brzuzens 25.04.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 O to i obiecana kuchnia projekt Szafek to Wy trochę macie Gdzie robiliście kuchnię? Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 25.04.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 O to i obiecana kuchnia projekt Szafek to Wy trochę macie Gdzie robiliście kuchnię? Pozdrawiam Brzuzens Nie wiem żona gdzies znalazła w Warszawie na Kondratowicza. Szafek jest trochę kuchnia ma prawie 16m2 3.7x4,60 (około) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 25.04.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Kruz, bardzo ciekawa ta kuchnia, a co planujecie w tym rogu po lewej stronie między oknami ? brzuzens - Wasza córeczka, też jest chyba z 2005 czy 2006 r. ? masz rację chłopie do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 25.04.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 brzuzens - Wasza córeczka, też jest chyba z 2005 czy 2006 r. ? masz rację chłopie do pracy Córa jest z 2006, wspaniały rocznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 25.04.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Właśnie nadrobiłam zaległości w czytaniu....aleee tu było wesoło Chciałabym się podzielić wspaniałą nowiną, spodziewamy się dzidziusia ))) właściwie, to już jesteśmy w połowie nasz dzidziuś urodzi się we wrześniu My też spodziewamy sie we wrześniu naszego dzidziusia. GRATULUJĘ Chyba musimy się wziąć do roboty słuchajcie... nie będzie mnie na forum przez jakiś czas Czy to w związku z TĄ robotą nie będziesz zagladał na forum? Życzę powodzenia i oczywiście pochwal się efektami O to i obiecana kuchnia projekt Bardzo ładne połączenie brązów Czekam na realizację i fotki. U nas był dziś hydraulik - chcemy podłogówkę na całej powierzchni parteru, hydraulik też nas zachęca do takiego rozwiązania. Myślę, że jak przedstawi nam wycenę, to odechce się nam podłogówki na całej powierzchni Pan twierdzi, że nie będzie dużo drożej, bo odchodzi koszt grzejników (jedynie dodatkowo grzejniki będą w łazienkach i ew. w kibelku) Jak na razie czytałam/słyszałam tylko dobre opinie.... A co Wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 30.04.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 witajcie życząc Wszystkim udanego weekendu a przede wszystkim sprzyjającej pogody na wypoczynek i prace na budowie przesyłam zdjęcia mojej wymarzonej kuchni (takie lubię klimaty) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/tf/ej/bopu/6lQoHYHy7rwGk6sEsB.jpg właścicielka kuchni zazenka z forum gazeta.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 02.05.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Bardzo, bardzo, bardzo proszę o sprawdzonych ludzi do zrobienia tynków wewnętrznych (cementowo-wapiennych). Nasz tynkarz (polecany przez znajomych) jest strasznie NIEPOWAŻNY - umawiał się z nami (w styczniu) na zrobienie tynków, miał zacząć początek kwietnia. Niestety do dnia dzisiejszego "odciąga termin". Od trzech tygodni nie odbiera telefonów i niestety mimo zostawianych informacji na sekretarce, też się nie odzywa Jeśli możecie kogoś polecić.....bardzo proszę. Zdesperowani zachowaniem w/w znaleźliśmy następnych poleconych tynkarzy....ale niestety musimy na nich czekać trzy miesiące Kurczę aleeeee jestem wściekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 02.05.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam budujących,z chęcią dołączę do Was, buduję bardziej w stronę Radzymina dokładnie okolice Dąbrówki jeśli ktoś kojarzy. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 03.05.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 krzych16a, podeślę Wam na priv namiary na naszych tynkarzy, ale trwa sezon i nie obiecuję że będą mieli wolne terminy... manieq82, witamy w grupie Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 03.05.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Brzuzens bardzo dziękuję za namiar na tynkarzy, znamy ich z polecenia (murarze, którzy u nas murowali polecili nam tych tynkarzy) podobno super ekipa i godna polecenia, dzwoniliśmy do nich kilka dni temu, niestety terminy mają na lipiec/sierpień Dostałam kilka kontaktów od forumowiczów (to forum jest cudowne - pisałam o tym już kilka razy ) Dzwonimy i ..... niestety terminy lipiec/sierpień : A "nasz tynkarz" jest z Jasienicy/k Tłuszcza - straaaasznie niepoważny!!!!! Straaasznie szkoda mi terminu, czekaliśmy na niego od stycznia Najgorsze jest to, że też był polecany.....nasi znajomi bardzo go zachwalali i nie mieli z nim żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 05.05.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witajcie przesyłam aktulane zdjęcie naszego domku http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wi/xf/6lfa/vBOUiGLyZx4JhG2d9B.jpg Krzych16a - bardzo współczuję z tymi tynakarzmi, my mamy od dawna jesień 2007 zamówionych tynkarzy dopiero na czerwiec- też z polecenia, zobaczymy jak to będzie ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 05.05.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Krzych16a - bardzo współczuję z tymi tynakarzmi, my mamy od dawna jesień 2007 zamówionych tynkarzy dopiero na czerwiec- też z polecenia, zobaczymy jak to będzie ... Super domek - gratuluję! A propo tynkarzy.....nauczeni bardzo przykrym doświadzczeniem, na dzień dzisiejszy mamy zarezerwowane terminy w dwóch miejscach. Są spore szanse na wcześniejszy termin, może się uda "wstrzelić" Sloneczny_slonecznik_2 Jakie tynki robicie? Jaką macie cenę za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 05.05.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 o cenę tynków zapytam męża, bo w tej chwili nie pamiętam tynki robimy tradycyjne chciałam się Was o coś zapytać, wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale ostatnio ktoś mi powiedział, że nasz dom jest prosty jak stodoła wiem, że nie powinnam się przejmować, a jednak się przejmuję .... chciałam domek bardzo prosty, bo lubię prostotę ... nie mamy żadnych balkonów, prostą bryłę w kształcie literki L no i moje pytanie, czy ten dom, rzeczywiście jest tak tragiczny? kurcze, chyba jakiegoś doła podłapałam ... domek z tyłu http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wi/xf/6lfa/AJ0iFyabd3a9Evbo7B.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 06.05.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 chciałam się Was o coś zapytać, wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale ostatnio ktoś mi powiedział, że nasz dom jest prosty jak stodoła wiem, że nie powinnam się przejmować, a jednak się przejmuję .... chciałam domek bardzo prosty, bo lubię prostotę ... nie mamy żadnych balkonów, prostą bryłę w kształcie literki L no i moje pytanie, czy ten dom, rzeczywiście jest tak tragiczny? Jaki tam tragiczny, przestań się kobieto przejmować Do stodoły to mu daleko... chcesz zobaczyć stodołę? Proszę bardzo: http://images23.fotosik.pl/93/fb9baa74b449ca9cmed.jpg też nam już parę osób mówiło, że domek ładny, ale z tej strony to jak stodoła... no i co z tego? Mam na siłę komplikować sobie projekt, robić wykusze czy inne balkony tylko po to, aby skomplikować bryłę i "upiększyć" dom? Nie próbuję tu broń Boże obrażać właścicieli innych domów i projektów, tych z wykuszami i balkonami... nasz dom ma wszystko tam gdzie było potrzebne i uzasadnione. Też nie mamy balkonu, bo nie potrzebujemy. Uważamy, że przy małej działce nic nie daje, a podnosi koszty. Po co mi balkon, skoro 6 metrów od niego jest działka sąsiada... żeby mi jeszcze pod spódnicę zaglądał? znaczy nie mi, żonie :D:D Także głowa do góry, dom budujecie dla siebie a nie dla znajomych i przechodniów. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 06.05.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 dzięki brzuzens mi się Wasz domek bardzo podoba piękna jest ta cegła na zewnątrz, piękne okna i płytki w łazience gdybym budowała jeszcze raz wybrałabym taką samą cegłę i okna jak Wy już się nie mogę doczekać zdjęć z kolejnych Waszych postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 06.05.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 sloneczny_slonecznik_2 i Bluszczowcy mam prośbę o namiary na wykonawców ogrodzenia, musimy ugryźć ten temat. Słoneczniki, jakie planujecie przęsła między słupkami? PozdrawiamBrzuzens[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik_2 06.05.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 nam ogrodzenie robił nasz murarz (polecam) dokładnie i fachowotel. prześlę na priv.będziemy mieć deski (tylko z przodu) boki na razie siatka - kiedyś w przyszłości deskielementy metalowe robi inny panmogę też polecić pana od desek na ogrodzenie (tylko wydobędę od męża namiary) fachowo, dokładnie, tanio i na czas.... krzych16a za tynki płacimy 17 zł za m2 przy okazji zapytam, czy to bardzo drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 06.05.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 już się nie mogę doczekać zdjęć z kolejnych Waszych postępów hehe, dzięki U nas postępy teraz nie są już tak widoczne, za jakieś 1-2 tygodnie będą cyklinowane i lakierowane podłogi, zaczynamy też instalować osprzęt elektryczny. Pozostaje malowanie, wstawienie drzwi wewnętrznych, kuchnię mamy zamówioną - będzie w połowie czerwca... a wogóle to chciałbym już robić ogród wiosna wygania na zewnątrz i nie chce się robić w środku Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 06.05.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 krzych16a za tynki płacimy 17 zł za m2 przy okazji zapytam, czy to bardzo drogo ? Z Tynkarzem (ten, który nam uciekł) umawialiśmy się na 15PLN/m2. 17PLN/m2 - to dobra cena. Dzisiejsze ceny w województwie mazowieckim wahają się 15PLN-27PLN/m2 bez materiału. Jak się szuka (to niestety kosztuje dużo czasu i nerwów) to można znaleźć nawet dogodny termin. Poruszyłam/poruszyliśmy wszystkie możliwe znajomości i dostałam/dostaliśmy także sporo kontaktów od forumowiczów - na dzień dzisiejszy zarezerwowałam termin (majowy) u dwóch tynkarzy cena 20PLN/m2 i 22 PLN/m2 Słoneczniki przypomnijcie się Waszemu tynkarzowi i przypomnijcie ustalaną cenę A propo domku - to Wasz domek i Wam powinien się podobać. Nie przejmujcie się tym co mówią inni Ja też mam "taką osóbkę", która nan-stop krytykuje wszystkie moje/nasze decyzje.....a jakże, wybór naszego projektu też został mocno skrytykowany. Odpowiedziałam, że to nam ma się podobać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 06.05.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 U nas postępy teraz nie są już tak widoczne, za jakieś 1-2 tygodnie będą cyklinowane i lakierowane podłogi, zaczynamy też instalować osprzęt elektryczny. Pozdrawiam Brzuzens Witam Ja bym się wstrzymał z montażem osprzetu elektrycznego. Będzie się kurzyć z cykliniarki. Chyba że mają urządzenia które nie pylą ale wątpie. U mnie było tyle pyłu że jak jednego dnia posprzątałem to na drugi dzień jak polerowali znowu był kurz, a na sprzęcie i w puszkach aż siwo było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts