Mattis88 18.08.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Dzięki wielkie za tak szybką odpowiedź. Robiłam rozeznanie w cenie drewna na więźbę, chyba udało mi sie znaleźć całkiem tanio. Przygotowanie drewna na wymiar wraz z impregnacją (transport gratis) 700 zł za m3. A może jest gdzieś w naszych okolicach taniej? Tartak w Kobyłce przy Nadarzyńskiej "MarBud" - 650 zł za m3 z impregnacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 18.08.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 jackac dzięki wielkie za namiar, ale niestety Pan Andrzej nie ma czasu , więc szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwelaRafał 19.08.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 CO WEDŁUG WAS JEST LEPSZE SUPOREX CZY CEGŁA? ORIENTUJECIE SIE JAKIE SĄ AKUTALNIE CENY I GDZIE OPŁACA SIE KUPIĆ. PLS O INFO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 19.08.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Ja buduje z YTONGa 36,5 cm i jestem bardzo zadowolona. Jak bym miała budować jeszcze raz to również bym wybrała ten materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula302 20.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Wita jcie czy ktos przygotowywał juz papiery do zgłoszenia zakończenia budowy? Czy to rzeczywiście trzeba to wszystko co na kartakach w Nadzorze Wołomińskim napisane?Lepiej zająć się samemu czy zlecic to komuś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 23.08.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Pozostało mi trochę materiałów po budowie domu. Chętnie sprzedam je za drobną opłate: bloczki betonowe 60szt - 2zł za sztukęsuporex 12 - 38szt - 2 zł za sztukęklinkier czarna muhr( bardoz dobry do grafitowego dachu) 75szt - 2złbloczki terriva 15szt - 2złcegłą czerwona 60szt - 0,50 gr sztuka Niestety nie mam jak tego dowieźć więc odbiór osobisty.Zapraszam serdecznie tel. 510-052-142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 24.08.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 czy ktoś z was korzystał z usług Gaz Media i jest zadowolony z ceny, itd. Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 24.08.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 czy ktoś z was korzystał z usług Gaz Media i jest zadowolony z ceny, itd. Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? ja korzystałem, robili mi projekty przyłącza wody i instalacji gazowej nie do końca jestem zadowolony - gineły dokumety, trzy razy musiałem donosić to samo ... pomógł dopiero "odgórny przyspieszacz znajomościowy" dostałem też z gazmedia oferty na wykonanie przyłącze wody prawie 8 tys ! i gazu za ok 6 tys ... ceny kosmiczne ... pierwszy lepszy wykonawca robi taniej o 40% Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 24.08.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ? od ogrodzenia, zrobili projekt i wycenili na 6 tys, zastanawiam się czy pytać jeszcze w jakiejś innej firmie o kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 24.08.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Czy sa może jakieś inne firmy w okolicy w których warto porównać ofertę na doprowadzenie gazu? o jakie "doprowadzenie" Ci chodzi ? do czy od ogrodzenia ? od ogrodzenia, zrobili projekt i wycenili na 6 tys, zastanawiam się czy pytać jeszcze w jakiejś innej firmie o kosztorys stanowczo pytać! na przykładzie mojego przyłącza wodnego: wycena gazmedia - 7800 zł wykonawca mojej sąsiadki - 5000 zł dziś będę rozmawiał z wykonawcą z Wołomina o instalacji gazowej (od ogrodzenia i w budynku) to mogę Ci jutro powiedzieć na ile wycenił (gazmedia wyceniło na ok 6tys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 24.08.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 stanowczo pytać! na przykładzie mojego przyłącza wodnego: wycena gazmedia - 7800 zł wykonawca mojej sąsiadki - 5000 zł dziś będę rozmawiał z wykonawcą z Wołomina o instalacji gazowej (od ogrodzenia i w budynku) to mogę Ci jutro powiedzieć na ile wycenił (gazmedia wyceniło na ok 6tys) dzięki, to czekam na informację i namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 24.08.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Mam do sprzedania około 700 sztuk pustaków MAX (spora pozostałość po budowie) Producent - Ceramika Koplany Zakład Rukławki (producent ma dobre opinie ) Wymiar pustaka 188x288x220 Pustaki w fabrycznych opakowaniach są na paletach. Odbiór własny z Kobyłki. Zainteresowanych zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 25.08.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 dzięki, to czekam na informację i namiary Dąbrowski Jerzy Instalatorstwo Wodno-Kanalizacyjno-Gazowe i CO Wołomin, ul. Duczkowska 13, tel. 022 7875586 wycena na 4300 zł - ten sam zakres prac co gazmedia za 6 tys: - skrzynka Z-4 - 28mb rura fi40 + trójnik (z wykopem i zasypaniem) - 2x przejście PE/stal - 2x skrzynka Z-1 - 2x zawór - instalacja do kuchni stal wewn. ok 2mb + zawór - instalacja do pieca stal wewn. ok 12mb + zawór - odbiór kominiarski - inwentaryzacja geodezyjna - nadzór kier. bud. - załatwienie wszystkich papierów ja skrzynki będę kupował sam bo chce pod kolor elewacji pomalowane a geodetę mam znajomego więc coś się zaoszczędzi poszukam jeszcze, może gdzieś taniej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefula 25.08.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 dzięki, to czekam na informację i namiary Dąbrowski Jerzy Instalatorstwo Wodno-Kanalizacyjno-Gazowe i CO Wołomin, ul. Duczkowska 13, tel. 022 7875586 wycena na 4300 zł - ten sam zakres prac co gazmedia za 6 tys: - skrzynka Z-4 - 28mb rura fi40 + trójnik (z wykopem i zasypaniem) - 2x przejście PE/stal - 2x skrzynka Z-1 - 2x zawór - instalacja do kuchni stal wewn. ok 2mb + zawór - instalacja do pieca stal wewn. ok 12mb + zawór - odbiór kominiarski - inwentaryzacja geodezyjna - nadzór kier. bud. - załatwienie wszystkich papierów ja skrzynki będę kupował sam bo chce pod kolor elewacji pomalowane a geodetę mam znajomego więc coś się zaoszczędzi poszukam jeszcze, może gdzieś taniej będzie Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaJK 26.08.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam,Czy ktoś może mi powiedzieć, czy cena, którą mi zaproponowano za montaż dachówki ceramicznej jest ok ? A mianowicie 25 zł za m2 i 11 zł mb za obróbki. Cały koszt robocizny mojego dachu tj. łacenie , dachówka, folia, rynny, okna, wszelkie wykończenia to 14500 tys. Czy ta cena jest w porządku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 27.08.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Czytam praktycznie całe forum, ale znikome są informacje n/t poszczególnych wykonawców i poziomu cen usług. Pilnie potrzebuję glazurnika (do ułożenia 100 m2 woodentica i ok. 35 m2 terakoty + mała łazienka (WC). Muszę się rozstać z obecną ekipą, a właściwie "głównym majstrem" - na początku było dobrze, a od miesiąca praca stoi w miejscu, bo jak nie picie, to potężny kac. Wymuszę skończenie poddasza, ale z parteru - won. Jak kształtuje się obecnie cena ułożenia m2 gresu, terakoty i glazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lila134 01.09.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Witam, Możecie mi polecić firme, która wykonywała wam przyłącze gazowe od płotu do budynku oraz instalacje w budynku. A także przyłącze elektryczne. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martom 03.09.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam. Poszukuję cieśli do dachu jeśli ma ktoś jakieś namiary to proszę podać.Okolice Radzymina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 03.09.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam. Poszukuję cieśli do dachu jeśli ma ktoś jakieś namiary to proszę podać. Okolice Radzymina. Sprawdzonego cieśle wysyłam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 08.09.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 witam wszystkich Wołominiaków potrzebuje namiar na dobrego i niedrogiego glazurnika, na teraz do ułożenia jest ok 40m2 terrakoty na tarasach ... potrzebuje też kogoś do ułożenia płytek klinkierowych na elewacji podzielcie się proszę sprawdzonymi namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts