnego polecenia, chętnie skorzystam z namiarów. pzdr Brzuzens hej brukarzy Ci nie polecę bo to nie mój etap ale mam do Ciebie pytanko .. z tego co pamiętam to masz w swoim domku drewniane okna wstawiałeś je przed tynkami i wylewkami czy po ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 08.03.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 hej brukarzy Ci nie polecę bo to nie mój etap ale mam do Ciebie pytanko .. z tego co pamiętam to masz w swoim domku drewniane okna wstawiałeś je przed tynkami i wylewkami czy po ?? Hej, tak, mamy drewniane okna. Tynki były bodajże w maju lub czerwcu, wylewki w lipcu, a okna we wrześniu. pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulosh 08.03.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam przyszłych sąsiadów. Poszukuję fachmanów z okolic Wołomina, którzy instalują szamba. Najchętniej zamówiłbym gotową usługę - dostawa, wkopanie, zasypanie, etc. Możecie kogoś polecić? No i co możecie powiedzieć o koniecznej objętości (4 osobowa rodzina)? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 09.03.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 hej brukarzy Ci nie polecę bo to nie mój etap ale mam do Ciebie pytanko .. z tego co pamiętam to masz w swoim domku drewniane okna wstawiałeś je przed tynkami i wylewkami czy po ?? Hej, tak, mamy drewniane okna. Tynki były bodajże w maju lub czerwcu, wylewki w lipcu, a okna we wrześniu. pozdrawiam Brzuzens hmm .. a jak sobie poradziłeś przez ten czas z zabezpieczeniem instalacji elektrycznej i hydraulicznej przed lepkimi rączkami ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 09.03.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Ja poproszę jak ktoś ma namiary na sprawdzone firmy od kostki brukowej. Pzdr Przyłączam się do poszukiwań brukarzy. Jeśli ktoś ma kogoś godnego polecenia, chętnie skorzystam z namiarów. pzdr Brzuzens Witam Co do brukarzy to mogę spokojnie polecic z Kobyłki z ul. Nadarzynskiej (niedaleko sklepu SIGMA - tylko po drugiej stronie). U mnie robili i wyszło bardzo dobrze u rodziny robili i też ok. Warto ich brać co do ceny można sie dogadać. podaje stronę http://www.gravic.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 10.03.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 hmm .. a jak sobie poradziłeś przez ten czas z zabezpieczeniem instalacji elektrycznej i hydraulicznej przed lepkimi rączkami ?? Forum liczy prawie 90.000 zarejestrowanych użytkowników, a ile tysięcy niezalogowanych użytkowników tu zagląda...tego nie wiemy. Niestety nie wiemy także, kto zagląda i w jakim celu Warto to wziąć pod uwagę Dodatkowo ogrodzenie i ochrona, ale z tego co pamiętam to chyba musi być budynek zamknięty Być może teraz coś się zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 10.03.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 hmm .. a jak sobie poradziłeś przez ten czas z zabezpieczeniem instalacji elektrycznej i hydraulicznej przed lepkimi rączkami ?? No cóż... na szczęście nie miałem nieproszonych gości. Znaczy miałem, ale zginęła taczka a nie rurki i kabelki. Pozabijałem paletami i dechami okna i drzwi, może nie były przeszkodą dla kogoś kto by chciał koniecznie wejść, ale przynajmniej materiały nie kusiły "przypadkowych przechodniów" pzdr Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 10.03.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 hmm .. a jak sobie poradziłeś przez ten czas z zabezpieczeniem instalacji elektrycznej i hydraulicznej przed lepkimi rączkami ?? No cóż... na szczęście nie miałem nieproszonych gości. Znaczy miałem, ale zginęła taczka a nie rurki i kabelki. Pozabijałem paletami i dechami okna i drzwi, może nie były przeszkodą dla kogoś kto by chciał koniecznie wejść, ale przynajmniej materiały nie kusiły "przypadkowych przechodniów" pzdr Brzuzens dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 11.03.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) Darek, to nie do końca tak musi być... moi sąsiedzi, którzy budowali w tym samym czasie i mieliśmy wiele ekip "współdzielonych" (dekarzy, tynkarzy itp) wstawili okna drewniane przed tynkami. Na czas tynkowania były porządnie oklejone grubą folią, a po wytynkowaniu danego pomieszczenia uchylone non-stop. Nie słyszałem żeby narzekali że im się pokrzywiły lub coś w tym stylu... Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaimarcin 12.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam wszystkich,Właśnie zaczynamy budowę naszego wymarzonego domku i wszystko byłoby super gdyby nie ta cała biurokracja...A zaczęło się tak: -pierwszy podstawowy błąd to zatrudnienie jako geodety koleżanki- z podziałem działki bujamy się już od sierpnia zeszłego roku a końca nie widać. Bez podziału nie ma aktu własności więc nie mogę nawet złożyć dokumentów na pozwolenie na budowę a dodam że właśnie zwożą nam na plac towar, mamy umówioną ekipę, pogoda się poprawia więc w kwietnu spokojnie możnaby zaczynać a tu du... znaczy się nic -drugi to kupienie gotowego projektu-W-0440 projekyu Inwestprojekt.Niestety okazało się że nie możemy ot tak sobie zrezygnować z podpiwniczenia i zmienić dachu na garażu więc teraz nowy architekt rysuje nam projekt na podstawie tego już kupionego ale z wprowadzonymi przez nas zmianami (oczywiście za ciężkie pieniądze) I to by było tyle tytułem wstępu, wiecie już mniej więcej z czym się borykamy. Dobre rady mile widziane Ps. Gdyby komuś podobał się nasz dom to mogę odsprzedać oryginalny projekt za pół ceny- ja nie mogę go wykorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 12.03.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam wszystkich, my budujemy dom we wsi Sitki. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 12.03.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) Darek, to nie do końca tak musi być... moi sąsiedzi, którzy budowali w tym samym czasie i mieliśmy wiele ekip "współdzielonych" (dekarzy, tynkarzy itp) wstawili okna drewniane przed tynkami. Na czas tynkowania były porządnie oklejone grubą folią, a po wytynkowaniu danego pomieszczenia uchylone non-stop. Nie słyszałem żeby narzekali że im się pokrzywiły lub coś w tym stylu... Pozdrawiam Brzuzens U mnie podobnie. Najpierw okna, potem tynki, teraz płyty G-K. Wykończeniówka idzie pełną parą z drewnianymi oknami. Nic się z nmi nie stało. a no i oczywiście wylewki na dole były juz po zamontowaniu okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 12.03.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 dzięki, będę musiał sobie jakoś poradzić z tym problemem niestety chęć posiadania drewnianych okien wpędza w błędne koło ... nie można ich wstawić dopóki nie ma tynków i wylewek ... tynki i wylewki można zrobić po instalacjach ... a tych z kolei nie można zrobić bez podstawowego zamknięcia domu (okna) Darek, to nie do końca tak musi być... moi sąsiedzi, którzy budowali w tym samym czasie i mieliśmy wiele ekip "współdzielonych" (dekarzy, tynkarzy itp) wstawili okna drewniane przed tynkami. Na czas tynkowania były porządnie oklejone grubą folią, a po wytynkowaniu danego pomieszczenia uchylone non-stop. Nie słyszałem żeby narzekali że im się pokrzywiły lub coś w tym stylu... Pozdrawiam Brzuzens U mnie podobnie. Najpierw okna, potem tynki, teraz płyty G-K. Wykończeniówka idzie pełną parą z drewnianymi oknami. Nic się z nmi nie stało. a no i oczywiście wylewki na dole były juz po zamontowaniu okien. no niby tak powinno być ... ale przeraziło mnie to że 8 na 10ciu producentów okien drewnianych nie daje gwarancji jeżeli okna będą zamontowane przed pracami mokrymi na szczeście producent od którego kupujemy okna powiedział że drewno na okna jest solidnie impregnowane i mają pełne zaufanie do swoich produktów więc warunki gwarancji nie zmienią się bez względu na termin montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 12.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Moje okna były robione gdzieś na mazurach w małej firmie. Tak naprawdę to nawet nie wiem czy dawali jakieś gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.03.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Darek a gdzie robisz okna? ... przede mną takie wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 13.03.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Darek a gdzie robisz okna? ... przede mną takie wybory mąż mojej koleżanki jest właścicielem firmy produkującej okna firma jest w Warce, zamawiałem już od nich dwa razy okna PCV (do rodziców i do teściowej) ... za każdym razem byłem zadowolony dostałem tam cenę o 9 tys lepszą niż np. z firmy która jest 700 metrów od mojej działki okien mam sporo - 21 szt (w sumie około 53m2 !!) ... na parter zamawiam antywłamy (p4 + wk2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 13.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To spora różnica Chcesz PCV czy drewniane? Ja też mam 21 okien obejrzę sobie tę stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 13.03.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To spora różnica Chcesz PCV czy drewniane? Ja też mam 21 okien obejrzę sobie tę stronę uparliśmy się na drewniane, meranti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 13.03.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To spora różnica Chcesz PCV czy drewniane? Ja też mam 21 okien obejrzę sobie tę stronę uparliśmy się na drewniane, meranti Ładne ... mój mąż się uparł, ale na białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts