jolaapril 19.02.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Dzięki, z pewnością tak powinnam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 19.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Po to aby dostać pozwolenie na budowę musisz posiadać takie dokumenty: -4 sztuki projektu -adaptacje terenu czyli mapka z zagospodarowaniem terenu/działki (szambo, woda itp) - robi to projektant wybrany przez Ciebie, oczywiście robi to za dodatkową opłatą -warunki geologiczne -warunki z elektrowni -warunki z gazowni, jeśli ogrzewanie będzie gazowe I to chyba wszystko...jeśli dobrze pamiętam....jeśli źle to mnie poprawcie I według mojej wiedzy potrzebny jest jeszcze wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania (mozna go otrzymać w gminie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 19.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Z wyborem projektu nie jest w moim przypadku latwo bo chcialabym nawiazac do tradycji lokalnej zabudowy czyli po prostu chaty chlopskiej. Czuje, ze skonczy sie na projekcie indywidualnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 23.02.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam wszystkich Zwracam się do Was z OGROMNĄ prośbą....szukam dobrego, sprawdzonego elektryka robiącego instalację - namiary poproszę na PW Z góry bardzo dziękuję. Ps. W zamian mogę polecić sprawdzoną ekipę murarzy, dekarzy, sprawdzonego i konkurencyjnego cenowo producenta szamba, koparkowego...i to...chyba już wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 01.03.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Po to aby dostać pozwolenie na budowę musisz posiadać takie dokumenty: -4 sztuki projektu -adaptacje terenu czyli mapka z zagospodarowaniem terenu/działki (szambo, woda itp) - robi to projektant wybrany przez Ciebie, oczywiście robi to za dodatkową opłatą -warunki geologiczne -warunki z elektrowni -warunki z gazowni, jeśli ogrzewanie będzie gazowe I to chyba wszystko...jeśli dobrze pamiętam....jeśli źle to mnie poprawcie I według mojej wiedzy potrzebny jest jeszcze wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania (mozna go otrzymać w gminie) hmmmm warunków geologicznych nie miałam...ale może dlatego że to remont kapitalny...za to mapka z zagospodarowaniem terenu/działki musiała być pokolorowana. Tzn trawa na zielono a droga na brązowo... U nas WIELKIE sprzątanie......szacunkowa liczna kontenerów do zamówienia ze 100 ......a jeszcze nie byliśmy na przygórkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.03.2008 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Asieks to ty tez na linii Wolomina ? Milo Cie tu widziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 02.03.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 ano tyż ....kiedyś Wołomin, teraz Kobyłka.....a niedługo Zielonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.03.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Fajnie, ze remontujesz przedwojenny dom - bo jak sobie jezdze po okolicach Warszawy to musze powiedziec, ze.....tragedia architektoniczna. Warszawa zreszta tez za piekna nie jest.....i chyba zly przyklad promieniuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 02.03.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Niestety..........wystarczy że wyjrzę przez okno, z jednej strony domek wielkości pudełka od zapałek a z drugiej 400 m willa. Domów starych w naszych okolicach jest naprawdę dużo. Ale wiem że część "developerów" je kupuje równa z ziemią i stawia czworaki. Tak zrobiono min z willą z końca XIX w która stała niedaleko naszego...mi osobiście szkoda.Przynajmniej miała charakter. Ja sam nie wiem czy dobrze robimy........bo dom jest drewniany. Będziemy starali się zachować z niego jak najwięcej i dobudować kawałek murowanego. W murowanej części będą same "mokre" sprawy tupuy łazienka, kuchnia i kotłowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 06.03.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Cos tu cicho Chyba wszyscy strasznie sa zajeci budowamiPiszcie co tam u was zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 06.03.2008 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Cos tu cicho Chyba wszyscy strasznie sa zajeci budowami Piszcie co tam u was zrobione Ano cicho, nie ma o czym pisać... Kruz, jak tam Twój parkiet, zrobiony? Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 06.03.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Parkiet położony i wyszlifowany teraz bedzie kładzenie kapłonu i lakieru lada moment, listwy przybijane itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 06.03.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 U nas dość spokojnie na budowie, ale powoli się rozkręcamy. W poniedziłek robimy wylewkę na poddaszu, i zakładamy parapety wewnetrzne. Parter mamy już przygotowany do wykończenia. Brzuzens i Kruz23 - kupowaliście już glazury i tarakoty, dlatego pytam: czy możecie polecić miejsca gdzie kupowaliście płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 06.03.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja 90% glazury kupowałem w Leroy Merlin.Bez problemu towar był dostępny przewaźnie od ręki.Wymiany i zwroty też bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 06.03.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Brzuzens i Kruz23 - kupowaliście już glazury i tarakoty, dlatego pytam: czy możecie polecić miejsca gdzie kupowaliście płytki? Ja wszystkie swoje kafle kupowałem na Armii Krajowej 10C, u Państwa Nastaziak. Wychodziło najtaniej w okolicy za wybrane kolekcje. Jedynie do kuchni nad blat kupiliśmy płytki Tu, bo wybraliśmy płytki hiszpańskiej firmy Apparici, a tylko tam były dostępne. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.03.2008 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Asieks, oczywiscie, ze dobrze robicie ! I nie dziwie sie, ze Ci zal tego domu ! Linia wolominska i radzyminska miala przed wojna wyrazna architekture, rozna od linii otwockiej - teraz ladne domy mozna policzyc na palcach jednej reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 07.03.2008 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kolo Wolomina czy tez w samym Wolominie jest willa Nalkowskich - podobno bardzo ladna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 09.03.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Piszcie co tam u was zrobione U nas stan surowy zamknięty...uff nareszcie , obecnie czekamy na elektryka O! zapomniałabym...mamy "kabelki" i monitoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniecaga 10.03.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Możemy przybić piątkę : stan surowy zamknięty i monitoring Najgorzej, że ekipy tynkarzy, "ociepleniowców" i inne gady dają mi terminy na czerwiec!!! Jak ktoś ma jakąś sprawdzoną ekipę, która może mialaby czas wcześniej to poprosze namiary na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 10.03.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Witam, przepraszam, że tak się wpycham w Wasze towarzystwo, ale bardzo potrzebuję znaleźć kontakt do osoby z niedużym samochodem z hds-em właśnie w Waszych okolicach. Proszę o wsparcie. pozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts