Szarbia 25.07.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam Jestem całkowicie nowy na forum więc i pytanie jak od nowicjusza;) Zamierzam kupić projekt domu APIS 3. Widzę że projekt jest w miarę popularny. Chciałbym również zobaczyć wykonany projekt na włsne oczy. Jak rónież podyskutować z budowniczymi. Czy jest w grupie ktoś kto powyższy projekt buduje lub zbudował? Proszę o kontakt Liseczek http://forum.muratordom.pl/apis-z-domeny-czy-ktos-buduje-prosze-ocencie-ten-projekt,t60179.htm?highlight=apis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 25.07.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Witam Jestem ... Liseczek http://forum.muratordom.pl/apis-z-domeny-czy-ktos-buduje-prosze-ocencie-ten-projekt,t60179.htm?highlight=apis Dzięki za pomoc, choć ten namiar znalazłem już wcześniej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 27.07.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Witam, Szukam betoniarni sprzedającej betn za rozsądną cenę. Najlepiej dysponującą "gruszką" z pompą. Ceny są dość zróżnicowane. Jakie są wasze doświadczenia ? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 28.07.2008 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam,Z moich "obdzwonień" wynika że najtaniej jest w tłuszczu Beton-Majbet. Kowalewski J. 0 501 17 35 74 05-240, Tłuszcz, Wygodna 22 Jak dzwoniłem jakiś czas temu to mieli B15 po 280, transport free, pompa za 450 - całość. Pozdroo Jak by ci było mało to mam kilka kontaktów z okolicy - daj PW to Ci podeślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atos26 29.07.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 witam, Wykańczamy dom w okolicy Klembowa. Właśnie zrezygnowal z pracy u nas glazurnik. Poszukuję namiarów na sprawdzonego fachowca. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 29.07.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam Jestem ... Liseczek http://forum.muratordom.pl/apis-z-domeny-czy-ktos-buduje-prosze-ocencie-ten-projekt,t60179.htm?highlight=apis Dzięki za pomoc, choć ten namiar znalazłem już wcześniej;) No dobra - chlodnym okiem http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=2868_apis_i_-_domus&s=rzuty Garaz w bryle - troche trudno oddzielic go cieplnie od reszty domu. Bedzie wiec zrodlem strat ciepla, zwlaszcze, ze ma wspolna sciane z lazienka na dole i strop z lazienka na gorze. Jak zwykle w przypadku tarasu trzeba uwazac na to, zeby oddzielic go cieplnie od fundamentow. Okno tarasowe a takze polkoliste okienko nad wejsciem beda drogie. Fajny pokoj z garderoba na dole. Fajny przedpokoj na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 30.07.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 No dobra - chlodnym okiem http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=2868_apis_i_-_domus&s=rzuty Garaz w bryle - troche trudno oddzielic go cieplnie od reszty domu. Bedzie wiec zrodlem strat ciepla, zwlaszcze, ze ma wspolna sciane z lazienka na dole i strop z lazienka na gorze. Jak zwykle w przypadku tarasu trzeba uwazac na to, zeby oddzielic go cieplnie od fundamentow. Okno tarasowe a takze polkoliste okienko nad wejsciem beda drogie. Fajny pokoj z garderoba na dole. Fajny przedpokoj na gorze. Dzięki za opinię, poprosze jeszcze o opinię na temat Apis3 http://www.projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=3227_apis_3_-_domena bo ten który zaopiniowałeś to Apis1;) Ewentualnie jakbyś mógł sie jeszcze troszkę ropisać na temat sposobów uniknięcia niektórych błędów np. "oddzielić cieplnie od fundamentów" , "oddzielić cieplnie od reszty domy" z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 30.07.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 hej, jeśli pozwolisz to ja dorzucę od siebie: Projekcik fajny, zastanów sie jednak nad kuchnią - zintegowana w 100 % z jadalnią ia dalej z salonem, chyba żeby z pokoju zrobić kuchnię i mieć duuuży salon Jeśli chodzi o ucieczki ciepła o których mówił kolega @szarbia to wygląda to tak: garaż w bryle ciężko odizolować od reszty budynku tak aby nie stał sie miejscem wychładzania. W tym projekcie można wprawdzie ocieplić ściany w środku, założyć drzwi do garażu izolowane i dać styro nad garażem grubsze ale i tak pozostaje ciągłość ścian i stropów przez którą to ucieka. W tym projekcie nad garażem jest pralnia - ciut lepiej ale zawsze ucieczki będą. Jeśli chodzi o "oddzielić cieplnie od fundamentów" to po prostu wstawić warstwę styropianu pomiędzy fundamenty a taras - aby nie było ciągłości betonu. Kolega @szarbia może poczęstuję Cię jakąś fotką - widziałem u niego dokładnie te rzeczy rozwiązane - ja niestety dopiero zaczynam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolaapril 30.07.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witajcie, poszukuję dekarza do położenia dachówki ceramicznej. Facet który robił mi wycenę zaśpiewał 65 zl za metr - na gotowo, razem z wykończeniem. To chyba sporo, a biorąc pod uwagę że to ponad 400 m2, to zrobiło mi się lekko słabo. Zaczynam się zastanawiać nad blachodachówką, chyba taniej za to biorą. Doradźcie proszę, lub podeślijcie dobrego, sprawdzonego chłowieka. Budowa będzie koło Radzymina, pokrycie dachu pewnie koniec października - listopad. pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liseczek 30.07.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 hej, jeśli pozwolisz to ja dorzucę od siebie: Projekcik fajny, zastanów sie jednak nad kuchnią - zintegowana w 100 % z jadalnią ia dalej z salonem, chyba żeby z pokoju zrobić kuchnię i mieć duuuży salon Jeśli chodzi o ucieczki ciepła o których mówił kolega @szarbia to wygląda to tak: garaż w bryle ciężko odizolować od reszty budynku tak aby nie stał sie miejscem wychładzania. W tym projekcie można wprawdzie ocieplić ściany w środku, założyć drzwi do garażu izolowane i dać styro nad garażem grubsze ale i tak pozostaje ciągłość ścian i stropów przez którą to ucieka. W tym projekcie nad garażem jest pralnia - ciut lepiej ale zawsze ucieczki będą. Jeśli chodzi o "oddzielić cieplnie od fundamentów" to po prostu wstawić warstwę styropianu pomiędzy fundamenty a taras - aby nie było ciągłości betonu. Kolega @szarbia może poczęstuję Cię jakąś fotką - widziałem u niego dokładnie te rzeczy rozwiązane - ja niestety dopiero zaczynam. Pozdrawiam Dzięki za uwagi i porady. Jeśli chodzi o kuchnię to w zasadzie pomysł przez nas sprawdzony i nam odpowiada dlatego również nie planujemy tu zmian. Natomiast jeśli chodzi o garaż to jak duże są to ubytki ciepła? orientacyjnie oczywiście. A jeśli chodzi o taras to jeśli @szarbia mógłby przesłąć kilka to byłbym wdzięczny. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_4m 30.07.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witam,Jeśli macie doświadczenie z oknami drewnianymi proszę o opinie.Szukam okien dobrych okien w rozsądnej cenie. Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 30.07.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 W okolicy chyba stolarka Wołomin robi najlepsze okna, innych nie znaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 30.07.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 No dobra - chlodnym okiem http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=2868_apis_i_-_domus&s=rzuty Garaz w bryle - troche trudno oddzielic go cieplnie od reszty domu. Bedzie wiec zrodlem strat ciepla, zwlaszcze, ze ma wspolna sciane z lazienka na dole i strop z lazienka na gorze. Jak zwykle w przypadku tarasu trzeba uwazac na to, zeby oddzielic go cieplnie od fundamentow. Okno tarasowe a takze polkoliste okienko nad wejsciem beda drogie. Fajny pokoj z garderoba na dole. Fajny przedpokoj na gorze. Dzięki za opinię, poprosze jeszcze o opinię na temat Apis3 http://www.projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=3227_apis_3_-_domena bo ten który zaopiniowałeś to Apis1;) Ewentualnie jakbyś mógł sie jeszcze troszkę ropisać na temat sposobów uniknięcia niektórych błędów np. "oddzielić cieplnie od fundamentów" , "oddzielić cieplnie od reszty domy" z góry dzięki Do poczytania http://forum.muratordom.pl/nieogrzewany-garaz-w-bryle-budynku,t130551.htm http://forum.muratordom.pl/mostki-termiczne-na-styku-sciana-fundament,t94612.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 31.07.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Hej, Witam Wszystkich. Jestem nowa na forum i bardzo się cieszę, że ta grupa jest bo właśnie remontuję dom w Wołominie. Czy ktoś w Was ma godnego polecenia fachowca od układania gresu (z fugami epozytowymi)? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 31.07.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Hej, Witam Wszystkich. Jestem nowa na forum i bardzo się cieszę, że ta grupa jest bo właśnie remontuję dom w Wołominie. Czy ktoś w Was ma godnego polecenia fachowca od układania gresu (z fugami epozytowymi)? Z góry dziękuję! tzn. fugi epoksydowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniecaga 05.08.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 hejka! a gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne i jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szarbia 06.08.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 hejka! a gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne i jakie? Jeszcze nie kupowalem ale w Kobylce/Ossowie jest gosciu od parapetow: 606 338 818 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 06.08.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 hejka! a gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne i jakie? W Wołominie na ul. Kresowej jest firma Abas. Braliśmy od nich parapety wewnętrzne. To jest producent - więc ceny konkurencyjne. A kogoś od płytek albo ocieplania poddasza macie do polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koniecaga 06.08.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 hejka! a gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne i jakie? W Wołominie na ul. Kresowej jest firma Abas. Braliśmy od nich parapety wewnętrzne. To jest producent - więc ceny konkurencyjne. a może masz do nich nr tel? a z czego te parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 06.08.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a po czym montuje się parapety wew. ? już po tynkach i założonych oknach /co do tej Firmy z Wołomina to znalazłam takie zdjęcia : parapety synt.marmur http://zdjecia.swistak.pl/02/780/2780178_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts