Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Na forum jestem nowa, na równi z budową domu :D

Ponieważ jestem na stanie zerowym, dlatego wszelkie informacje są dla mnie niezwykle cenne.

Pytanie dotyczy:

gdzie w Wołominie mona kupić ogrodzenie tymczasowe na czas budowy?

jaki jest koszt.

Dziękuję za informacje.

witamy serdecznie :)

ogrodzenie tymczasowe mojej działki kosztowało mnie około 500 zł, kilka zimnych piffek i trochę potu :)

do ogrodzenia miałem 100mb (z jednej strony jest ogrodzenie sąsiada) ... kupiłem używane stemple budowlane (35 szt po 3,5 zł), dołownik - takie cuś do robienia dołów i 100mb siatki leśnej ... dołownik i siatkę kupowałem w castoramie ... wywiercenie dołków i rozwinięcie siatki zajęło niecałe 4 godziny... kosztowało niewiele a działka jest prowizorycznie ogrodzona :)

jak będziesz chciała to "dołownik" mogę Ci pożyczyć ... a i trochę stempli mam na zbyciu :)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki jak co to się odezwę, narazie załatwiamy sprawy "Formalne" mam nadzieję, że długo nie bedzie to trwało ;)

Mysłalam nawet o kupnie takiej używanej siatki, w końcu to tymczasowe ogrodzenie.

Jeszcze potrzebny mi namiar na dobrego i taniego Geodete, najlepiej z Wołomina lub okolic, orientacyjny koszt mile widziany ;)

Namiary na odwierty już spisalam ,pare stron wczesneij> wiec chyba to na tyle, bo z wodociągami tez trzeba czekać ;(

A... jescze jedno ma ktoś jakiegoś specjalistę od poprawiania mostków?

taki w zasadzie do poprawienia, mostek nad smródką żeby wytrzymał ewentualne dostawy z cegłami ;)

Dzieki jak co to się odezwę, narazie załatwiamy sprawy "Formalne" mam nadzieję, że długo nie bedzie to trwało ;)

Mysłalam nawet o kupnie takiej używanej siatki, w końcu to tymczasowe ogrodzenie.

Jeszcze potrzebny mi namiar na dobrego i taniego Geodete, najlepiej z Wołomina lub okolic, orientacyjny koszt mile widziany ;)

Namiary na odwierty już spisalam ,pare stron wczesneij> wiec chyba to na tyle, bo z wodociągami tez trzeba czekać ;(

A... jescze jedno ma ktoś jakiegoś specjalistę od poprawiania mostków?

taki w zasadzie do poprawienia, mostek nad smródką żeby wytrzymał ewentualne dostawy z cegłami ;)

zwykła siatka używana będzie Cie kosztować podobnie co nowa leśna, sprawdzałem

kontakt do geodety: Kobyłka, Adam Kowalczyk 0-501 831461 ... powołaj się na mnie to może rabacik bedzie :)

koszt pomiaru zależny jest od złożoności pracy itd., ale na pewno z Ciebie nie zedrze

Witam wszystkich, a szczególnie najblizszych sąsiadów: TOMII, robert--b, wolny, Kruela i DAJODA, bowiem buduję dom w Dobczynie; właściwie już go wykańczam (bo on mnie nie dał rady wykończyć...).

Jakbym coś mógł podpowiedzieć z praktyki to chętnie, służę radą...

ogólny ogląd domku dostępny jest na forum Archonu:

http://www.archon.pl/posts/list?topic_id=5247

a ponadto, na stronie http://www.klembow.pl Wójt odpowiada na pytania "społeczeństwa", m.in. napisał o wodociągu...

pozdrawiam

Witam Grupe

W przyszlym tygodniu zaczynamy budowe :-) mam nadzieje ze pogoda dopisze...

Moze sie zdzwicie szukam już kominiarza godnego polecenia. Musze sie upewnić czy nie będziemy mieli problemów przy odbiorze budynku.

Z góry dziękuję za info

U nas te sprawy załatwiał pan Mirosław Antos, wyjaśnił konkrety co i jak ma być, sprawnie pozałatwiał protokoły. Tel. do biura w Wołominie 787 77 99.

[quote name="darekzet"

projekt naszego domku był wzorowany na Topazie ... strych też chcemy wykończyć, wejście na strych zaplanowałem w małżeńskiej sypialni, planujemy tam zrobić sobie gabinecik ... taki około 40-50m2 :) ... żona chciała by mieć tam biblioteczkę, ja jakieś stanowisko do pracy ... znajdzie się też miejsce n legowisko i duuużą faję wodną ;)

masz gdzieś foty swojego "piętrusa" ? szukam weny na elewacje i dach, może Twój domek by mi pomógł

projektantka wnętrz projektowała nam 4 lata temu mieszkanie, wtedy byliśmy zadowoleni więc tym razem powinno być podobnie ... obecnie czekamy na pierwsze szkice, jak dostaniemy to będę Ci mógł powiedzieć konkretnie czy jestem zadowolony :)

Wysłałam jakiś czas temu na priva, daj znać czy dotarły. Jeśli nie, to podaj maila, wyślę jeszcze raz.

Witam Grupe

W przyszlym tygodniu zaczynamy budowe :-) mam nadzieje ze pogoda dopisze...

Moze sie zdzwicie szukam już kominiarza godnego polecenia. Musze sie upewnić czy nie będziemy mieli problemów przy odbiorze budynku.

Z góry dziękuję za info

U nas te sprawy załatwiał pan Mirosław Antos, wyjaśnił konkrety co i jak ma być, sprawnie pozałatwiał protokoły. Tel. do biura w Wołominie 787 77 99.

Julita2 Bardzo dziekuje :-)