Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam mam do sprzedania agregat 5,5, kw siła , gwarancja

Taki sam jak na zdjęciu wymaga wregulowania cena 1500 zł

http://www.allegro.pl/item356898127_agregat_pradotworczy_5500kw_bass_polska_hitttt.html

pkarpiówka angoba czer 1 zł 3 palety. orginalnie zapakoewana gasiory 17 szt

koziłki do murownia

tel 660 763010

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zostalo mi duzo roznaych desek po stanie surowym. Jak myslicie co z tym wszystkim zrobic?

Ja mógłbym ewentualnie je zagospodarować. Podaj cenę i gdzie można je obejrzeć to może się dogadamy :-)

Jak ktoś ma zbędny blaszany garaż o powierzchni 12-15 m.kw. to też poproszę o oferty.

Witam Wszystkich

Widze że nasze grono forumowiczów rośnie to fajnie.

Ja jestem własnie na etapie porządkowania podwórka oraz przygotowuje się psychicznie do oddania budynku.

Ciekaw jestm ile czasu potrwa załatwianie tych wszystkich formalności z tym związne.

Kurcze teraz pozostaje mi chodzić za meblami, juz mi głowa pęka od tego wszystkiego, na szczęście mam juz najgorsze za sobą czyli etap załatwiania wszystkich fachowców itp.

A co tam u was jak postępy w pracach.

KRUZ23 ALE CI ZAZDROSZCZĘ!!! jak ja bym się chciała wprowadzić na wakacje! Zwłaszcza, że mój maluch zaczął chodzić i wygodnie by było na zamkniętym podwórku... ale na razie to na podwórku obraz jak po bitwie :) wlaśnie robimy ocieplenie. Zastanawiam sie jaki tynk wybrać: akrylowy czy silikatowy i jakiej firmy? Czy jest sens brać Terranovę czy może przyoszczędzić na mniej znanej firmie MasterPol?

KRUZ23 ALE CI ZAZDROSZCZĘ!!! jak ja bym się chciała wprowadzić na wakacje! Zwłaszcza, że mój maluch zaczął chodzić i wygodnie by było na zamkniętym podwórku... ale na razie to na podwórku obraz jak po bitwie :) wlaśnie robimy ocieplenie. Zastanawiam sie jaki tynk wybrać: akrylowy czy silikatowy i jakiej firmy? Czy jest sens brać Terranovę czy może przyoszczędzić na mniej znanej firmie MasterPol?

Wiesz nie ma czego.

Ty też zamieszkasz u siebie w końcu tylko trochę cierpliwości i wytrwałości

Pozdrawiam

Co do tynku ja wybrałem terannove, bo po co mam eksperymentowac

to ma byc na długie lata

Zostalo mi duzo roznaych desek po stanie surowym. Jak myslicie co z tym wszystkim zrobic?

Ja mógłbym ewentualnie je zagospodarować. Podaj cenę i gdzie można je obejrzeć to może się dogadamy :-)

Jak ktoś ma zbędny blaszany garaż o powierzchni 12-15 m.kw. to też poproszę o oferty.

Drzewo jest w Zabkach. Wycenimy na oko bo tak to trudno powiedziec :)

BTW. dach mam juz odeskowany :wink:

Hej,

Studiuję temat tych oczyszczalni ścieków

Znalazłem coś takiego

http://www.pipelife.pl/oczyszczalnie.php

Taka opcja 2 m3 kosztuje 3300 w castoramie na głębockiej,

Sprzęt jest 3 komorowy, cały komplet ze wszystkimi gadżetami,

Co o tym sądzicie 0- cena dosyć konkurencyjna, ciekawe czy nie śmierdzi z tego - jest na osadniku gnilnym.

Pozdrawiam,

Mariusz

Hej,

Studiuję temat tych oczyszczalni ścieków

Znalazłem coś takiego

http://www.pipelife.pl/oczyszczalnie.php

Pamiętaj tylko o odpowiedniej odległości kanałów rozsączających od ujęcia wody. Jak masz studnię głębinową, to jej odległość od takiego rozsączania wynosi 50 m. Zwróć też uwagę na konieczność dodawania biopreparatów.

W tej oczyszczalni, którą kiedyś podawałem nie trzeba tego robić. Oczyszczoną wodę można wykorzystać do podlewania trawnika lub mycia samochodu. Jak są odpowiednie warunki, to można ją bezpośrednio odprowadzić do rowu lub nawet do jakiegoś zbiornika wodnego - rzeki, jeziora itp.

hmm,

żadnych zbiorników wodnych obok mnie nie ma i raczej nie będzie więc pierwsza opcja odpada,

jeśli chodzi o ujęcie wody to trzeba po drugiej stronie domu takie coś dać, a u mnie z kolei będę miał wodociąg i nie planuję wybijać studni.

Co do preparatów to daje się je sporadycznie i są tanie. Nie ma natomiast żadncyh pompek ani mechanicznych rzeczy, jest praktycznie bezobsługowa i co najwazniejsze :) kosztuje 3300 :)

Posiada ona 3 komory i działa podobno dzieki temu znakomicie.

A ile kosztuje ta o której pisałeś?

Do planujących/rozpoczynających budowę:

Będę miał do dostąpienia:

ok 10-12 palet gazobetonu SOLBET 24 - palety oryginalnie zapakowane, stoją na skladzie budowlanym

gazobeton SOLBET 12 - co najmniej 5 palet, oryginalnie zapakowawne

Pomogę załatwić transport.

Stemple długości min 2,90m ok 120 sztuk + ok 80 sztuk krótszych różnej długości. Transport własny.

Zainteresowanych prosze o kontakt na priv.

Pozdrawiam

Witam Grupe Wolomin, Tluszcz.

Planuje w przyszlym roku budowe na terenie Kobylki dokladnie na Maciolkach w poblizu glinek.

Dziekuje za wiele uwagi i spostrzezen dotyczacych skladow budowlanych i waznych kontaktow z tych okolic.

Pozdrawiam

Jacek

Witamy :)

Czesto przejezdzam przez tamte okolice :)