jackac 30.09.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 PRzygody z Gazownia. Mial ktos Was warunki przylacza razem z budowa gazociagu? Nie wiem czy 7000 PLN za 70 metrow to duzo czy malo Bede wdzieczny za jakiekolwiek info. ja w wydanych warunkach (gazownia wołomin) mam napisane: - budowa gazociągu średniego ciśnienia DN 90mm ok 60m w ulicy ... - budowa przyłącza śazowego średniego ciśnienia DN 25mm ok 40m w drodze wewnętrznej - punkt redukcyjno pomiarowy - budowa instalacji gazowej na następnej stronie jest koszt przyłączenia 2063 zł +VAT z tym, że jest to koszt uwzględniający podłączenie do mnie i do jednego sąsiada po drodze (łączny koszt około 4125 +VAT) Co prawda jeszcze czekamy na wybudowanie gazoiągu, ale gazownia wołomińska w warunkach napisała: za budowę 145 mb gazociągu w jednej ulicy i 193 mb w drugiej ulicy oraz wybudowanie podłączęń dla 7 odbiorców gazownia podliczyła że koszt przyłącza dla jednego odbiorcy to 920 zł + VAT. Oprócz opłaty za przyłaczenie gazownia policzyła sobie dla naszej działki do tej pory jeszcze za: - skrzynka gazowa 317 zł brutto - wykonanie projektu instalacji gazowej na mojej posesji 1515 zł brutto - wykonanie instalacji na mojeje posesji i w budynku + opinia kominiarska 3220 zł brutto Jak widać koszt przyłacza przy całej reszcie opłat to mały procencik. Mam tylko nadzieję, że nie dostanę już więcej faktur tylko w końcu wybudują ten gazociąg. W pierwszej wersji gaz mieliśmy mieć w listopadzie tego roku, ale gazownia przesunęła termin na marzec 2009 przez co muszę zacząć ogrzewać dom kominkiem . Dzieki za wszystkie informacje. Jak widze wszyscy maja mniej. Zapomnialem dodac ze u mnie zaden sasiad nie bedzie sie w najblizszym czasie podlaczal niestety i to zapewnie tez ma wplyw. Gazowni nie oplaca sie podobno robic tam przylacza. Choc w perspektywie ilus tam lat przynajmniej 2 odbiorcow sie podlaczy. A nam niestety juz pieniedzy nie oddadza za wybudowanie gazociagu. Nie ma to jak byc monopolista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 01.10.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Oni chyba robia takie zwykłe czyli U220, maxa, pełną, Widziałem i bardzo ładna cegiełka, równa, nie popękana. Ja brałem z cegielni w Radzyminie - na weteranów - obok Coca Coli - trochę gorsza ale wtedy była znacznie tańsza. Dzieki za pomoc, moze wiecej forumowiczow sie wypowie? znajacych sie na rzeczy pozdrawiam daro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 01.10.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Czy ktoś z was ma namiar na osobe wiercącą studnie? Ja znaklazłęm tylko jeden kontakt za 1000zł . Uważam że troszkę drogo ponieważ pod Lublinem miesiąc temu wierciłem za 500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 01.10.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Czy ktoś z was ma namiar na osobe wiercącą studnie? Ja znaklazłęm tylko jeden kontakt za 1000zł . Uważam że troszkę drogo ponieważ pod Lublinem miesiąc temu wierciłem za 500zł. to zależy przeciez na ile metrów masz tą studnie wywierconą w okolicach wawy są stawki 45-50 zł/metr (cena z materiałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 01.10.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 mógłbyś mi podać jakiś namiar? ja mam działkę w Michałowie na terenie piaszczystym gdzie woda jest juz na 7 metrach (podobno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 01.10.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 mógłbyś mi podać jakiś namiar? ja mam działkę w Michałowie na terenie piaszczystym gdzie woda jest juz na 7 metrach (podobno) podaje Ci dwa namiary: - firma z Klembowa: 0-604380964 - firma z Tłuszcza: 0-604953163 ja korzystałem z usług Pana Więcha z Tłuszcza. jestem zadowolony. studnia na 37m za 1700 zł (z zaworem zwrotnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asieks 01.10.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Witam Dawno sie nie udzielałem mam pytanie do osób które już sie pobudowały i wykańczają. Jakie macie piece u siebie (na jakie paliwo i jakiej firmy) Ja zastanawiam się nad trzecim źródłem ciepła, ma piec gazowy kondensacyjny oraz kominek DGP ale myśle nad piecem na drzewo i węgiel tzn kotłem gazującym drewno i węgiel. Słyszeliście coś o tym?? Ja mam kondesnat. Ale mam drugi komin i jakby co mogę podłączyć cos na węgiel . Komin miał być na świecę od termy ale w trakcie koncepcja mi się zmieniła. Tak naprawdę to ze względu na to że e dom był stary to jest tam dużo węgla i taka koza. Obecnie jest używana przez robotnikow. Będzie stała w pewno w pokoju. Nie da rady jednak ogrzewać całego domu. Teraz bardziej myśląłam o założeniu bateri do pogrzewania wody - ale na arzie kasy brak Kominek z PW miłam mieć ale mi odradzono. Za to będe miała rozprowadzenie ciepła kominkowego po domu drogą napowietrzną. Ale piece na wegiel ludzie montują. Mój hudraulik powiedział że jestem pierwszą osobą od dawien dawna która nie chce pieca na węgiel jako alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rorvik 02.10.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Moi drodzy możecie mi na PW podesłać namiary na swoje sprawdzone ekipy od elewacji /wełna + tynk cienkowarstwowy/ Z góry dziękuje Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 06.10.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Drodzy sąsiedzi Ci co już są po wykończenówce: poszukuję człowieka od położenia płyt karton-gips na poddaszu w łazience i holu, ma ktoś dobry namiar z naszych okolic , nie za drogo ale sprawdzonego i znającego się na robocie???Będę zobowiązana , przy okazji od kominka też szukam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciacho 06.10.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 brzuzens dzięki za info No dobrze ze weszłam na forum...przypomniało mi się ze też musze załatwić sprawę podłączenia z ZEWT w wolominie. Muszę zmienić warunki z napowietrznych na te w ziemi. Ciekawe ile czasu mi to zajmie my też mamy warunki napowietrze wiecie może czy da się zmienić te warunki i umowę jak już mamy podpisaną umowę i zapłaconą zaliczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 07.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 my też mamy warunki napowietrze wiecie może czy da się zmienić te warunki i umowę jak już mamy podpisaną umowę i zapłaconą zaliczkę? myśle że będzie ciężko ... ja pisałem odwołanie od otrzymanych warunków ale zaznaczyli mi wyraźnie że mogę to zrobić zanim podpiszę umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 07.10.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Drodzy sąsiedzi Ci co już są po wykończenówce: poszukuję człowieka od położenia płyt karton-gips na poddaszu w łazience i holu, ma ktoś dobry namiar z naszych okolic , nie za drogo ale sprawdzonego i znającego się na robocie??? Będę zobowiązana , przy okazji od kominka też szukam ... Kochani! Ja też od kominka kogoś szukam - solidnego i sprawdzonego.... plisss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 09.10.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Słuchajcie, coraz pilniej poszukuję fachowca od kominka i pomyślałam, że może ktos z Was mi poda pomocną dłoń... i kogoś poleci (raczej z naszych okolic). To jak? Pomożecie? Będę bardzo zobowiązana... Za to mogę polecic świetnego hydraulika - p. Marek - 504 337 927 (tylko nie wiem jak z terminami stoi...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 09.10.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 my też mamy warunki napowietrze wiecie może czy da się zmienić te warunki i umowę jak już mamy podpisaną umowę i zapłaconą zaliczkę? myśle że będzie ciężko ... ja pisałem odwołanie od otrzymanych warunków ale zaznaczyli mi wyraźnie że mogę to zrobić zanim podpiszę umowę U nas podobnie. Najpierw umowa bez podpisu, potem odwołanie od tej umowy, a właściwie od terminu jaki nam zaproponowali, a potem (z dużo korzystniejszym/krótszym terminem przyłącza ) podpisanie umowy. A propo "kabelka w ziemi" - pisaliśmy odwołanie przed podpisaniem umowy i niestety dostaliśmy odpowiedź, że nie ma takich możliwości technicznych. Czy w takim "przypadku" mamy jeszcze jakieś szanse na "kabelek w ziemi"? Umowe już podpisaliśmy Ehh..po co pytam, przecież wyżej już sama sobie odpowiedziałam Podpisaliśmy umowe, więc teraz "klops" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 10.10.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje robocizna za wykończenie metra 2 poddasza z płyta karton-gips ( czyli położenie wełny , foli i montaż k-g ) ??? Ile biorą może być w przedziale od >>.taniego do drogiego << za1m2 w naszych okolicach )) Co do parapetów wew.sprawdziłam dwa źródła : ten producent co wcześniej był podawany z Kresowej - Wołomin sprzedaje marmur ale syntetyczny , oczywiście zależy kto co woli ale dla mnie to wygląda troche na sztuczne, znalazłam w Kobyłce i ciut drożej ale za to faktuyczny agglomarmur , widać w nim kawałki marmuru tez robią parapety i solidnie to wygląda , mają także piękne i solidne blaty z kamienia kwarcowego do kuchni ale to już wysoka pólka cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 10.10.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Za poddasze:wełna + folia+ profile+ przyręcenie płyt k-g + szpachlowanie+ jednokrotne malowaniepłaciliśmy 55 zł/m2 Wydaje mi się, ze to przeciętna cena.Z rezultatów jesteśmy zadowoleni, więc chyba to całkiem dobrzy fachowcy.A jak płacili inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 10.10.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje robocizna za wykończenie metra 2 poddasza z płyta karton-gips ( czyli położenie wełny , foli i montaż k-g ) ??? Ile biorą może być w przedziale od >>.taniego do drogiego << za1m2 w naszych okolicach )) My niedawno zapłaciliśmy 55zł/m2 (robocizna). W tym było: polożenie wełny+folii+profile+płyta k-g+szpachlowanie+gruntowanie+1 raz malowanie Z efektu jesteśmy zadowoleni. A jak inni płacili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 10.10.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje robocizna za wykończenie metra 2 poddasza z płyta karton-gips ( czyli położenie wełny , foli i montaż k-g ) ??? Ile biorą może być w przedziale od >>.taniego do drogiego << za1m2 w naszych okolicach )) My niedawno zapłaciliśmy 55zł/m2 (robocizna). W tym było: polożenie wełny+folii+profile+płyta k-g+szpachlowanie+gruntowanie+1 raz malowanie Z efektu jesteśmy zadowoleni. A jak inni płacili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benki 10.10.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Powiedzcie mi ile kosztuje robocizna za wykończenie metra 2 poddasza z płyta karton-gips ( czyli położenie wełny , foli i montaż k-g ) ??? Ile biorą może być w przedziale od >>.taniego do drogiego << za1m2 w naszych okolicach )) My niedawno zapłaciliśmy 55zł/m2 (robocizna). W tym było: polożenie wełny+folii+profile+płyta k-g+szpachlowanie+gruntowanie+1 raz malowanie Z efektu jesteśmy zadowoleni. A jak inni płacili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannaj75 10.10.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 no ja znalazłam pana za 40 zł , ( coś dziś net cieżko chodzi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts