brzuzens 21.06.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dziękuję za ten "głos rozsądku" tego mi było trzeba !!!! Hmmm, ale ja się nie przychylam do żadnego stanowiska, ani Twojego, ani męża... raczej do tych dwóch rozwiązań połączonych razem. Tynki się robią Słuchajcie, policzyłem dziś ilość przewodów, które wpakowałem w ściany. 3100m wszystkiego łącznie Fakt, że nie żałowałem sobie, robiłem sam, nie płaciłem "z punktu" więc wymyślałem tak, żeby było funkcjonalnie i wygodnie. Ale nie sądziłem że tyle tego pójdzie. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 21.06.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Słuchajcie, policzyłem dziś ilość przewodów, które wpakowałem w ściany. 3100m wszystkiego łącznie Fakt, że nie żałowałem sobie Fakt nie żałowałeś.......3100m? Czy na pewno 3100m? Sporo tego aleee żonka będzie miała "pstryczków" i "kontaktów" Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 22.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Fakt nie żałowałeś.......3100m? Czy na pewno 3100m? Sporo tego aleee żonka będzie miała "pstryczków" i "kontaktów" Pozdrawiam żona Krzycha Napewno To dlatego, że w większości obwodów oświetleniowych będziemy mieli łączniki schodowe i czasem krzyżowe, dla lenistwa A przewodów przy tym idzie sporo. Poza tym liczę wszystkie przewody, nie tylko "prądowe" - samej skrętki poszły 3 pudła po 305m (ale ja taki zboczony informatyk jestem ) Żonka będzie musiała się ze mną jakoś podzielić, np. ona bierze "pstryczki" a ja "kontakty" Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 26.06.2007 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 u nas strop zalany, poszło 15m3 betonu i 3 tygodnie przerwy a co u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 26.06.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 u nas strop zalany, poszło 15m3 betonu i 3 tygodnie przerwy a co u Was? Czemu aż 3 tygodnie przerwy? U nas strop zalany był w sobotę, a we wtorek HDS wrzucił na górę z 10 palet pustaków i cegieł i zaczęli murować dalej. No chyba że ekipa ma inną budowę i wróci jak zaleje strop A u mnie tynki, dzień piąty i przedostatni... nieźle panowie zasuwają a tynki eleganckie, bardzo mi się podobają (jak na razie ) Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 26.06.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 tak przerwa wynika z innych zobowiązań murarza a deszczyk nam strop podlewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 27.06.2007 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witajcie we wtorek Ja wczoraj robiłam mały przegląd okien. Zbierałam wstępne informacje. W sumie to nadal nie wiemy czy wybrać plastiki czy drewno ..... co człowiek to inne zdanie ..... Na pewno zdecyduje cena ......... jeśli będą plastiki - to w okleinie złoty dąb, lub dąb lub - drewniane (ale nie dębowe tylko w kolorze dębu już 2 źródła polecają nam drewniane okna od Kusiaka z Kobyłki, podobno nie są aż tak drogie a jakie Wy macie przemyślenia co do OKIEN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 27.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 O kurcze! najwyższy czas zacząć myśleć o oknach! My jeszcze nie wiemy jakie to będą okna nawet nie wiemy jaka jest oferta, bo jeszcze się nie interesowaliśmy Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 27.06.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witajcie we wtorek Albo nawet środę Ja wczoraj robiłam mały przegląd okien. Zbierałam wstępne informacje. W sumie to nadal nie wiemy czy wybrać plastiki czy drewno ..... co człowiek to inne zdanie ..... Na pewno zdecyduje cena ......... jeśli będą plastiki - to w okleinie złoty dąb, lub dąb lub - drewniane (ale nie dębowe tylko w kolorze dębu już 2 źródła polecają nam drewniane okna od Kusiaka z Kobyłki, podobno nie są aż tak drogie a jakie Wy macie przemyślenia co do OKIEN ? My przemyśleń co do okien nie mamy, mamy okna Okna czekają na montaż już od lutego, zamówiliśmy je w połowie grudnia. Akurat dostaliśmy kredyt i wydawało nam się że mamy mnóstwo kasy, więc ceną się tak bardzo nie sugerowaliśmy - chcieliśmy dobre, solidne okna drewniane. Poczytaliśmy, dostaliśmy kilka wycen i zdecydowaliśmy się na okna wyprodukowane przez firmę KRC. Kupiliśmy je w Drewdarze koło stolarki (Armii Krajowej róg Geodetów), wykonane z sosny bez mikrowczepów, w kolorze afromozja, ze szprosem konstrukcyjnym. Mam nadzieję że, za jakieś 1-1,5 miesiąca będą już wstawione (chyba dopiero po wylewkach). Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 27.06.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Witajcie we wtorek Faktycznie.... przecież dzisiaj środa Zorientowałam się dopiero po wpisie Brzuzens. Ja czasami bywam też tak "zakręcona", że zastanawiam się jaki jest dzień Pozdrawiam żona Krzycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 27.06.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 rzeczywiście środa jak dobrze, że to już środa !!!! ))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 28.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Na naszej budowie dużo się ostatnio dzieje - jednocześnie robione są ścianki działowe gipsowe na poddaszu, elektryka na poddaszu i tarasy ze schodami na zewnątrz. Mam nadzieję, że przez ten ogrom prac, czegoś nie przeoczę. Męczy mnie temat drzwi wejściowych - do tej pory nie mogę się zdecydowac czy drewniane czy metalowe antywłamaniowe, a drzwi muszę juz zamówieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 04.07.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 I znowu środa Jak u Was postępy? Bluszczowcy, miało się dużo u Was dziać, czekamy na komentarze U nas tynki schną, tynkarze robili równo tydzień. Wyszło ładnie nawet bardzo Teraz przymierzamy się do izolacji na chudziaku, później hydraulik i 24 lipca robimy wylewki (znaczy nam robią). A dziś podpisaliśmy wreszcie długo wyczekiwaną umowę na budowę gazociągu... to jeden z tych etapów budowy, przez który obawiamy się o termin przeprowadzki Mamy nadzieję że zdążą nam uzbroić domek w przyłącza przed zimą. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 04.07.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 U nas z przodu wylane są już schody z tarasikiem, a z tyłu murarze zmagają się z tarasem mojego pomysłu . Na poddaszu stoją już ścianki gipsowe, narazie jeszcze niezagipsowane, bo planujemy to w póżniejszym terminie. Elektrycy też się dobrze spisali bo okablowali już całe poddasze, więc elektrykę mamy rozprowadzoną już w całym domku. A i wczoraj zamontowali nam bramę garażową. Brzuzens, jesteśmy na podobnym etapie, bo masz hydraulik powoli ale zabiera sie do pracy. Jak przejdziemy etap hydrauliki to odetchnę z ulgą. Zazdroszczę wam gazociągu - bo u nas jeszce nie w tym roku, w związku z tym mamy problem z ogrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 04.07.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Brzuzens, jesteśmy na podobnym etapie, bo masz hydraulik powoli ale zabiera sie do pracy. Jak przejdziemy etap hydrauliki to odetchnę z ulgą. Zazdroszczę wam gazociągu - bo u nas jeszce nie w tym roku, w związku z tym mamy problem z ogrzewaniem Nie ma czego zazdrościć gazociągu u nas też nie ma, musimy sobie wybudować Na szczęście najbliższy jest 26 metrów od naszej działki, więc "się da", ale sprawa ciągnie się już kilka miesięcy i ciągle tylko papiery przewalamy. Jeszcze nie mamy pozwolenia na budowę, a podobno na to też można poczekać kilka miesięcy. Eehhh... A co do oddechu z ulgą... zrobimy hydraulikę, wylewki, odczekamy kilka tygodni żeby ładnie przeschło, wstawimy stolarkę... wtedy zostają już tylko takie "drobiazgi" jak kafelki, ceramika, podłogi itp... później cały dobytek w kartonach zamiast szaf... i wtedy prawie można odetchnąć z ulgą Ale dziś myślę pozytywnie :D:D Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 10.07.2007 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 dziś wtorek, na pewno, sprawdzilam zanim napisałam u nas cisza, czekamy na murarza (przypominam, że u nas dopiero zalany strop) ale Wam zazdrozsczę, że już tak daleko jesteście ja przeglądam strony www z pomysłami na wykończenie wnętrz i powoli sobie w marzeniach układam co, gdzie i dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 18.07.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 a dziś środa... mało się odzywam ostatnio, bo czas ucieka cały czas... za tydzień wylewki, więc zgodnie z żoną pracujemy na rzecz naszych przyszłych podłóg. Pożyczyłem od dekarza palnik z butlą i zgrzewam papę na chudziaku, a żonka po mnie układa i docina styropian. Jeszcze hydraulik i jazda A wczoraj tak sobie pomyślałem, że jak wstawimy to wszystko, co już kupiliśmy (tzn. stolarkę, kociołek, ocieplimy dach) to będziemy mieli tzw. "stan deweloperski" Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 18.07.2007 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 witajcie, ja też milczę, bo nasz murarz, który zrobił sobie wolne po wylaniu stropu jeszcze nie wrócił na budowę ale wierzę, że wróci męczę męża by zajmować już powoli ekipy do wykańczania na przyszły rok, choć mój luby twierdzi, że to za wcześnie .... snuję więc nadal marzenia o wykańczaniu wnętrz podobają mi się takie płytki do łazienki, ale nie mam pojęcia gdzie takie znajdę http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,752734,1,0,794.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 27.07.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Brzuzens, jesteśmy na podobnym etapie, bo masz hydraulik powoli ale zabiera sie do pracy. Jak przejdziemy etap hydrauliki to odetchnę z ulgą. Halo halo grupowicze, jest tam kto? Co u Was, dzieje się coś? Bluszczowcy, hydraulik zrobił swoje? U nas już po hydraulice, dziś ekipa Eimunda z forum robi nam wylewki mixokretem. W związku z tym dziś wieczorem lub najpóźniej jutro odetchnę z ulgą i wreszcie będę mógł spokojnie napić się piwa - przez ostatnie 2 tygodnie nawet nie miałem co marzyć, ciągle "jak gdzieś szedłem to biegłem" Budowa wykańcza Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof G 27.07.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Szanowni Forumowicze! Poszukuję opinii na temat firmy Nawigator z Wołomina. Znalazłem ich w necie, złożyli mi ofertę na sprzedaż z montażem bramy garażowej Normstahl. Może ktoś z was już z tą firmą współpracował i zechce podzielić się swoimi doświadczeniami, ocenić ich fachowość montażu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts