Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a po czym montuje się parapety wew. ? już po tynkach i założonych oknach /

co do tej Firmy z Wołomina to znalazłam takie zdjęcia : parapety synt.marmur http://zdjecia.swistak.pl/02/780/2780178_1.jpg

U nas parapety wewn. założyli tynkarze pod koniec swojej pracy. Ładnie je "obrobili" - na gotowo.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hejka! a gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne i jakie?

W Wołominie na ul. Kresowej jest firma Abas. Braliśmy od nich parapety wewnętrzne. To jest producent - więc ceny konkurencyjne. :D

:p

a może masz do nich nr tel?

a z czego te parapety?

Namiary - ul. Kresowa 31, tel. 022 7871780

Parapety są z laminatu, sztucznego marmuru albo coś w tym stylu...

My many białą stolarkę okienną, więc wzielismy białe z takimi delikatnymi szarymi smugami/przebłyskami. Moi rodzice kilka lat temu u nich kupili, i sa zadowoleni. Więc myślę, że u nas też będą OK. Po zamonotowaniu wglądaja bardzo ładnie. :D

U nas parapety wewn. założyli tynkarze pod koniec swojej pracy. Ładnie je "obrobili" - na gotowo.

czyli miałaś przed tynkami już okna potem tynki i po tynkach pod okna ten parapet tak ?? pod warunkiem że okna PCV to można przed tynkami

czyli miałaś przed tynkami już okna potem tynki i po tynkach pod okna ten parapet tak ?? pod warunkiem że okna PCV to można przed tynkami

Dokładnie tak. Miałam wcześniej okna (PCV), potem tynki, i potem parapety wewn. W trakcie tynkowania okna były zabezpieczone tzn. oklejone folią. A parapety zewn. będziemy montować w trakcie ocieplania na zewnątrz. :p

hejka! a gdzie kupowaliście parapety wewnętrzne i jakie?

W Wołominie na ul. Kresowej jest firma Abas. Braliśmy od nich parapety wewnętrzne. To jest producent - więc ceny konkurencyjne. :D

:p

a może masz do nich nr tel?

a z czego te parapety?

Namiary - ul. Kresowa 31, tel. 022 7871780

Parapety są z laminatu, sztucznego marmuru albo coś w tym stylu...

My many białą stolarkę okienną, więc wzielismy białe z takimi delikatnymi szarymi smugami/przebłyskami. Moi rodzice kilka lat temu u nich kupili, i sa zadowoleni. Więc myślę, że u nas też będą OK. Po zamonotowaniu wglądaja bardzo ładnie. :D

wielkie dzięki! :) Zadzwoniłam, ale ten nr nie odpowiada :( muszę podjechać, a moze maja urlop...?

• 2 weeks później...
Parapety kupiliśmy ceramiczne, takie z metra, imitujące płytki klienkierowe. Jak już odkleją folie to wkleję fotki z bliska.

Co do strażaka na kominie to już nie pamiętam jakiej średnicy, bo montowany był ponad rok temu, a na dach to napewno nie wejdę żeby to zmierzyc. :D

Drodzy Bluszczowcy!

A te piękne parapety zewnętrzne to gdzie kupiliście?

Dzięki! :lol:

Drodzy Bluszczowcy!

A te piękne parapety zewnętrzne to gdzie kupiliście?

Dzięki! :lol:

Pytanie nie do mnie, ale jakiś czas temu pytałem Bluszczowców o to samo :) Parapety są ze sklepu DOM w Kobyłce. My robiliśmy u nich meble do kuchni, jesteśmy baaaardzo zadowoleni.

Coś tu straszna cisza nastała

Nikt nic nie pisze

No właśnie :lol: :lol: Kruza23 to tu nie widziałem już z miesiąc albo lepiej :) Jak to nikt nie pisze, tyle nowych twarzy na grupie.

Co u Was, o ile mnie pamięć nie myli to mieszkacie już? A jak z odbiorem? Bo my kompletujemy dokumenty i przymierzamy się do tego tematu.

U nas jest tak: mamy kuchnię, AGD. Wstawiłem drzwi wewnętrzne. Dłubiemy jakieś drobiazgi i malujemy. We wrześniu robią nam schody, a po schodach... przeprowadzka, jupi :D

Kilka fotek kuchni mogę wrzucić ;)

http://images43.fotosik.pl/2/a482b50c946a2d6c.jpg

http://images29.fotosik.pl/267/2fee72321fa735eb.jpg

http://images29.fotosik.pl/267/7c266e67f68afd55.jpg

http://images36.fotosik.pl/2/42d3e888e7a860fd.jpg

Pozdrawiam

Brzuzens

Kuchnia fajna - podoba mi się

Jeżeli chodzi o odbiór to mam dzwonić w czwartek bo pani inspektor niedawno wróciła z urlopu i bedzie sprawdzac czy wszystko jest.

A powiem tylko tyle że panie które obsługuja kanceraie w PINB sa mało miłe i daja odczuć jak by były tam za kare.

Jeśli mogę coś podpowiedzieć to zrób sobie xero wszystkich dokumentów x2 bo dajesz do PINB (niektóre dokumenty) orginał i kopię, wtedy ty z niczym zostajesz.

PINB ma 21 dni na poinformowanie cie o jakich kolwiek brakach jak są jeśli cię nie poinformuje to wtedy przyjmujesz że budynek jest odebrany.

Jezeli chodzi o meldunek to podobno trzeba coś od nich wziąść że jest odebrany - tego jeszcze nie wiem bo musze do urzedu miasta iśc i się dowiedzieć.

Ja juz sobie mieszkam od Maja i powiem żę jest fajnie

Witajcie

brzuzens - gratuluję kuchni ! bardzo ładna

ostatnio przejeżdzając pewną ulicą w Wołominie, trafiłam przypadkowo na Twój dom ... od razu go rozpoznałam :))))

bardzo mi się podoba, ta cegła i te okna są super !!!

mam pytanie, czy ten stolarz z Kobyłki, to robi meble według Waszego wzoru?

czy też można pokazać mu co się chce i on to zrobi ?

pozdrawiam wszystkich uczestników naszej grupy

Kruz - wklej więcej zdjęć please ............

p.s. nasze postępy na budowie .... tydzień temu wylali wylewki, za miesiąc ruszamy z ocieplaniem strychu

.... w życiu rodzinnym, ze 4 tygodnie rodzę i czasem już nie wiem, co mnie bardziej przeraża wybór płytek podłogowych, czy też poród :(((

Witajcie

ostatnio przejeżdzając pewną ulicą w Wołominie, trafiłam przypadkowo na Twój dom ... od razu go rozpoznałam :))))

pozdrawiam wszystkich uczestników naszej grupy

Kruz - wklej więcej zdjęć please ............

Jakie zdjecia chcesz?? Co cie interesuje??

Witajcie

Dzięki za zachwyty :) Cieszę się że nie tylko nam się podoba ;)

Chodzi Ci o fronty szafek? Teoretycznie wybierasz z dostępnych, ale wybór jest spory. A jeśli spodobają Ci się takie których nie mają w ofercie, to pewnie też będzie można się dogadać, są bardzo elastyczni.

.... w życiu rodzinnym, ze 4 tygodnie rodzę i czasem już nie wiem, co mnie bardziej przeraża wybór płytek podłogowych, czy też poród :(((

Hmmm :) Wybieranie płytek nie jest takie straszne. O porodzie się nie wypowiadam, bo stałem z boku :D

Pozdrawiam

Brzuzens

Hejka!

Witam wszystkich po długiej przerwie. Mam trochę zaległości w czytaniu, ale nadrabiam..nadrabiam :wink:

Kruz23 straaasznie Ci zazdroszczę, że już mieszkasz w swoim domku.

My planujemy przeprowadzkę dopiero w przyszłym roku. Oczywiście takie są tylko plany, a rzeczywistość pokaże jak będzie. Ale nam aż tak strasznie się nie spieszy :wink: Mamy gdzie mieszkać, mieszkamy sami, dokucza nam tylko mały metraż mieszkania i ciągłe dojazdy na budowę. Moje dzieci (bliźniaki) idą w tym roku do zerówki (zostają w Przedszkolu) Nie chciałam ich stresować zmianą miejsca, a co za tym idzie zmianą środowiska i niestety zmianą Przedszkola. Więc zostajemy w starym miejscu zamieszkania jeszcze rok (mam nadzieję, że tylko rok) Od września 2009 moje dzieci pójdą (mam taką nadzieję) już do nowej Szkoły w nowym miejscu zamieszkania.

Brzuzens Masz bardzo ładną kuchnię! Gratuluję!

Ja powinnam już pomyśleć o swojej, ale zawsze mi się wydaje, "że jeszcze mamy czas" Najgorsze jest to, że brakuje mi całkowicie "wizji" jak ona ma wyglądać. Czy też macie/mieliście takie problemy?

Ile czekaliście na swoją kuchnię?

Słoneczniki Co u Was słychać? Na jakim jesteście etapie budowlanym? Trzymam mocno "kciukasy" za lekki poród! :D

Bluszczowcy zaglądacie tu jeszcze? Co dobrego u Was słychać? Ostatnio wracając z Elektrowni w Wołominie przypadkiem "natknęliśmy" się na Wasz domek, pozwoliliśmy sobie "zerknąć jednym okiem" Jest baaardzo ładny! Gratuluję!

Manieq82 Na jakim etapie budowlanym jesteś? Pochwal się! :wink:

Sabata a co u Ciebie? Ruszyłeś z budową?

Brzuzens Masz bardzo ładną kuchnię! Gratuluję!

Ja powinnam już pomyśleć o swojej, ale zawsze mi się wydaje, "że jeszcze mamy czas" Najgorsze jest to, że brakuje mi całkowicie "wizji" jak ona ma wyglądać. Czy też macie/mieliście takie problemy?

Ile czekaliście na swoją kuchnię?

Dzięki za gratulacje :)

Wizja... to było najgorsze ;) Zmienialiśmy plany (i projekt kuchni) co najmniej kilka razy, a że trwało to jakieś 2 lata to przeszliśmy chyba przez wszystkie możliwe "trendy" kuchenne, od rustykalnych po nowoczesne :) Łatwo nie było :D

Czekaliśmy bodajże 6 tygodni, ale nie spieszyło nam się.

Pozdrawiam

Brzuzens

Wizja... to było najgorsze...

My mamy niestety duuuże problemy z wyobraźnią :oops: :wink:

A fachowcy typu elektryk i hydraulik non-stop zasypywali nas trudnymi pytaniami :oops: "Gdzie będzie stała lodówka?" Gdzie będzie kibelek?" itp...

Ostatnio hydraulik opowiadał nam, że trafiają się tacy Klienci co mają już zaprojektowany cały dom. Wiedzą gdzie i co będzie stało w całym domu, mało tego mają już zaprojektowane kolory glazury i wiedzą jakie będą podłogi :o :o

Ehh...zazdroszczę takim. My ciągle coś zmieniamy i kombinujemy. I nadal nie wiemy gdzie i co będzie. A brak czasu nie pozwala spokojnie pomyśleć i zastanowić się. :wink:

kuchnia, łazienka, kotłownia :)

ja za barzdo wszystko przeżywam, chciałabym żeby fajnie wszystko wyszło w środku ..... to takie babskie :)

krzych16a dzięki za życzenia, my jesteśmy po wylewkach, przed ociepleniem poddasza, w tym roku chcemy założyć glazurę, zrobić kominek, parapety

i takie tam ....

kuchnia, łazienka, kotłownia :)

ja za barzdo wszystko przeżywam, chciałabym żeby fajnie wszystko wyszło w środku ..... to takie babskie :)

krzych16a dzięki za życzenia, my jesteśmy po wylewkach, przed ociepleniem poddasza, w tym roku chcemy założyć glazurę, zrobić kominek, parapety

i takie tam ....

Jeny, wizja jest najtrudniejsza! I właśnie ta chęć żeby wszystko fajnie wyszło, pasowało do siebie... i wszystko z wyprzedzeniem trzeba planować...

Łatwiejsza jest już organizacja ekipy, materiałów, zgranie terminów...

Dołączam sie do prośby o jak najwięcej zdjęć - WSZYSTKIEGO! :lol:

Helo , kończę właśnie stan surowy zadaszony , zostało mi trochę materiału a że w pierwszej kolejności myślę o znajomych z forum to może się komuś przyda albo ktoś potrzebuje na już :

-u-220 2,5 palety

cegła pełna

działówki 8 cm

stal : pręty fi 12 10 sztuk 12 metrowych , 5 sztuk fi12 6 metrowych , fi 8 5szt

drut wiązałkowy

Cenowo napewno poniżej kosztów zakupów :) muszę zrobić porządek na budowie a to trochę przeszkadza.