Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie nadrobiłam zaległości w czytaniu....aleee tu było wesoło :wink:

Chciałabym się podzielić wspaniałą nowiną, spodziewamy się dzidziusia :))))

właściwie, to już jesteśmy w połowie

nasz dzidziuś urodzi się we wrześniu

My też spodziewamy sie we wrześniu naszego dzidziusia.

GRATULUJĘ :D

Chyba musimy się wziąć do roboty słuchajcie... nie będzie mnie na forum przez jakiś czas

Czy to w związku z TĄ robotą nie będziesz zagladał na forum? :lol: :wink:

Życzę powodzenia :wink: i oczywiście pochwal się efektami :wink:

O to i obiecana kuchnia projekt

Bardzo ładne połączenie brązów :D Czekam na realizację i fotki.

U nas był dziś hydraulik - chcemy podłogówkę na całej powierzchni parteru, hydraulik też nas zachęca do takiego rozwiązania. Myślę, że jak przedstawi nam wycenę, to odechce się nam podłogówki na całej powierzchni :roll: :wink:

Pan twierdzi, że nie będzie dużo drożej, bo odchodzi koszt grzejników (jedynie dodatkowo grzejniki będą w łazienkach i ew. w kibelku)

Jak na razie czytałam/słyszałam tylko dobre opinie....

A co Wy o tym sądzicie?

witajcie

życząc Wszystkim udanego weekendu

a przede wszystkim sprzyjającej pogody na wypoczynek i prace na budowie :)

przesyłam zdjęcia mojej wymarzonej kuchni (takie lubię klimaty)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/tf/ej/bopu/6lQoHYHy7rwGk6sEsB.jpg

właścicielka kuchni zazenka z forum gazeta.pl

Bardzo, bardzo, bardzo proszę o sprawdzonych ludzi do zrobienia tynków wewnętrznych (cementowo-wapiennych). Nasz tynkarz (polecany przez znajomych) jest strasznie NIEPOWAŻNY :evil: - umawiał się z nami (w styczniu) na zrobienie tynków, miał zacząć początek kwietnia. Niestety do dnia dzisiejszego "odciąga termin". Od trzech tygodni nie odbiera telefonów :evil: :evil: :evil: i niestety mimo zostawianych informacji na sekretarce, też się nie odzywa :evil: :evil: :evil: Jeśli możecie kogoś polecić.....bardzo proszę. Zdesperowani zachowaniem w/w znaleźliśmy następnych poleconych tynkarzy....ale niestety musimy na nich czekać trzy miesiące

Kurczę aleeeee jestem wściekła :evil: :-?

Brzuzens bardzo dziękuję za namiar na tynkarzy, znamy ich z polecenia (murarze, którzy u nas murowali polecili nam tych tynkarzy) podobno super ekipa i godna polecenia, dzwoniliśmy do nich kilka dni temu, niestety terminy mają na lipiec/sierpień :(

Dostałam kilka kontaktów od forumowiczów (to forum jest cudowne - pisałam o tym już kilka razy :D ) Dzwonimy i ..... niestety terminy lipiec/sierpień :

A "nasz tynkarz" jest z Jasienicy/k Tłuszcza - straaaasznie niepoważny!!!!! :evil: :evil: :evil: Straaasznie szkoda mi terminu, czekaliśmy na niego od stycznia :evil: :evil: :evil: Najgorsze jest to, że też był polecany.....nasi znajomi bardzo go zachwalali i nie mieli z nim żadnych problemów :roll:

Witajcie

przesyłam aktulane zdjęcie naszego domku

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wi/xf/6lfa/vBOUiGLyZx4JhG2d9B.jpg

Krzych16a - bardzo współczuję z tymi tynakarzmi, my mamy od dawna jesień 2007 zamówionych tynkarzy dopiero na czerwiec- też z polecenia, zobaczymy jak to będzie ...

pozdrawiam

Krzych16a - bardzo współczuję z tymi tynakarzmi, my mamy od dawna jesień 2007 zamówionych tynkarzy dopiero na czerwiec- też z polecenia, zobaczymy jak to będzie ...

Super domek - gratuluję! :D

A propo tynkarzy.....nauczeni bardzo przykrym doświadzczeniem, na dzień dzisiejszy mamy zarezerwowane terminy w dwóch miejscach. Są spore szanse na wcześniejszy termin, może się uda "wstrzelić" :wink:

Sloneczny_slonecznik_2 Jakie tynki robicie? Jaką macie cenę za m2?

o cenę tynków zapytam męża, bo w tej chwili nie pamiętam

tynki robimy tradycyjne

chciałam się Was o coś zapytać,

wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale ostatnio ktoś mi powiedział, że nasz dom jest prosty jak stodoła :(

wiem, że nie powinnam się przejmować, a jednak się przejmuję ....

chciałam domek bardzo prosty, bo lubię prostotę ...

nie mamy żadnych balkonów, prostą bryłę w kształcie literki L

no i moje pytanie, czy ten dom, rzeczywiście jest tak tragiczny?

:(

kurcze, chyba jakiegoś doła podłapałam ...

domek z tyłu

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/wi/xf/6lfa/AJ0iFyabd3a9Evbo7B.jpg

chciałam się Was o coś zapytać,

wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale ostatnio ktoś mi powiedział, że nasz dom jest prosty jak stodoła :(

wiem, że nie powinnam się przejmować, a jednak się przejmuję ....

chciałam domek bardzo prosty, bo lubię prostotę ...

nie mamy żadnych balkonów, prostą bryłę w kształcie literki L

no i moje pytanie, czy ten dom, rzeczywiście jest tak tragiczny?

:(

Jaki tam tragiczny, przestań się kobieto przejmować :) Do stodoły to mu daleko... chcesz zobaczyć stodołę? Proszę bardzo:

http://images23.fotosik.pl/93/fb9baa74b449ca9cmed.jpg :)

też nam już parę osób mówiło, że domek ładny, ale z tej strony to jak stodoła... no i co z tego? Mam na siłę komplikować sobie projekt, robić wykusze czy inne balkony tylko po to, aby skomplikować bryłę i "upiększyć" dom? Nie próbuję tu broń Boże obrażać właścicieli innych domów i projektów, tych z wykuszami i balkonami... nasz dom ma wszystko tam gdzie było potrzebne i uzasadnione. Też nie mamy balkonu, bo nie potrzebujemy. Uważamy, że przy małej działce nic nie daje, a podnosi koszty. Po co mi balkon, skoro 6 metrów od niego jest działka sąsiada... żeby mi jeszcze pod spódnicę zaglądał? znaczy nie mi, żonie :D:D:D Także głowa do góry, dom budujecie dla siebie a nie dla znajomych i przechodniów.

Pozdrawiam

Brzuzens

nam ogrodzenie robił nasz murarz (polecam) dokładnie i fachowo

tel. prześlę na priv.

będziemy mieć deski (tylko z przodu) boki na razie siatka - kiedyś w przyszłości deski

elementy metalowe robi inny pan

mogę też polecić pana od desek na ogrodzenie (tylko wydobędę od męża namiary) fachowo, dokładnie, tanio i na czas....

krzych16a za tynki płacimy 17 zł za m2

przy okazji zapytam, czy to bardzo drogo ?

już się nie mogę doczekać zdjęć z kolejnych Waszych postępów

hehe, dzięki :)

U nas postępy teraz nie są już tak widoczne, za jakieś 1-2 tygodnie będą cyklinowane i lakierowane podłogi, zaczynamy też instalować osprzęt elektryczny. Pozostaje malowanie, wstawienie drzwi wewnętrznych, kuchnię mamy zamówioną - będzie w połowie czerwca... a wogóle to chciałbym już robić ogród :) wiosna wygania na zewnątrz i nie chce się robić w środku :)

Pozdrawiam

Brzuzens

krzych16a za tynki płacimy 17 zł za m2

przy okazji zapytam, czy to bardzo drogo ?

Z Tynkarzem (ten, który nam uciekł) umawialiśmy się na 15PLN/m2.

17PLN/m2 - to dobra cena.

Dzisiejsze ceny w województwie mazowieckim wahają się 15PLN-27PLN/m2 :o bez materiału. Jak się szuka (to niestety kosztuje dużo czasu i nerwów) to można znaleźć nawet dogodny termin. Poruszyłam/poruszyliśmy wszystkie możliwe znajomości i dostałam/dostaliśmy także sporo kontaktów od forumowiczów - na dzień dzisiejszy zarezerwowałam termin (majowy) u dwóch tynkarzy cena 20PLN/m2 i 22 PLN/m2 :roll:

Słoneczniki przypomnijcie się Waszemu tynkarzowi i przypomnijcie ustalaną cenę :wink:

A propo domku - to Wasz domek i Wam powinien się podobać. Nie przejmujcie się tym co mówią inni :D :wink: Ja też mam "taką osóbkę", która nan-stop krytykuje wszystkie moje/nasze decyzje.....a jakże, wybór naszego projektu też został mocno skrytykowany. Odpowiedziałam, że to nam ma się podobać.... :lol: :wink:

U nas postępy teraz nie są już tak widoczne, za jakieś 1-2 tygodnie będą cyklinowane i lakierowane podłogi, zaczynamy też instalować osprzęt elektryczny. Pozdrawiam

Brzuzens

Witam

Ja bym się wstrzymał z montażem osprzetu elektrycznego.

Będzie się kurzyć z cykliniarki.

Chyba że mają urządzenia które nie pylą ale wątpie.

U mnie było tyle pyłu że jak jednego dnia posprzątałem to na drugi dzień jak polerowali znowu był kurz, a na sprzęcie i w puszkach aż siwo było.