Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hejka! Nie zaglądam z prostej przyczyny! Brak czasu!

No mi w tym tygodniu kladą blachodachówkę... wreszcie!

ale co dalej to nie wiem... obłęd w oczach! ceny rosną, a ja nie wiem już co, ile, za ile i gdzie kupować :)

Jak ja przeżyję ten rok to będzie dobrze! A chcę bardzo przeżyć, bo przecież maleńkiego synka nie zostawię z tą budową ;) a na męża nie mam co liczyć, bo po pracy ma jeszcze mniej czasu niż ja.

Nie wiem czy może faktycznie zacząć skupować już styropian, wełnę, parkiety, glazury, bo wszystko ma drożeć?

Okna zamówiony montaż na 8.03 (może go spróbować przyspieszyć?)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś byłem własnie podpisać umowę w MOZG (gaz juz mam dociągnięty kwestia licznika).

A w piątek powinni mi założyc licznik i gaz sobie popłynie.

Na zimię będe mógł ogrzewać gazem lub kominkiem zobacze co bedzie taniej wychodziło.

A wy na jaki rodzaj ogrzewania się nastawiliście.

Ps

Ktoś z was juz mieszka w swoim wymarzonym domku?

Moim zdaniem to szczęśliwy ten, co ma gaz... :) Ja w tej chwili działam po omacku z ogrzewaniem, bo liczę, że gaz będzie kiedyś, no żebym się tylko nie przeliczyła...

wprawdzie robię kominek w salonie, ale ogrzeje on tylko salon i DGP do 1 pokoju na górze i łazienki pójdzie... :roll: nie na moją [przemęczoną] głowę to wszystko...

HYDRAULIK pilnie poszukiwany dobry i tani :)

Koniecaga a co u Ciebie z tym gazem? Są jakieś szanse? Co Ci powiedzieli?

Zastanawiam się, czy warto się cieszyć, w naszej okolicy robią projekty przyłącza gazu, czy to oznacza, że wkrótce mamy szanse na gaz? Ile to może jeszcze potrwać? My na razie czekamy na warunki...dwa miesiące, ale przyznam, że wiadomość o przyłączach bardzo mnie ucieszyła :D

Dawno się nie odzywałam bo u nas niewiele się dzieje nie ma się czym chwalić. Prawie skończyliśmy wylewki na parterze, jeszcze jedna sobota przy betoniarce i koniec. Zima zmusiła nas do wylewania wylewki etapami, aby za jednym razem nie zawilgocić za bradzo budynku. Wylewki na górze zamierzamy już zrobić wiosna z miksokreta.

Jak czytam o posępach co niektórtych to jestem w ciężkim szoku - wy niedługo się wprowadzicie.

Dawno się nie odzywałam bo u nas niewiele się dzieje nie ma się czym chwalić.

Jak to nie ma? - właśnie "oglądnęłam"sobie Wasze zdjęcia

Wasz domek jest cudowny!

Te śliczne okna to plastikowe czy drewniane? Jaki kolor?

Jak czytam o posępach co niektórtych to jestem w ciężkim szoku - wy niedługo się wprowadzicie.

Też jestem w szoku...takie tempo! Pozazdrościć! U nas zaczęliśmy na jesieni 2006 roku i jeszczeee się poślimaczy...ale nam się nie śpieszy :D :wink: :wink: no...może troszeczkę :wink:

Mamy GAZ!!!! :D:D:D:D:D

tzn. mamy ale jeszcze nie używamy, we środę dopiero przyjedzie serwisant uruchomić kociołek. Czyli kroczek do przodu :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Gratuluję, cieszę sie razem z wami.

Ja na gaz czekam do jesieni w poryach do zimy, tak obiecują z Gaz Media. Muszą wybudować całą linię, mam nadziję że zdążą.

tzn. mamy ale jeszcze nie używamy, we środę dopiero przyjedzie serwisant uruchomić kociołek. Czyli kroczek do przodu :)

Pozdrawiam

Brzuzens

Gratuluję, cieszę sie razem z wami.

Ja na gaz czekam do jesieni w poryach do zimy, tak obiecują z Gaz Media. Muszą wybudować całą linię, mam nadziję że zdążą.

No to super!

My czekamy na warunki, podobno w naszej okolicy projektuje się przyłącze :roll: Ciekawe ile będziemy czekać na ten gaz ?:roll:

No... my zaczęliśmy sprawę o ile dobrze pamiętam 17 grudnia 2006, a gazociąg mieliśmy 24 metry od granicy działki :o Niestety trafiliśmy na taki niefartowny moment :( biurokracja ciągnęła się do września bodajże...

Teraz podobno jest już lepiej (czyt. krócej) więc może u Was też będzie lepiej :)

Pozdrawiam

Brzuzens

UWAGA! SPRZEDAM WĘŁNĘ DO OCIEPLENIA PODDASZA!

Po ociepleniu poddasza pozostało mi 11 rolek wełny ISOVER, którą chętnie odsprzedam w atrakcyjnej cenie.

Jest to wełna o grubości 15 cm Uni-Mata. W jednej rolce jest 6,9 m2 wełny.

http://www.isover.pl/_files/Product/unimata.jpg

Sprzedam po 140 zł za roklę. Zainteresowanych proszę o kontakt na PRV.

Witam

Jak u was prace??

Ja moge się pochwalić układaniem parkietu, prawdopodobnie do piątku ułożą wszystko tj jakieś 160m2.

Jak będe miał zdjęcia to pokaże (może w środę - bo czuję że grypa na mnie ma ochotę).

A u was jak prace??

Ja jeszcze czekam na podłączenie docelowe budynku w tym tygodniu facet powinien mi robić tj stawiać skrzynkę.

Tych podwykonawców ZEWT powinien dobierać trochę lepiej bo są do bani.

Zawsze cos znajdzie żę nie może przyjsc w terminie a to już zaczyna być drażniące

Witajcie, przyłączam się do grupy. Z zazdrością prześledzilam wasze poczynania.

Ja niestety jestem na samym początku drogi. 9 miesięcy temu kupiłam działkę ok 5 km od Radzymina. Na dzień dzisiejszy mam tylko uzgodnienia z elektrownią. No i dziś zamówiłam projekt domku. Długa droga do przebycia ale widzę że w razie kłopotów zawsze można liczyć na niezawodnych forumowiczów.

Moje plany to wybudowanie stanu surowego otwartego z dachem na jesieni tego roku. Będzie wyglądał tak: http://projekty.z500.pl/projekt/z17.html