Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam do sprzedania 3 palety ( 480 szt / paleta) orginalnie zapakowanej dachówki KORAMIC Karpiówka Wienerberger w kolorze miedziana angoba CENA ZA 1 SZT TO 90 GR

TEL KON 662 04 10 67

Towar dostępny w Markach pod Warszawą

Transport we własnym zakresie NIE TRZEBA hds

MAM JESZCZE GĄSIORY 17 SZT

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hey potrzebuje już pomocy..wiecie może gdzie kupie tani garaż blaszachy albo jakiś składzik.. zaczynamy robić ogrodzenie i chcemu ustrzec nasze łopaty przed niepowołanymi rękami... :) ile może takie coś kosztować ?:)

Pozdrawiam

Ewela

popatrz na allegro, widziałem tam garaże po 1100 - 1200 zł

ja sam zbiłem szopę drewnianą (4x3 m), materiał kosztował jakieś 700 zł + skrzynka piwa i w jedną sobotę zbiliśmy z kolegą :)

@Brzuznes - podjedź do Radzymina na ulicę Norwida - mają naprawdę duży wybór i niewygórowane ceny

Dzięki serdeczne, sprawdzę ich ;)

No to sprawdziłem :) Świat jest mały, okazało się że ten sklep należy do rodziny naszej koleżanki :):):)

Ale faktycznie ceny mają dobre. Przykładowo, w zeszłym tygodniu kupiłem na allegro siewnik za 120zł, w marketach budowlanych kosztował około 140zł. A u nich 95,- czyli i tak przepłaciłem...

pozdrawiam

Brzuzens

Martom,

Ja wypożyczałem zagęszczarkę płytową w Zielonce na ul.Mareckiej. Numeru nie pamiętam.

Jadąc od stacji w Zielonce na Marki, mijasz hotel-restaurację "U Pietrzaków". Po ok.200-300m po prawej na ogrodzeniu jest baner - elektronarzędzia.

Na piętrze budynku jest salon kosmetyczny - charakterystyczne zestawienie :wink:

Wypożyczają na dobę - jeśli się nie mylę to ok60-80pln - ale pewności nie mam :oops: -było to w marcu. Plus kaucja-kilkaset złotych :roll:

Witam,

Przypadkowo wpadłam na Wasza grupę i ku mojemu zadowoleniu mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytania. Szczerze powiedziawszy nasz dom (znajduje się w Tłuszczu) buduję sama , gdyż mąż pracuje za granicą i nie ma go często w domu. Mam nadzieję ,że jako osoby , które niektóre prace budowlane macie za sobą i większe doświadczenie od mojego , pomożecie w paru kwestiach.

Jestem obecnie na etapie dachu. Fachowiec od więźby (sama konstrukcja ) chce 6-7 tys. 25 zł od metra , a dach ma 240 m2. Czy ta cena jest ok? Mam tez pytanie co do materiałów. Gdzie mogę kupić najtaniej drewno? Jeżeli chodzi o dachówkę , to szukam taniej dachówki ceramicznej . Proszę podajcie jakiś skład, sklep, hurtownię , gdzie zamawialiście.

Dzięki wielkie i pozdrawiam. Aśka

hej, witaj :D

Ja jakby coś i w miarę możliwości doradzę :wink:

jeśli chodzi o więżbę - fachowcy moi wzięli 30 z deskownaiem i papowaniem - to tanio w miarę ale później wiedziałem czemu - mam parę baboli

za samą wieźbę to chyba normalna cena

co do dachówek to w wołominie i w łuszczu jest mnóstwo punktów gdzie robią dachy, daj im dach do wyceny i przedstawią Ci kompleksowo z robocizną i materiałem na 7%

ten sam dach, wybierz dachówkę jaka Ci sie podoba i chciej wyceny - łatwo porównać

Powodzenia a zarazem szacuneczek za podjęcie się takiego zadania

respect 8)

Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź. Robiłam rozeznanie w cenie drewna na więźbę, chyba udało mi sie znaleźć całkiem tanio. Przygotowanie drewna na wymiar wraz z impregnacją (transport gratis) 700 zł za m3. A może jest gdzieś w naszych okolicach taniej? A z dachówką , faktycznie muszę trochę pochodzić po sklepach. Pewno i montaż też robią. Mam jeszcze pytanie o okna dachowe. Czy można je obsadzić później, czy lepiej montować przy kładzeniu dachówki?

Szkoda ,że nie wiedziałam o tym forum wcześniej, gdy robiłam fundamenty itd, można się wiele dowiedzieć. A tak byłam zdana na siebie i allegro.

Jeszcze raz dzięki.