Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zakładaliście już parapety?

Ja cały czas się wacham co wybrać. Ja narazie skłanaim się ku parapetom wewntrznym z konglomeratu a zewnętrzne to nie wiem.

Jak zakładaliście to pewnie wiecie gdzie są najtańsze.

Aha, jeszcze jedno. Znajomy wprowadził się dwa lata temu, założył parapety z konglomeratu. Ostatnio gdy rozmawiałem z nim na temat zakupu naszych parapetów wewnętrznych stwierdził, że też zamawia drewniane i wymienia tamte, bo "straszne badziewie" :-? Powodów tej opinii nie znam, nie wiem czemu nie spełniają jego oczekiwań...

A co do blaszanych zewnętrznych, kilka osób (m.in. mój przyszły sąsiad) chwali sobie parapety robione w Wołominie na Szarej, na tyłach hurtowni Budomat jest firma produkująca takie rzeczy.

Pozdrawiam

Brzuzens

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zakładaliście już parapety?

Ja cały czas się wacham co wybrać. Ja narazie skłanaim się ku parapetom wewntrznym z konglomeratu a zewnętrzne to nie wiem.

Jak zakładaliście to pewnie wiecie gdzie są najtańsze.

Aha, jeszcze jedno. Znajomy wprowadził się dwa lata temu, założył parapety z konglomeratu. Ostatnio gdy rozmawiałem z nim na temat zakupu naszych parapetów wewnętrznych stwierdził, że też zamawia drewniane i wymienia tamte, bo "straszne badziewie" :-? Powodów tej opinii nie znam, nie wiem czemu nie spełniają jego oczekiwań...

A co do blaszanych zewnętrznych, kilka osób (m.in. mój przyszły sąsiad) chwali sobie parapety robione w Wołominie na Szarej, na tyłach hurtowni Budomat jest firma produkująca takie rzeczy.

Pozdrawiam

Brzuzens

Ja miałam tyle lat drewniane parapety i szczerze mam ich już dosyć, dlatego chcę coś innego. Wzięłabym plastikowe, ale wyglądają nie za dobrze.

A w sprawie parapetów zew. inne osoby też mi radziły żebym pojechała na Szarą.

A w sprawie parapetów zew. inne osoby też mi radziły żebym pojechała na Szarą.

Co do składu na szarej to mają tam drogo, nie wiem jak parapety ale na twoim miejscu sprawdził bym jeszcze gdzie indziej

Kruz, nie czytasz dokładnie. Nie chodzi o skład na Szarej, tylko o firmę na tyłach składu budowlanego.

Pozdrawiam

Brzuzens

Witam :)

To ja, Mamusia tego wątku 8)

dużo ostatnio się u nas działo, brak czasu na pisanie i czytanie ....

postaram się to nadrobić, na razie muszę przeczytać posty od ostatniej wizyty

musiałam zmienić nick, bo niemogłam się zalogować :(

pozdrawiam wszystkich !!!

Witam :)

To ja, Mamusia tego wątku 8)

dużo ostatnio się u nas działo, brak czasu na pisanie i czytanie ....

postaram się to nadrobić, na razie muszę przeczytać posty od ostatniej wizyty

musiałam zmienić nick, bo niemogłam się zalogować :(

pozdrawiam wszystkich !!!

Witamy "nową" w grupie :D:D:D

skoro dużo się działo, to czekamy na relację (lub najlepiej fotorelację :))

A moje zaproszenie? Wysłałem PW już chyba ze 2 miesiące temu, ale nie dotarła i skasowałem. Ale teraz to pewnie już sami jesteście po tynkach :)

Pozdrawiam

Brzuzens

brzuzens

mam Wasze zaproszenie! i dziękuję za nie :)

przy najbliższej okazji - jeśli pozwolicie - skorzystam :)

tynków jeszcze brak, na razie stan surowy

przed nami w tym roku hydraulik i chudziak (nie wiem jak to się pisze :lol: )

jeszcze chcemy nawieźć trochę ziemi ...

robimy starą metodą, dlatego dopiero teraz chudziak, taka była decyzja teścia i murarza, dlatego my żółtodzioby się niewypowiadaliśmy :)

brzuzens jestem zachwycona zdjęciami Waszego domu

brzuzens

mam Wasze zaproszenie! i dziękuję za nie :)

przy najbliższej okazji - jeśli pozwolicie - skorzystam :)

A pewnie, zapraszam.

tynków jeszcze brak, na razie stan surowy

przed nami w tym roku hydraulik i chudziak (nie wiem jak to się pisze :lol: )

Właśnie tak się pisze :)

jeszcze chcemy nawieźć trochę ziemi ...

robimy starą metodą, dlatego dopiero teraz chudziak, taka była decyzja teścia i murarza, dlatego my żółtodzioby się niewypowiadaliśmy :)

brzuzens jestem zachwycona zdjęciami Waszego domu

My też tak robiliśmy, budynek przezimował, poosiadał, a na wiosnę lałem wodę i jeździłem skoczkiem jeszcze raz. Chudziak z betoniarki, trochę dłużej niż z gruchy, ale przy stanie surowym nie mieliśmy zrobionej kanalizacji i odłożyliśmy na później. Sporo ludzi tak robi i jest dobrze.

I dziękuję za zachwyty, cieszę się że się podoba.

Pozdrawiam

Brzuzens

gratuluję!

gdzieś czytałam, że wybraliście inverno do łazienki,

który kolor wyraliście w brązach, beżach czy pomarańczowy ?

mi się też bardzo podobają te płytki :)

tutaj są linki z tymi płytkami

http://forum.muratordom.pl/pokaz-mi-swoja-lazienke-tubadzin-inverno,t113696.htm?highlight=inverno

http://forum.muratordom.pl/inverno-i-kuba-z-tubadzina,t101340.htm?highlight=inverno

http://forum.muratordom.pl/aranzacja-lazienki-inverno-tubadzin,t109074.htm?highlight=inverno

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,794,66025010,66097026,0,2.html?v=2

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,67571362.html

http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,66679665,66679665,0,2.html?v=2

obiecuję wkleić zdjęcia mojego domu :) ale muszę się dostać do komputera, w domu nie mam, a w pracy mam blokady :(

na razie jeśli pozwolicie, wkleję trochę inspiracji wykończenia wnętrz :)

gratuluję!

gdzieś czytałam, że wybraliście inverno do łazienki,

który kolor wyraliście w brązach, beżach czy pomarańczowy ?

mi się też bardzo podobają te płytki :)

Tak, kupiliśmy już nawet te płytki do łazienki. Wybraliśmy brąz, ale tak naprawdę to łazienka będzie prawie biała. Nasza mała łazienka jest mała :-) nie ma okna i nie chcieliśmy żeby wyglądała ponuro. Oprócz brązowej podłogi będą dwa pionowe pasy listwy brązowej przy lustrze i kilka poziomych listw Fiore w okolicy miski ustępowej.

A na razie to się robi tylko kotłownia, żeby hydraulicy mogli uruchomić upragnione ogrzewanie :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Słuchajcie, od wczoraj mamy swoją wodę :) znaczy przyłącze.

A poza tym, rurki, pompki, wymienniki, kotły, piece i grzejniki... człowiek nie czuje jak mu się rymuje :) Robi się ogrzewanie w naszym domku, przewieźliśmy kominkem (z płaszczem wodnym), kociołek i inne drobiazgi, a dziś od rana wpadła silna grupa 5 hydraulików i na dniach będziemy mogli grzać kominkiem... bo gazu nadal jeszcze nie ma.

Pozdrawiam

Brzuzens

brzeznus, niesamowiete postepy u was.

Zazdroszczę bo u mnie hydraulukę i ogrzewanie robi mój tata i już 3 miesiąc się z tym dłubi i końca nie widać, ale mam małą nadzięję, że w najbliższych dniach będę mogła napalić w kominku.

Brzeznus, kiedy planujecie przeprowadzić się.

brzeznus, niesamowiete postepy u was.

Zazdroszczę bo u mnie hydraulukę i ogrzewanie robi mój tata i już 3 miesiąc się z tym dłubi i końca nie widać, ale mam małą nadzięję, że w najbliższych dniach będę mogła napalić w kominku.

Brzeznus, kiedy planujecie przeprowadzić się.

To tak jak u mnie z elektryką było, też 2 miesiące się zeszło... i w końcu poprosiłem 2 znajomych zaprawionych w bojach i skończyli w 3 dni :)

Przeprowadzkę kiedyś planowaliśmy na grudzień, ale nie ma szans oczywiście. Spóźnił nam się pan od ocieplenia poddasza (przychodzi od najbliższego poniedziałku) no i przyłącza trwają już 8 miesięcy :evil: :evil: :evil:

Nowy termin, którego będziemy pilnować to 8 marca - 2 urodziny córki mogłyby być już u nas (jakiś "kinderbal :)")

Pozdrawiam

Brzuzens