Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po to aby dostać pozwolenie na budowę musisz posiadać takie dokumenty:

-4 sztuki projektu

-adaptacje terenu czyli mapka z zagospodarowaniem terenu/działki (szambo, woda itp) - robi to projektant wybrany przez Ciebie, oczywiście robi to za dodatkową opłatą

-warunki geologiczne

-warunki z elektrowni

-warunki z gazowni, jeśli ogrzewanie będzie gazowe

I to chyba wszystko...jeśli dobrze pamiętam....jeśli źle to mnie poprawcie :wink:

I według mojej wiedzy potrzebny jest jeszcze wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania (mozna go otrzymać w gminie)

Witam wszystkich :D

Zwracam się do Was z OGROMNĄ prośbą....szukam dobrego, sprawdzonego elektryka robiącego instalację - namiary poproszę na PW

Z góry bardzo dziękuję.

Ps. W zamian mogę polecić sprawdzoną ekipę murarzy, dekarzy, sprawdzonego i konkurencyjnego cenowo producenta szamba, koparkowego...i to...chyba już wszystko :( :wink:

Po to aby dostać pozwolenie na budowę musisz posiadać takie dokumenty:

-4 sztuki projektu

-adaptacje terenu czyli mapka z zagospodarowaniem terenu/działki (szambo, woda itp) - robi to projektant wybrany przez Ciebie, oczywiście robi to za dodatkową opłatą

-warunki geologiczne

-warunki z elektrowni

-warunki z gazowni, jeśli ogrzewanie będzie gazowe

I to chyba wszystko...jeśli dobrze pamiętam....jeśli źle to mnie poprawcie :wink:

I według mojej wiedzy potrzebny jest jeszcze wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania (mozna go otrzymać w gminie)

hmmmm warunków geologicznych nie miałam...ale może dlatego że to remont kapitalny...za to mapka z zagospodarowaniem terenu/działki musiała być pokolorowana. Tzn trawa na zielono a droga na brązowo... :o

U nas WIELKIE sprzątanie......szacunkowa liczna kontenerów do zamówienia ze 100 ......a jeszcze nie byliśmy na przygórkach :roll:

Niestety..........wystarczy że wyjrzę przez okno, z jednej strony domek wielkości pudełka od zapałek a z drugiej 400 m willa. Domów starych w naszych okolicach jest naprawdę dużo. Ale wiem że część "developerów" je kupuje równa z ziemią i stawia czworaki. Tak zrobiono min z willą z końca XIX w która stała niedaleko naszego...mi osobiście szkoda.Przynajmniej miała charakter.

Ja sam nie wiem czy dobrze robimy........bo dom jest drewniany. Będziemy starali się zachować z niego jak najwięcej i dobudować kawałek murowanego. W murowanej części będą same "mokre" sprawy tupuy łazienka, kuchnia i kotłowani.

U nas dość spokojnie na budowie, ale powoli się rozkręcamy. W poniedziłek robimy wylewkę na poddaszu, i zakładamy parapety wewnetrzne. :D

Parter mamy już przygotowany do wykończenia.

Brzuzens i Kruz23 - kupowaliście już glazury i tarakoty, dlatego pytam: czy możecie polecić miejsca gdzie kupowaliście płytki?

Brzuzens i Kruz23 - kupowaliście już glazury i tarakoty, dlatego pytam: czy możecie polecić miejsca gdzie kupowaliście płytki?

Ja wszystkie swoje kafle kupowałem na Armii Krajowej 10C, u Państwa Nastaziak. Wychodziło najtaniej w okolicy za wybrane kolekcje. Jedynie do kuchni nad blat kupiliśmy płytki Tu, bo wybraliśmy płytki hiszpańskiej firmy Apparici, a tylko tam były dostępne.

Pozdrawiam

Brzuzens